Haberler

Akil İnsanlar Heyeti Iğdır'da

Güncelleme:

Akil İnsanlar Heyeti,Iğdır'da sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlarla bir araya geldi.

Akil İnsanlar Heyeti Doğu Anadolu Bölgesi Grubu üyeleri, Iğdır'da sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlarla bir araya geldi.

Grup Başkanı Can Peker, hiçbir siyasi parti ve hükümetin temsilcisi olmadıklarını söyledi. Akil İnsanlar Heyeti öğle saatlerinde uçakla Iğdır'da gitti.

Havaalanında sivil toplum örgüt temsilcileri tarafından çiçeklerle karşılanan Grup Başkanı Can Paker, Başkanvekili Sibel Eraslan ve Sekreter Ayhan Ongan ile üyeler Mahmut Arslan, Abdurrahman Kurt, Zübeyde Teker ve Mehmet Uçum konakladıkları otele geçerek bir süre dinlendi. Ticaret ve Sanayi Odası'nın konferans salonunda düzenlenen toplantıya katılan Akil İnsanlar Heyeti sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşların çözüm sürecine ilişkin beklenti ve önerilerini dinledi.

Hiçbir siyasi parti ve hükümetin temsilcisi olmadıklarını söyleyen Başkan Paker, Doğu Anadolu Bölgesi Akil İnsanlar Heyeti'nde yer alanların her birinin kendi ayrı görüşlerinin bulunduğunu belirtti. Kuruldakilerin ortak görüşünün bu sürecin barış içerisinde geçmesi olduğunu ifade eden Paker, silahların konuşmadığı sürece çözümün çok daha kolay olacağı ve bu çözümün herkes için mutluluk getireceğini düşünen insanlar olduğunu belirtti. Paker, bu toplantıların kendileri için çok önemli olduğunu vurgulayarak toplumun görüşlerinden alınan görüş ve değerlendirmeleri raporlaştırıp Ankara'ya sunacaklarını kaydetti.

İnsan hakları ve anayasadaki birtakım düzenleme yapılması konusunda vatandaşların talepte bulunduğunu ifade eden Başkan Paker şöyle konuştu: "Bunlar, barış sürecinin sonunda ele alınacak. Hiç hayal kurmayalım yani bu barış süreci sona ererken aynı zamanda Türkiye müthiş demokratikleşecek ve insan haklarında da çok ileri bir yerde olacak. Böyle bir şey olmaz yani siyasi ve sosyolojik olarak mümkün değil. Ne olur, bu barış sürecinde silahlar konuşmaz. Bu her iki liderin de söylediği şey. Ondan sonra demokratikleşme süreci başlar. Ondan sonra hepimiz bütün Türkiye'de yaşayanlar insan haklarına erişmek için mücadeleye başlayacak. Bu süreçler diğer ülkelere baktığımızda 15-20 yıl sürmüş. Umarız Türkiye'de daha az sürer." Başkanvekili Sibel Eraslan da halka bir şeyler öğretmeye değil bazı şeyleri öğrenmek için geldiklerini vurgulayarak, "Silah sesi susmalı ki konuşabilelim. Bundan sonra demokratikleşme aşamasına geçilecek. Adil bir anayasa hepimizin ortak talebi. Barış ve anayasal hak inşallah Türkiye'de çok daha iyi yerlere ulaşacak" dedi. Heyet daha sonra Iğdır merkez Halfeli Beldesine geçerek burada vatandaşlarla görüştü. Akil İnsanlar yarın da Iğdır Üniversitesini ziyaret edecek ve öğlenden sonra Kars'a gidecek.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Doğu Anadolu Bölgesi Sibel Eraslan Türkiye Iğdır Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 1 Mayıs Euro kaç lira? GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (1 Mayıs) Dolar ne kadar oldu? PSG - B.Dortmund maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? PSG - B.Dortmund maçı şifresiz mi? KPSS BAŞVURULARI 2024! KPSS lisans, ön lisans, ortaöğretim, DHBT sınav ve başvuru tarihleri başladı mı? Başvuru ücreti kaç TL? 1 MAYIS SARAÇHANE SON DAKİKA! Saraçhane'de son durum ne? 1 Mayıs kutlamalarında İstanbul'da yaşananlar… 1 Mayıs'ta Borsa İşlem Görecek mi? Resmi Tatilde Borsa Durumu TV YAYIN AKIŞI 1 MAYIS: Bugün hangi diziler var? Bu akşam hangi diziler ve programlar var? Emlak Konut THY kura sonuçları açıklandı mı, ne zaman belli olacak? 2024 THY Emlak Konut kura çekilişi sorgulama! 1 Mayıs Çarşamba EFT-HAVALE işlemi yapılır mı? 1 Mayıs'ta FAST ile para gönderilir mi? 1 MAYIS İSTANBUL VAPUR SEFERLERİ | 1 Mayıs vapur seferleri iptal mi, vapurlar çalışıyor mu? Hangi vapur hatları iptal edildi? Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu? 1 MAYIS TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ? 1 Mayıs'ta otobüsler, Marmaray, vapurlar, tramvay bedava mı? 1 MAYIS BANKALAR TATİL Mİ? 1 Mayıs Çarşamba bankalar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda bankalar çalışıyor mu? 1 Mayıs AVM'ler ve marketler açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs'ta AVM'ler ve marketlerin çalışma saatleri 2024! Resmi Gazete bugün (1 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title