Haberler

Akyürek Koltuğa Dönüyor

Trabzon Emniyeti ve Emniyet İstihbarat'ın Başında Olan Ramazan Akyürek'e, Mahkemeden İkinci Kez Beklediği Haber Geldi.

Yasin Hayal’in Mc Donalds’ı bombalamasından TAYAD’lı 5 gence linç girişimine, Hrant Dink suikastından Rahip Santoro’ya saldırıya kadar Türkiye’yi sarsan en kritik olaylarda Trabzon Emniyeti ve Emniyet İstihbarat’ın başında olan Ramazan Akyürek’e, mahkemeden ikinci kez beklediği haber geldi. “Görevine dönebilir” yönünde alınan ilk karara İçişleri’nin itirazını da reddeden mahkeme sayesinde, Akyürek’in Emniyet İstihbaratı’nın başına dönmesi önünde engel kalmadı.

AGOS Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink suikastinde ihmali olduğu gerekçesiyle görevinden alınan Emniyet İstihbarat Dairesi Başkanı Ramazan Akyürek’e, mahkemeden ikinci kez beklediği haber geldi. İçişleri Bakanlığı’nın yürütmeyi durdurma kararına yaptığı itiraz, mahkeme tarafından reddedildi. Böylelikle Akyürek’in tekrar eski koltuğuna oturmasının önünde engel kalmadı.

Dink suikasti sonrasında aile ve kamuoyu tarafından yoğun şekilde eleştirilen Emniyet İstihbarat Dairesi Başkanı Ramazan Akyürek, görevinden alınarak 16 Ekim 2009’da Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı emrine uzman kadrosu ile atanmıştı. Akyürek’ten boşalan Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanlığı’na da Konya İl Emniyet Müdürü Hüseyin Namal getirilmişti.

İdare mahkemesine dava açtı

Avukatı Nurullah Albayrak, Akyürek’in görevinden alınması işleminin haksız, sebepsiz ve hukuka aykırı olduğunu öne sürerek, 6 Ocak 2010’da Ankara 14. Bölge İdare Mahkemesi’nde dava açtı.

Avukat Albayrak, görevden alma kararının esastan iptali ve mağduriyetin önlenmesi için yürütmenin durdurulması talebinde bulundu. Mahkeme, yürütmenin durdurulması talebini 25 Ocak 2010’daki kararıyla yerinde buldu. İçişleri Bakanlığı, 15 gün önce yürütmeyi durdurma kararına itiraz etse de, mahkemenin nihai kararı 10 Şubat’ta geldi. Mahkeme, bakanlığın isteğini reddetti.

Bu arada Ramazan Akyürek’e büyük bir ilin emniyet müdürlüğü teklif edildi ancak Akyürek’in öneriyi geri çevirdi. Akyürek, önümüzdeki günlerde istihbarat dairesinde görevine başlayacak. Namal’ın da tekrar Konya İl Emniyet Müdürlüğü’ne atanması bekleniyor.

Kritik soruşturmalarda hep Akyürek en baştaydı

RAMAZAN Akyürek, 2003-2006 arasında Trabzon Emniyet Müdürlüğü koltuğunda oturduktan sonra, 8 Mayıs 2006’da Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanlığı’na atandı. Özel Harekât ve İstihbarat Daire Başkanlığı’nda uzun süre Emniyet Amirliği yapan Akyürek, Trabzon’da, Yasin Hayal tarafından bombalanan Mc Donalds eylemi, F Tipi cezaevlerini protesto amacıyla TAYAD adına bildiri dağıtan 5 gence yönelik linç girişimi, Rahip Andrea Santoro’nun suikastı, Trabzonlu futbolcular Fatih Tekke ile Gökdeniz Karadeniz’in otomobilinin kurşunlanması soruşturmalarını yürüttü.

‘Dikkat edilmeli’ notu

Akyürek’in sicilinde, İstanbul İl Emniyet Müdür Yardımcısı iken 2001’de dönemin valisi Erol Çakır tarafından yazılmış “Emniyetteki hizipleşme içinde irticai akımlara yakın. Dikkat edilmelidir” notu bulunuyor. Ergenekon soruşturması ve DTP’lilere yönelik operasyonları da yöneten Ramazan Akyürek, yasadışı telefon dinlemeleri iddiasıyla da gündeme geldi. Ramazan Akyürek, Hrant Dink suikasti ile ilgili olarak Trabzon İl Emniyet Müdürü ve İstihbarat Daire Başkanı olduğu dönemde çeşitli kanallardan gelen 11 ihbardan sadece birini İstanbul’a iletmekle suçlandı. Başbakanlık ve İçişleri Bakanlığı mütfettişleri, Akyürek’i yeterli önlemi almamakla suçlamış ve raporlar doğrultusunda Akyürek görevden alınmıştı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Ünal Aysal kimdir, daha önce GS başkanı oldu mu? Ünal Aysal zengin mi, serveti ne kadar? 2 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 2 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 2 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 2 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 2 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Sasa Obradovic Zeljko Obradovic kardeş mi? Sait Toktaş kimdir? Şehit Piyade Uzman Çavuş Sait nereli, kaç yaşında, memleketi neresi? Cenaze namazı nerede kılınacak? PSG Şampiyonlar Ligi kazandı mı? PSG Şampiyonlar Ligi kupası var mı? PSG - B.Dortmund kaç kaç, maç bitti mi? PSG – B.Dortmund ÖZET – GOLLER izleme linki var mı? Süheyl Batum kimdir? Süheyl Batum zengin mi, serveti ne kadar? FED faiz kararı ne oldu? FED faiz indirdi mi, artırdı mı 1 Mayıs 2024? Ankara'da yarın okullar tatil mi 2 Mayıs Perşembe? Fenerbahçe Beko Monaco maçı hangi kanalda, saat kaçta? EUROLİG Fenerbahçe Beko Monaco Basket maçı CANLI ŞİFRESİZ izleme linki var mı? Giresun Belediye Başkanı hangi partiden? Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse kimdir? Al Nassr Al Khaleej maçı ne zaman,sat kaçta? Al Nassr Al Khaleej CANLI izleme linki var mı, Ronaldo oynuyor mu? PSG - B.Dortmund CANLI izleme linki var mı? PSG - B.Dortmund ŞİFRESİZ yayın var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title