Haberler

Ankara'da 180 köpeğe bakan kadına 1.7 milyon lira ceza

Güncelleme:

Ankara'da müstakil evinin bahçesinde 180 köpeğe bakan bir kadına, köpeklerin toplu şekilde havlaması gerekçesiyle 1 milyon 731 bin 600 lira idari para cezası kesildi. Ceza sonrası konuşan kadın, kamunun yapması gereken bir işi yaptığını belirterek cezaya itiraz edeceğini söyledi.

Ankara'daki müstakil evinin bahçesinde köpek beslediği için yaklaşık 2 milyonluk ceza kesilen Gökçen Yıldız, "Buradan gitmem isteniyor. Ben bu kadar hayvanla nereye gideceğimi bilmiyorum." dedi.

CEZA 2 KATINA ÇIKARILDI

Yıldız, 2014'ten beri Ankara sokaklarındaki çoğunluğu bakıma muhtaç köpeklerin bakımını üstleniyor. Aynı zamanda Tarım ve Orman Bakanlığının eğitimini tamamlayıp yerel hayvanları koruma görevlisi belgesini de alan Yıldız, 2018'de daha fazla sahipsiz köpeğe yardım edebilmek için Gölbaşı'nda kırsal alanda müstakil bir eve taşındı.

Yıldız'ın, çoğunluğu kanser, engelli, yaralı ve bakıma muhtaç 180 köpeğe ayırdığı bahçesi, Tarım ve Orman Bakanlığı 9. Bölge Müdürlüğü ekiplerince düzenli olarak denetleniyor.

Gökçen Yıldız'a 1 Mart'taki denetim sonucu "köpeklerin toplu şekilde havladığı ve komşu evlere rahatsızlık verdiği" gerekçesiyle önce 865 bin 800 lira ceza uygulandı. Ancak yerel hayvan koruma görevlisi olan Yıldız'ın cezası "Kabahatlerin hayvanlara bakmak, onları korumakla görevlendirilen kişiler tarafından işlenmesi durumunda verilen ceza iki kat uygulanır" hükmü gereğince 1 milyon 731 bin 600 liraya çıkarıldı.

"KÖPEKLERİN TAMAMI KISIR"

Gökçen Yıldız, yaptığı açıklamada, insanların korktuğu, sıkıntı yaratan köpekleri de sahiplendiğini, tamamının kısır olduğunu, çiplerinin takıldığını ve kimliklerinin çıkarıldığını ifade etti.

Yıldız, yerel hayvan koruma görevlisi olması nedeniyle Tarım ve Orman Bakanlığı ekiplerince evinin hayvan refahı ve çevre sağlığı açısından denetime tutulduğunu belirterek, denetimin ardından 180 köpeğin havlaması ve kendisinin de yerel hayvan koruma görevlisi olması nedeniyle toplamı 1 milyon 731 bin 600 lirayı bulan idari para cezası kesildiğini anlattı.

Köpeklerin o gün ekibin geldiğini gördüklerinde havlamadığını savunan Yıldız, "Bunu artık kamunun takdirine bırakıyorum. Buradan gitmem isteniyor. Ben bu kadar hayvanla nereye gideceğimi bilmiyorum." dedi.

"KAMUNUN YAPMASI GEREKEN BİR İŞ YAPIYORUM"

Yıldız, köpeklere tamamen kendisinin ve ailesinin desteğiyle baktığını belirterek, "Devlet büyükleri, Sayın Cumhurbaşkanı'mız, Ankara Valimiz sokaklarda, okul yanlarında, cami yanlarında, hastane yanlarında köpekler olmasın dediler. O süreçten sonra da ben o bölgelerde insanların sıkıntı yaratabileceğini düşündükleri köpekleri buraya aldım. Şimdi kamunun yapması gereken bir işi yapıyorum. Gönüllü yapıyorum. Herhangi bir destek almıyorum. Bir sosyal medya hesabım yok. Bağış toplamıyorum." diye konuştu.

İsteğinin huzurlu ve mutlu bir şekilde köpekleriyle birlikte yaşamak olduğunu aktaran Yıldız, "Çek git, diyorlarsa bana yer göstersinler, bu şekilde altyapısını hazırlasınlar, ben de köpeklerimi alıp gideyim." dedi. Yıldız, ekip tarafından kesilen cezaya avukatı aracılığıyla itirazda bulunduğunu belirtti.

Kaynak: AA / Güncel

Tarım ve Orman Bakanlığı Gökçen Ankara Güncel Haberler

500

Yorumlar (23)

sezgin sucin:

şu köpekler başa bela şehirlerden alsınlar cocuklar sabah okula gitmeye korkiyo hep saldıryolar

182
67
yanıtYanıtla
sade vatandaş:

zaten bu bayana onları etrafı kapalı insanlara zarar vermeyecek ortama aldığı için haksızca para cezası kesilmiş

yanıt116
yanıt25
Salim:

YAW TEYZE İŞİN GÜCÜNMÜ YOK SANAMI KALMIŞ BU KADAR İTE BAKMAK

95
124
yanıtYanıtla
Sinan Meydan:

Senin gibi bir ite de uzun süre bakmayı hatta yazmayı öğretmişler

yanıt111
yanıt38
Toroman Kutlug:

Hepsini sokağa sal. Belki kıymetini o zaman anlarlar

154
27
yanıtYanıtla
kripto para:

birinin köpek sevgisi var diye bana rahatsizlik vermesi hak degil. illa bakacaksa gitsin insanlardan uzak yerde baksin köpek bakiyor diye ben bu köpek sesini duymak zorundayim bu itlerin hakki varda insanin hakki yokmu

79
55
yanıtYanıtla
sade vatandaş:

beni dört ayaklılardan çok iki ayaklılar rahatsız ediyor benim ayaklarım şu anda rahatsız kimseden bir şey beklemiyorum kendimi acındırmak hiç istemiyorum ama bomboş yolda yolda bazen zorlanarak yürürken bana o hayvanlardan çok iki ayaklılar sıkıştırıp rahatsızlık veriyorlar

yanıt46
yanıt36
kripto para:

sade vatandaş ikiside ayni sey degil kardesim 180 köpekten bahsediyoruz. 3-5 tane degil

yanıt31
yanıt17
sade vatandaş:

arkadaşım tamamda bayan bunları sokakta beslemiyor kapalı alanda besliyor etraf rahatsız oluyorsada haklarıdır o zaman belediye veya kimin göreviyse bayana yardımcı olup insanlardan uzak bir yere barınak yapılsın

yanıt44
yanıt10
sade vatandaş:

insanca davranış gösteren bu kişiye bu cezayı mansur yavaş kesmedi toplumsal düzeni sağlamakla görevli kişiler bu görevlerini yapmak yerine oturdukları yerde fuziliden maaş alıp vicdanlı insanlara gaddarca ceza kesiyor

90
22
yanıtYanıtla
Tüm 23 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title