Haberler

Altınova Camisi'nin Temeli Atıldı

Güncelleme:

Muş Valisi Vedat Büyükersoy, Korkut İlçesi'nin Altınova Beldesi'nde hayırsever vatandaşlar ve belde sakinleri tarafından yapılacak olan caminin temel atma törenine katıldı.

Törene, Sayın Valinin yanı sıra, Korkut Kaymakamı Adnan Daldal, Korkut Belediye Başkanı Mehmet Sait Elitaş, Altınova Belde Belediye Başkanı Bahattin Bahadır, İl Müftüsü Recep Uzun, Kurum müdürleri, Sivil toplum kuruluşların temsilcileri ve ilçe halkı katıldı. Törende konuşan Sayın Valimiz Vedat Büyükersoy;

"Camiler bizi birleştiren, bir araya getiren, birlik ve beraberliğimizi pekiştiren, bize sevgiyi, hoşgörüyü ve barışı aşılayan yerlerdir. Biz camilerde ibadet ederken hiçbir etnik kökene bakmaksızın ibadetimizi yapıyoruz. Çünkü biz Barışın temsilcisi olan İslam'ın mensuplarıyız. İslam bize hoşgörüyü, barışı, bir arada yaşamamızı emretmiştir.

İşte buradaki mabet hepimizin aynı çınarın dalları, aynı cevherin damarları olarak birleşeceğimiz, buluşacağımız, mekân olacaktır. Aynı çınarın dallarının birbirine muhalefet etmesi, küsmesi mümkün değildir. Bu duygu ve düşüncelerle burada yapılacak olan Cami'nin, Korkut halkına hayırlı olmasını diliyorum. Bu caminin yapımında emeği geçen herkese teşekkür ediyor, hepinizi sevgi ve saygı ile kucaklıyorum." Dedi.

Sayın Vali Büyükersoy, duaların okunmasının ardından ilçe kaymakamı Adnan Daldal, İl Müftüsü Recep Uzun ve diğer davetliler ile birlikte butona basıp, temele ilk harcı döktü.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Vedat Büyükersoy Mehmet Sait Recep Uzun Altınova Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title