Haberler

Anka, 22 Ekim 2010 Cuma Gündemi

Anka, Ankara Haber Ajansı A.ş.

ANKA, ANKARA HABER AJANSI A.Ş.

-ALMANYA CUMHURBAŞKANI WULFF TÜRKİYE'DE

-Almanya Cumhurbaşkanı Christian Wulff, Türkiye temaslarını sürdürüyor.

-Cumhurbaşkanı Wulff, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül onuruna bir öğle yemeği veriyor.

-Cumhurbaşkanı Gül, Wulff ile birlikte İstanbul'da Türk-Alman Üniversitesi'nin temel atma törenine katılıyor.

-Wulff, temaslarını tamamlayarak Türkiye'den ayrılıyor. (Saat: 09.30/14.15/16.00/20.00)

-BAŞBAKAN ERDOĞAN YUNANİSTAN'DA

-Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Yunanistan Başbakanı Yorgo Papandreou'nun daveti ve "Akdeniz İklim Değişikliği Girişimi" konulu konferansa katılmak üzere gittiği Atina'da temaslarını tamamlayarak, Türkiye'ye dönüyor.

-BAŞBAKAN ERDOĞAN'IN GÖRÜŞMESİ

-Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'da Polonya eski Cumhurbaşkanı Lech Walesa ile bir araya geliyor. (Saat: 18.30)

-SURİYE HALK MECLİSİ HEYETİ MECLİS'TE

-Suriye Halk Meclisi heyeti, TBMM'de sırasıyla Dışişleri, Milli Savunma ve Tarım Orman Komisyonları ile görüşmelerde bulunuyor. (Saat: 11.15/15.00/16.00)

-BDP'Lİ KAPLAN'IN BASIN TOPLANTISI

-BDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, TBMM'de bir basın toplantısı düzenliyor. (Saat: 11.30)

-CİHANER DAVASI

-Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner'in, "görevi kötüye kullanma", "evrakta sahtecilik" ve "imar kirliliğine neden olmak" suçlamasıyla Yargıtay 11. Ceza Dairesi'ndeki yargılanmasına devam ediliyor.

-SAADET PARTİSİ LİDERİ ERBAKAN'IN PROGRAMI

-Saadet Partisi Genel Başkanı Necmettin Erbakan, parti genel merkezinde yeni Başkanlık Divanı üyelerini kamuoyuna tanıtıyor. (Saat: 15:00)

-7. BOĞAZİÇİ KONFERANSI

-British Council, Avrupa Komisyonu Delegasyonu ve TESEV tarafından ortaklaşa düzenlenen, "AB ve Türkiye: Geleceği Şekillendiriyor" konulu, Boğaziçi Konferanslarının 7'ncisi, İstanbul'da gerçekleştiriliyor.

-BAKAN ŞİMŞEK İSTANBUL'DA

-Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, İstanbul'da Avrupa Yatırım Bankası tarafından düzenlenen "Türkiye İçin Akıllı Büyüme" konulu konferansın açılışına katılıyor. (Saat: 09.00)

-İNŞAATLARDA İŞ SAĞLIĞI PROTOKOLÜ

-Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer, makamında Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir ile birlikte inşaatlarda iş sağlığı ve güvenliğinin iyileştirilmesine ilişkin işbirliği protokolünü imzalıyor. (Saat: 11.30)

-HAK-İŞ'İN 35. KURULUŞ YILDÖNÜMÜ

-HAK-İŞ 35. Kuruluş Yıldönümü, düzenlenen bir dizi etkinlikle kutlanıyor.

-Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer, Ankara Rixos Otel'de, HAK-İŞ'in 35. kuruluş yıldönümü nedeniyle düzenlediği panele katılıyor. (Saat: 10.00)

-BAKAN YILDIZ'IN PROGRAMI

-Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Macaristan Milli Günü nedeniyle Macaristan Büyükelçiliği'nde düzenlenecek olan resepsiyona katılıyor. (Saat: 15.00)

-"WEB TARIM TELEVİZYONU" TANITIM TOPLANTISI

-Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehmet Mehdi Eker, Cer Modern Sanat Galerisi ve Kültür Merkezi'nde bakanlığı bünyesinde yayına başlayan "Web Tarım Televizyonu"nun kamuoyuna tanıtım toplantısına katılıyor. (Saat: 10.30)

-BAKAN YILDIRIM'IN PROGRAMI

-Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Ankara Rixos Otel'de PTT'nin 170. kuruluş yıldönümü kapsamında yapılan ödül töreni ve "Pazar Araştırması ve Analiz Projesi"nin tanıtım toplantısı ile TCDD'nin 154. kuruluş yıldönümü etkinliğine katılıyor. (Saat: 10.00/19.00)

-İPEKYOLU TIR KERVANI TOBB'DA

-Ekonomik İşbirliği Teşkilatı ile Uluslararası Karayolu Taşımacılığı Birliği tarafından organize edilen ve Pakistan'dan 30 Eylül 2010 tarihinde yola çıkan İpekyolu TIR Kervanı, Ankara'ya geliyor.

-Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ve TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu'nun katılımıyla TOBB Birlik Merkezi'nde kervanın gelişi sebebiyle bir tören düzenleniyor. (Saat: 14.00)

-56. YEREL BASIN SEMİNERİ GAZİANTEP'TE YAPILIYOR

-Türkiye Gazeteciler Cemiyeti'nin düzenlediği yerel basın seminerlerinin 56'ncısı, Gaziantep'te yapılıyor.

-Seminere, Adıyaman, Kahramanmaraş, Malatya, Osmaniye, Şanlıurfa, Gaziantep ve ilçelerinden çok sayıda gazeteci katılıyor.

-CHP'NİN TARIM POLİTİKASI BELLİ OLDU: BİR YILDA 7 KİLO ET YİYEN VATANDAŞ 28 KİLO ET YİYECEK

-CHP aylardır üzerinde çalıştığı tarım politikasını bitirdi. CHP'nin tarım politikasında yılda 7 kilo et yiyen vatandaşın 4 katı et yemesi yani 28 kilo et tüketmesi hedefleniyor. Ayrıca işsizliğe karşı kalıcı çözümler getirilerek istihdamı artırmak amaçlanıyor.

-CHP'nin tarım politikası Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu tarafından Kurban Bayramı'ndan sonra açıklanacak. İzmir Ödemiş'te yapılması düzenlenen bin kişilik salonda tarım politikası açıklanırken, ardından açık hava mitingi yapılacak.

-CHP'nin tarım politikasında tarım alanında yaşanan işsizliğe karşı formül de yer alacak. Buna örnek olarak; 400 bin hektar alanda sulamaya yatırım yapıldığında çalışan sayısının artacağına vurgu yapılacak.

-TRT'DEN CHP'YE YANIT: "KONUKLAR KAMUOYUNDAKİ POPÜLERLİĞİNE GÖRE BELİRLENİYOR"

-TRT'yi "yandaş ve iktidar yanlısı yayın" yapmakla suçlayan CHP'ye yanıt TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin'den geldi. Şahin, TRT kanallarında yayınlanan programlara katılan konuk ve yazarlar belirlenirken, çalıştığı gazete ve televizyon kuruluşunun yayın politikası değil, tecrübe ve birikimi, kamuoyundaki popülerliği gibi hususların dikkate alındığını söyledi.

-BANKALAR KAZANDI, VATANDAŞ ŞİKAYETÇİ OLDU

-Yüksek karlar açıklayan bankalar, aldıkları yüksek sayıda tüketici şikayetleri sayısıyla da dikkat çekiyor. Bankalar tüketicilerin en çok şikayet ettiği sektör durumunda. Tüketiciyi şikayete iten en önemli konu işlem ücretleri ve komisyonlar oldu.

-SANAL FUHUŞ, PEK ÇOK TUZAKLA DOLU

-İnternette erotik siteler üzerinden son dönemde bir sektöre daha hizmet etmeye başladı. Eskort, partner gibi isimlerle internet kullanıcılarına sunulan fuhuş pazarında, kullanıcıları pek çok tehlike bekliyor.

-ÇAY, KALP VE DAMAR HASTALIKLARDAN VE BAZI KANSER TÜRLERİNDEN KORUYOR

-Havaların soğumasıyla birlikte çokça tüketilen çay ve kahvelere karşı uzmanlar uyardı. Diyetisyen Afife Aydemir, "Sağlıklı yetişkin bireylerde günde 1-2 fincan kahve, 5-6 fincan çay tüketilmesi vücut için yararlıdır" dedi. Ayrıca Aydemir, kahve tüketimine karşı dikkatli olunmasına dikkat çekerken çayın ise kalp ve damar hastalıklarına karşı koruyucu etki gösterdiğini belirtti.

-PARA ARZI GERİLEDİ

-En geniş tanımlı para arzı M3, 1-8 Ekim haftasında 2 milyar 451 milyon TL azalarak 570 milyar 894.2 milyon TL'ye geriledi.

-"GÜNEŞİ DURDURACAĞIZ" OKUYUCUYLA BULUŞTU

-Fransız romancı, çevirmen, eleştirmen ve deneme yazarı Françoise Bouillot'un "Güneşi Durduracağiz'' adlı romanı, Ayrıntı Yayınları Edebiyat Dizisi tarafından, raflardaki yerini aldı.

İYİ GÜNLER DİLERİZ

---------------------------------

YASAL UYARI: ANKA Ajansı'na ait haber, görsel malzeme, bilgi ve belgelerin tüm hakları saklıdır. ANKA aboneleri dışında, ANKA'nın onayı olmadan haber içeriğini kopyalamak veya yeniden yayınlamak yasaktır.

"ANKA Ajansı Basın Meslek İlkelerine Uyar"

Özgür ve bağımsız haberin altındaki imza: ANKA

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title