Haberler

Alanya'da Esenboğa-Gazipaşa Hattının Açılış Sevinci

Ankara Esenboğa Havalimanı ile Gazipaşa Havaalanı arasında karşılıklı uçak seferleri başlatan AnadoluJet'in 'hat açılış töreni' Alanya Kültür Merkezi'nde yapıldı.

Ankara Esenboğa Havalimanı ile Gazipaşa Havaalanı arasında karşılıklı uçak seferleri başlatan AnadoluJet'in 'hat açılış töreni' Alanya Kültür Merkezi'nde yapıldı. Açılış törenine Alanya Kaymakamı Erhan Özdemir, Gazipaşa Kaymakamı Muhittin Pamuk, Alanya Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu, AnadoluJet Başkanı İbrahim Doğan, Gazipaşa Havalimanı İşletme Koordinatörü Cengiz Aşıklı, Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) Başkanı Mehmet Şahin ve vatandaşlar katıldı. AnadoluJet Başkanı İbrahim Doğan, Türkiye ve Türk ismini dünyaya duyuran ana markanın Türk Hava Yolları (THV) olduğunu ve THY'nin kudretiyle yola devam ettiklerini söyledi.

Ankara- Gazipaşa hattının açılması konusunda Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu ile iki yıldır sürekli görüştüklerini belirten Doğan, "Ağrı, Kars, Çanakkale, Şırnak, Bodrum, İzmir ve Antalya başta olmak üzere ülkemizin en ücra köşelerine ulaşım sağlayan duygu yüklü bir markayız. Bu hizmetin memleketin dört bir yanına gitmesine vesile olanlara teşekkür ediyorum" dedi.

Kıt kaynakla sınırsız ihtiyaçları karşılama sanatını icra ettiklerini kaydeden Doğan, şunları söyledi: "Kaynak arttıkça Sabiha Gökçen Havalimanı ve Ankara'dan günde iki sefere çıkacağız. Coğrafyası, tarihi ve güneşiyle bu bölgeyi Avrupa'ya ve bütün dünyaya hep birlikte ulaştırmaya çalışacağız."

Gazipaşa Havalimanı İşletme Koordinatörü Cengiz Aşıklı ise, Gazipaşa'ya geçen yıl 10 ülkeden 13 firmanın 16 noktadan uçuş gerçekleştirdiğini söyledi.

Alanya Belediye Başkanı Sipahioğlu da, "Gazipaşa Havalimanı'nın açılması Alanya için bir hayaldi. Ancak, bu hayali gerçekleştirdik. Bunun olabileceğini ortaya konulan iradeyle gösterdik. Yapılacak çalışmalarla konfor ve kalite daha da artacaktır" dedi.

Konuşmaların ardından Ankara Devlet Opera Balesi'nin 'Seslerle Anadolu' adlı müzikal tiyatro gösterisi gerçekleşti. - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Hasan Sipahioğlu Gazipaşa Alanya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title