Haberler

Ali İsmail Korkmaz Davasındaki Karara Savcı İtiraz Etti

Güncelleme:

Ali İsmail'i döven polis için müebbet isteyen Savcı, 10 yıl 10 ay hapis cezası alan sanık polis Saldoğan'a 'kasten adam öldürmekten' müebbet hapis verilmesini talep etti.

Savcı, Ali İsmail Korkmaz davası kararına Yargıtay'da itiraz ettİ. Savcı Mehmet Kalkan, 10 yıl 10 ay hapis cezası alan sanık polis Mevlüt Saldoğan'a 'kasten adam öldürmekten' müebbet hapis verilmesini talep etti.

TEKME ATAN POLİS CEZASINI FAZLA BULDU

Eskişehir'deki Gezi eylemleri sırasında dövülerek öldürülen Ali İsmail Korkmaz'a son tekmeyi atan Mevlüt Saldoğan, müebbet hapisle yargılanmasına karşın sadece 10 yıl 10 aya ceza almasını da fazla bularak itiraz etti.

Saldoğan'la aynı suçtan 10 yıl hapis cezası alan polis Yalçın Akbulut da avukatı Selim Karakoyun aracılığıyla mahkemeye verdiği dilekçede kararın usul ve yasalara aykırı olduğunu savunarak temyiz istedi.

SAVCI MÜEBBET İSTEMİŞTİ

Ali İsmail Korkmaz davasında savcı, sanık polis Mevlüt Saldoğan hakkında "kasten adam öldürmek" suçlamasıyla müebbet hapis cezası istemişti. Saldoğan ise, ''Bu ülkenin cumhurbaşkanı, başbakanı 'Gezi Parkı bir darbedir' diyor. Eğer bu darbeyse ben darbenin bastırılmasında görev aldım'' diyerek savunma yapmıştı. Ancak dava sonunda Saldoğan'a 10 yıl 10 ay hapis cezası verilmişti.

KİM NE CEZA ALMIŞTI

Sanık polis Mevlüt Saldoğan kasten insan öldürme suçundan sonuç ağır olduğu için 13 yıl hapis cezasıyla cezasına çarptırıldı. Geleceğine etkisi göz önüne alınarak bu ceza 10 yıl 10 aya indirildi ve tutukluluk halinin devamına karar verildi.

Tutuksuz sanık polis Yalçın Akbulut 12 yıl hapis cezasına çarptırıldı, aynı gerekçeyle, 1/6 indirimle 10 yıl hapisle birlikte tutuklanmasına karar verildi. Fırıncılar İsmail Koyuncu, Ramazan Koyuncu ve Muhammet Vatansever yaralama suçundan 8'er yıl hapis cezasına çarptırıldılar. Gelecekleri üzerine etkisi göz önüne alınarak cezalar 1/6 indirimle 6 yıl 8'er ay hapis olarak belirlendi, tutukluluk hallerinin devamına karar verildi.

Ebubekir Harlar 6 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırıldı, yarı yarıya indirimle cezası önce 4 yıl, 1/6 indirimle de 3 yıl 4 ay hapse indirildi, tutuklu kaldığı süre göz önüne alınıp tahliyesine karar verildi.

Polisler Şaban Gökpunar ve Hüseyin Engin'in delil yetersizliğinden beraatlarına karar verildi.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Ali İsmail Korkmaz Yalçın Akbulut İsmail Koyuncu Güncel Haberler

500

Yorumlar (122)

geceejMobil-ANDROID:

ali ismail kadar basiniza tas dussun..hepimiz ali ismailiz gucunuz yetiyosa gelin yobazlar

36
21
yanıtYanıtla
trmobilWeb@haberler.com:

Polislerimiz bir kaç vatan haini çapulcu yüzünden ne hale geldi Din yok iman yok Yagmaladilar ülkeyi ...darbeye tesebbus ettiler hala polisimize sahip cikan yok.

30
23
yanıtYanıtla
Türkmen Kizilbas:

Bence Aleviler bu Dünyanin en salak Milleti! Oki hep siz Kurban ediliyorsunuz, alin Silahlarinizi elinize bin kere öleceginize bir kez ölün en azindan onurunuzu kaybetmeyin. Bir Ukraine, Filistinliler, Suriyeliler hatta Kürdler kadar olamiyorsunuz. Demek ki katletmeyi hak ediyorsunuz. Oysa sadece 100. 000 niniz silahlansa bu Ülkede artik kimse rahat edemez. Yani sayiniz 15 Miliyon ama 100. 000 silahlanip haklarinizi ariyamiyorsunuz osmanlidan buyana 500 sene daha azap cekmek istiyorsunuz. Su asagidaki yorumlar bile size ne halde oldugunuzu yeterince göstermiyor mu? O kadar mi cok nausunuz ve serefiniz icin ölüp öldürmek? Ya Hz. Ali yi referans olarak göstermenizi nereye koyacagiz. Bakin o ne demis: ''Şahsınıza yapılan kötülüğü affedin, milletinize yapılanı affetmeyin. ''. Ne diyelim, kendinizi ve cocuklarinizi kurban etmeye devam.

35
17
yanıtYanıtla
cumhuriyetçi:

Polisin savunmasına bak gezi darbeymiş darbeyi bastırmış gezi insanların demokratik protesto hakkı polis şiddet kullanmasa zaten dağılacaklar bu şiddeti körükleyen siyaset ve emniyet asıl suçlu onlar

23
26
yanıtYanıtla
İSİDmobilWeb@haberler.com:

ANNE BOSUNA AĞLIYOR... OĞLUNA SAHİP CİKSAYDİN......

17
30
yanıtYanıtla
...:

BURAKCAN MESELA

yanıt12
yanıt12
el nusracim@m.m:

Gordunmu sana asagida verilen cevabi simdi şöyle bakalim dhkc tarafından öldürülen Burak canla pekala tarafından öldürülen yasin boru suclumuydu.Bu şekilde yargılama olmaz bir gün seninde bir yakinin hakli olduğu halde kendini savunurken öldürülebilir.

yanıt1
yanıt1
İSİDmobilWeb@haberler.com:

BUNLAR GEZİ ZEKALİAR....KAFALARİ BASMAZ.......

18
29
yanıtYanıtla
mertmobilWeb@haberler.com:

Baska bir ulkede olsa bu polise ceza vermezler çunkü izinsiz bir eylem esnasinda öldü. Polisin dur ihtarindan sonra vurma yetkisi vardir. Polis bunlari yüz defa uyarmadan mudahale etmez. Bu olay amarikada olsa polise madalya takarlar. Polis kurallari uygulamakla sorumludur çigneyen olursa mudahale eder. Bunlarin yuzunden hirsizlik artti. Polis bunlarla ugrasmaktan kendi isini yapamiyor.

32
12
yanıtYanıtla
yaman:

eger bu ulke benim elimde olsaydi o polislere ve firinciya madalya takardim

34
9
yanıtYanıtla
el nusracim@m.m:

Gordunmu sana asagida verilen cevabi simdi şöyle bakalim dhkc tarafından öldürülen Burak canla pekala tarafından öldürülen yasin boru suclumuydu.Bu şekilde yargılama olmaz bir gün seninde bir yakinin hakli olduğu halde kendini savunurken öldürülebilir.

1
1
Tüm 122 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title