Haberler

Anadolu Cam'ın 'Kumbara Süsleme Yarışması' Büyük İlgi Gördü

Güncelleme:

Facebook'ta 'Hayata Cam Katarak' en güzel cam kumbaraları tasarladılar.

Cam geri dönüşümü konusunda farkındalık artırmayı amaçlayan Anadolu Cam'ın 'Cam Yeniden Cam' projesi kapsamında www.facebook.com/hayatacamkatcom Facebook sayfası üzerinden düzenlediği 'Kumbara Süsleme Yarışması'nın sonuçları belli oldu. Jüri tarafından 200'den fazla tasarımın değerlendirilmeye alındığı yarışmanın birincisi Deniz Türkmen, Apple 4. nesil yeni iPad Retina Display kazanırken, ikinci Yunus Demir, LG Nexus telefon, üçüncü Fahrettin Balcı Canon Powershot LCD HD Video Dijital fotoğraf makinesinin sahibi oldu.

Sürdürülebilir kalkınma için cam ambalaj kullanımı ve camın geri dönüşümle yeniden ekonomiye kazandırılmasını destekleyen Anadolu Cam, 'Cam Yeniden Cam' projesi kapsamında, www.facebook.com/hayatacamkatcom Facebook sayfası üzerinden düzenlediği 'Kumbara Süsleme Yarışması'nın sonuçları belli oldu.

Anadolu Cam, cam ambalaj atıklarını toplamanın en etkin aracı olan cam kumbaralara dikkat çekmek amacıyla düzenlediği 'Kumbara Süsleme Yarışması'nda 200'den fazla tasarım jüri tarafından değerlendirilerek, yarışmanın finalistleri belirlendi. Yarışmanın birincisi Deniz Türkmen (İstanbul) , Apple 4. nesil yeni iPad Retina Display kazanırken, ikinci Yunus Demir (Antalya) LG Nexus telefon, üçüncü Fahrettin Balcı (Aydın) Canon Powershot LCD HD Video Dijital fotoğraf makinesi sahibi oldu.

Anadolu Cam, 'Hayata Cam Kat' Facebook sayfası üzerinden gerçekleştirdiği yarışmayla katılımcılar en güzel görünen cam kumbarayı yaratmak için yarıştı. Yarışmacılar, Facebook sayfasında bulunan ve herkesin rahatlıkla kullanabileceği uygulamayla kendi görsel tasarımlarını taşıyan cam kumbaraları yarattı.

Anadolu Cam, en sağlıklı olmasının yanı sıra kalitesinden hiçbir şey kaybetmeden yüzde 100 geri dönüştürülebilen tek ambalaj malzemesi olan camın geri dönüşümü konusunda toplumu bilinçlendirerek, ekolojik ve ekonomik kalkınmaya destek olmayı hedefliyor.

'Cam Yeniden Cam' Projesi

Anadolu Cam'ın ÇEVKO Vakfı ve belediyelerle yaptığı işbirliğiyle 2011 yılında hayata geçirdiği 'Cam Yeniden Cam' projesiyle gelecek nesillere çevre bilincinin ve cam geri dönüşümünün aktarılması, camın hem çevre hem de sağlık açısından en doğru ambalaj olduğunun anlatılması amaçlanmaktadır.

Cam, en sağlıklı olmasının yanı sıra kalitesinden hiçbir şey kaybetmeden yüzde 100 geri dönüştürülebilen tek ambalaj malzemesidir. Cam ambalaj geri dönüşümü konusunda toplumu bilinçlendirmek için 'Cam Yeniden Cam' projesi kapsamında, İstanbul, İzmir, Ankara genelinde geri dönüşüm konusunda ilköğretim öğrencilerine eğitimler verilmektedir. Bugüne kadar yaklaşık 100.000 öğrenciye eğitim verilmiştir. Eğitimlere devam edilmekte ve 2013 sonu itibarıyla eğitim verilen öğrenci sayısının 115.000'e ulaşması hedeflenmektedir.

Proje kapsamında, cam ambalaj atıklarını toplamanın en etkili aracı cam kumbaralar da belediyelere hibe edilmektedir. Böylelikle cam ambalaj atıklarının diğer evsel ve ambalaj atıklarından ayrı toplanması amaçlanmaktadır. Anadolu Cam tarafından 2011 ve 2012 yıllarında toplam 2.400 adet cam kumbarası belediyelere hibe edilmiştir. 2013 yılı sonu itibariyle bu rakamın 5.150 adede ulaşması hedeflenmektedir.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Yunus Demir Anadolu Cam Facebook Apple Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title