Haberler

Altınportakal'da Kadir İnanır'ın Kum Heykeli Polemiği

Antalya Büyükşehir belediye Başkanı Mustafa Akaydın, ünlü sanatçı Kadir İnanır'ın sanatçıların kumdan heykellerinin yapıldığı organizasyonda, kendi heykelinin son anda listeden çıkartıldığı iddiasına cevap verdi.

Antalya Büyükşehir belediye Başkanı Mustafa Akaydın, ünlü sanatçı Kadir İnanır'ın sanatçıların kumdan heykellerinin yapıldığı organizasyonda, kendi heykelinin son anda listeden çıkartıldığı iddiasına cevap verdi. Akaydın, "Bu durumdan haberim yok, haksızlık yapılmışsa önümüzdeki yıllarda düzeltiriz" dedi.

Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Antalya Kültür Sanat Vakfı (AKSAV) işbirliğiyle düzenlenen 50. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali'nin Cam Piramit Sabancı Kongre ve Fuar Merkezi'ndeki kapanış ve ödül töreni kırmızı halı geçişi sırasında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, Kadir İnanır'ın kumdan heykelinin yapılmamasından haberinin olmadığını belirtti.

KADİR İNANIR HAKSIZLIK YAPILDIYSA ÖNÜMÜZDEKİ YILLARDA TELAFİ EDERİZ

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın'ın onursal başkanı olduğu AKSAV, Lara bölgesine, sinema dünyasının ünlü isimlerinin kumdan büstlerini inşa ettirmişti. Kadir İnanır, son anda o yıldızlar arasından çıkarıldığını iddia etmiş ve Başkan Akaydın'ı sorumlu tutmuştu. 50. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali'nin Cam Piramit Sabancı Kongre ve Fuar Merkezi'ndeki kapanış ve ödül töreni kırmızı halı geçişi sırasında basın mensuplarının sorularını cevaplayan başkan Akaydın, Kadir İnanır'a haksızlık yapıldıysa önümüzdeki yıllarda bunu telafi edeceklerini söyledi. Başkan Akaydın, "Ben bu konuda bir şey söylemek istemiyorum. İnanın daha o sergiyi gezme şansım olmadı. Sadece basından Türkan Şoray ve Tuncel Kurtiz heykellerini duydum ama benim böyle konularda biliyorsunuz tek bir derdim olmuyor. AKSAV başkanlığını bıraktım geçen sene dolayısıyla bu sorunun muhatabı ben değilim. Kadir İnanır'ı seviyoruz. Eğer haksızlık yapıldıysa telafisi için önümüzdeki yıllarda gereğini yaparız. Biz kendisini getiririz buraya. 2 sene önce de gelmem demişti getirmiştik" diye cevapladı.

JÜRİNİN NE İŞ YAPTIĞINI BİLMEM

Jüri üyelerine karışmadığını da dile getiren Başkan Mustafa Akaydın, jürinin ne iş yaptığını bilmediğini ifade etti. Başkan akaydın, "Arkadaşlar ben yine söylüyorum. Ben jürinin seçicisi değilim. Seçici kurulda değilim. Jürinin ne iş yaptığını hiç bilmiyorum. Onun için bir Belediye Başkanı olarak zaten bilmem ve ya bu konuda bir müdahale de bulunmam ayıplı olur. Bu tür durumlar bütün olaylar da her zaman olur. Bu tür şeyler yaşanır. Yaşayanlara da saygı duyuyorum yorum yapmıyorum" diye konuştu. - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Mustafa Akaydın Kadir İnanır Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title