Haberler

Akşit: Kosova Bir Örnektir Bundan Sonra Bizim de Bir Kadın Cumhurbaşkanımız Olabilir

AKP KADIN KOLLARI BAŞKANI GÜLDAL AKŞİT.

Akp KADIN KOLLARI BAŞKANI GÜLDAL AKŞİT: 'KOSOVA BİR ÖRNEKTİR BUNDAN SONRA BİZİM DE BİR KADIN CUMHURBAŞKANIMIZ OLABİLİR'

Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) Kadın Kolları Başkanı Güldal Akşit başkanlığında, aralarında milletvekili Semra Öyüş yanı sıra bakan eşlerinin de bulunduğu yaklaşık 40 kişilik Türkiye Büyük Millet Meclisi milletvekili eşleri, Balkan Savaşlarının 100'üncü yılı münasebetiyle düzenlenen Balkan gezisi çerçevesinde Kosova'ya geldiler.

Başkent Priştine'de Türkiye'nin Priştine Büyükelçisi Songül Ozanı ziyaret eden, kadınlar daha sonra Kosovalı Türklerin çoğunlukta yaşadığı Prizren'e geçtiler.

Prizren'de faytona binen Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) Kadın Kolları Başkanı Güldal Akşit, Kosova'da bulunmaktan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi. 'Tarihten gelen köklerimizle burada buluşmak bizleri çok mutlu ediyor' diyen Akşit, yabancı bir ülke hissine kapılmadıklarını 'sanki Türkiye'den hiç ayrılmamış gibiyiz' şeklinde konuştu.

Akşit: ' Kosova siyasete katılım konusunda Türkiye'den daha ileri noktada'

Prizren gezisi çerçevesinde sorularımızı yanıtlayan Akşit, 'önümüzdeki süreçte biz her türlü ortak çalışmanın içinde var olacağımızı söylüyoruz' dedi. Akşit: 'Kadınlar için yapılacak her çalışmaya destek vereceğiz. Kosova siyasete katılım konusunda Türkiye'den daha ileri noktada. Buradaki yasal düzenlemeler, buranın daha yeni yasalara sahip olması kadınlara verilen haklar bakımından bazı ileri noktalara varılmış. Örneğin Parlamentodaki katılımda kadın ya da erkek yüzde 30'dan aşağı temsil edilemeyeceği hükmü getirilmiş. Bu da tabi en az yüzde 30 oranında Kosovalı kadınların Parlamentoda temsilini getiriyor. İnşallah Türkiye'de de bunu yakalarız. Biz de özellikle AKP döneminde büyük adımlar attık ve ilk defa cumhuriyet tarihinde TBMM'nde kadın milletvekili sayısı 79'a yükseldi. ve bunun 46 tanesi de AKP milletvekilidir. Ama biz daha ileriyi hedefliyoruz. Kosova'yla beraber karşılıklı yardımlaşarak bunu sağlayacağımızı düşünüyorum' dedi. Kosova'nın cumhurbaşkanının kadın olduğu ve Türkiye'de de bir cumhurbaşkanı kadın olabilir mi sorusuna Akşit, 'Kosova bir örnektir bundan sonra bizim de bir kadın cumhurbaşkanımız olabilir' şeklinde konuştu.

Öyüş, 'Kosova ile Türkiye arasında samimi, sıcak, dostluk ilişkileri var'

Kosova'da ata topraklarında bulunmanın mutluluğunu yaşadığını söyleyen AKP Milletvekili Öyüş, Kosova ile Türkiye arasında samimi, sıcak, dostluk ilişkileri olduğunu söyledi. Öyüş: 'İki ülke olarak ilişkilerimizi daha da götürmek, işbirliğini artırmak isteriz. Bunu hem ticari anlamda, hem de siyasi anlamda yapmak istiyoruz' dedi.

Kosova Demokratik Türk Partisi (KDTP) Milletvekili Müferra Şinik tarafından karşılanan ekip Prizren'de Osmanlı döneminden kalma tarihi eserleri gezdiler. KDTP Milletvekili Müferra Şinik'te Türkiye'den gelen heyeti ağırlamaktan dolayı mutluluk duyduklarını söyledi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Güldal Akşit Ak Parti Türkiye Kosova Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title