Haberler

Akil İnsanlar Heyetine Protesto

Güncelleme:

Çanakkale'de basın toplantısı düzenleyen Akil İnsanlar Heyeti, kaldıkları otelden çıktıklarında bir grubun tepkisiyle karşılaştı.

Çanakkale'de çözüm ve barış süreciyle ilgili olarak sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile bir araya gelmeden önce basın toplantısı düzenleyen Akil İnsanlar Heyeti, sürece desteğin arttığını anlattı. Kaldıkları otelden çıktıklarında bir grubun tepkisiyle karşılaşan heyet üyeleri, kahve toplantısında davulla karşılandı.

Marmara Bölgesi Akil İnsanlar Heyeti, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle görüşmek için Çanakkale'ye geldi.

Marmara Bölgesi Akil İnsanlar Heyeti Grup Başkan Vekili Mithat Sancar, üye Ali Bayramoğlu ve sekreter Levent Korkut, görüşmeler öncesi basın toplantısı düzenledi. Marmara Bölgesi Akil İnsanlar Heyeti Grup Başkan Vekili Mithat Sancar, Bursa'daki bir panelde konuşan Altan Tan'ın, "Doğu'da kandırılma, Batı'da bölünme kaygısı var daha çok" sözünü hatırlattıktan sonra şöyle dedi:

"Bunların güçlendiği kanısında değilim. Özellikle anketlere baktığımızda böyle bir tablo ve sonuç göremiyoruz. Tam tersine süreç başladıktan sonra, bugüne kadar destek oranı düzenli biçimde artıyor. Hem Doğu ve Güneydoğu'da, hem de Batı'da artıyor. Marmara bundan 1.5 ay önce destek oranı açısında biraz daha aşağıda dururken, en son öğrendiğimde Marmara'da destek oranı yüzde 67, Güneydoğu'da yüzde 85'lerin üzerinde."

Bu süreçte çok önemli bir olayın da görüldüğünü ifade eden Grup Başkan Vekili Mithat Sancar, PKK'nın silahlı gruplarının sınırların dışına çekilmesine karar verildiğini ve önümüzdeki günlerde uygulamaya başlayacağını bildirdi. Sancar, şöyle devam etti:

"Bu açıklamanın ve 8 Mayıs'tan itibaren gerçekleşecek geri çekilmenin destek oranını artıracağını düşünüyorum. Bu demektir ki kaygı ve korkular biraz daha aşağı çekilecektir. Çünkü bugün 95'inci gün. Bir Kürt sorunu dolayısı ile 95'inci gündür ölüm haberi almıyoruz. Çatışma haberi almıyoruz. Bu sürecin böyle bir yönde evrileceğine dair güven duygusunun güçlenmesi önemli rol oynuyor diye düşünüyorum. 8 Mayıs'tan sonra yapılacak kamuoyu yoklamalarında kaygı ve korkuların hem kandırılma kaygısının, hem de bölünme korkusunun daha da azalacağını düşünüyorum. Son olarak bir de bu toplantıları kaygılarımız ve korkularımızı açığa vurmak için yapıyoruz. Akil insanlar heyetinin kendisine biçtiği rol budur. Bu meselenin her boyutu ile konuşulmasına yardımcı olmak için buralardayız. Konuştukça korkularımız azalır. Bu nedenle buradaki çalışmaların da kaygıların ve korkuların azalmasına katkı yapacağını inanıyorum."

HOTEL ÖNÜNDE PROTESTO

Heyet, basın toplantısı ardından Esenler Mahallesi'nde bulunanlarla bir araya gelmek için Kolin Hotel'den ayrılırken, Türk bayrağı açan ve sloganlar atan 11 kişinin protestosu ile karşılaştı. Grup, otel önünde minibüse binmeye hazırlanan heyete "Burası şehitler diyarı, şehitlerimizin kemikleri sızlıyor. Burası Çanakkale. Barışın savaşı yendiği yer. Neyi anlatıyorlar bize? Bir avuç çılgın Türk'ten mi korkuyorlar. Gelip bizi ikna etsinler" diye bağırdı.

DAVULLU KARŞILAMA

Minibüse binen heyet Esenler Mahallesi'ndeki BDP İl Başkanı Abdullah Güler'e ait kahveye giderek Kürt kökenlilerle bir araya geldi. Kahve girişi ve çıkışında davullu karşılama yapıldı. Burada, Kürt kökenlilerin barışa ve haklarına yönelik talepleri dinleyip not alan akil insanların geniş katılımla yapacağı toplantı öğleden sonra Kolin Hotel'de gerçekleşecek.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Levent Korkut Mithat Sancar Çanakkale Marmara Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne? Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın 2023-2024 sezonu Avrupa gelirleri Bilmeceler ve Cevapları 2022: En Zor Bilmece Soruları Nelerdir? Zor, Kolay, Komik, İlginç, Eğlenceli, Yeni, Uzun, Kısa Bilmeceler ve Cevapları! 1 Ekim hangi burç? Ekim'in 1'i hangi burçtur? 1 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 1 Ekim hangi burca ait?
title