Haberler

Alt Göreve Atanan Başkan Yardımcısının Hukuk Zaferi

Osmangazi Belediye Başkan Yardımcılığı görevini yürütürken gerekçe gösterilmeden Sağlık İşleri Müdürlüğü'ne getirilen Kemal Bayrak, açtığı hukuk savaşını kazandı.

Osmangazi Belediye Başkan Yardımcılığı görevini yürütürken gerekçe gösterilmeden Sağlık İşleri Müdürlüğü'ne getirilen Kemal Bayrak, açtığı hukuk savaşını kazandı.

Edinilen bilgiye göre, 3 senedir Osmangazi Belediye Başkan Yardımcılığı görevini yürüten Kemal Bayraktar, geçen yıl kasım ayında Sağlık İşleri Müdürlüğü'ne atandı. Hiçbir gerekçe gösterilmeksizin alt göreve tenzil edilmesine tepki gösteren Bayraktar, 3. İdare Mahkemesi'ne iptal davası açtı. Bayraktar, görevden alınmadan önce kendine bağlı birimlerin diğer başkan yardımcılarına aktarılarak işini yapamaz hale geldiğini, baskı ve yıldırma politikası izlenip hiç bir gerekçe gösterilmeden alt göreve atandığını iddia etti.

"YILDIRMA POLİTİKALARI ASILSIZDIR"

Davalı Osmangazi Belediye Başkanlığı ise savunmasında, Bayraktar'ın kendisinden beklenen performans ve eş güdümü sağlayamadığı, veteriner hekim olduğu için mesleğiyle alakalı bir bölüme atandığı, yıldırma politikası izlendiği iddialarının asılsız olduğunu belirtip, davanın reddini istedi.

3. İdare Mahkemesi, davalı Osmangazi Belediye Başkanlığı'nın takdir yetkisini somut ve objektif bilgi ve belgelere dayanmaksızın kullandığı kanaatine vardı. Dava konusu işlemin hukuka uygun olmadığı gerekçesiyle de iptaline karar verdi.

Mahkeme kararını değerlendiren Bayraktar, "İdari tasarruf olarak yapılan bu uygulamadan dolayı kimseye bir kırgınlığım yoktur. Devlet memuru olarak verilen görevi layıkıyla yapmaya ve hizmete her zaman hazırım" dedi. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Osmangazi Belediye Başkanlığı Kemal Bayraktar Kemal Bayrak Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title