Haberler

Akil İnsanlar Doğu Anadolu Bölgesi Heyeti, Kars'ta Stk'ları Dinledi

Akil İnsanlar Doğu Anadolu Bölgesi Grubu Başkanı Can Paker, "Bölünme ile ilgili kuşkunuz olmasın" dedi.

Akil İnsanlar Doğu Anadolu Bölgesi Grubu Başkanı Can Paker, "Bölünme ile ilgili kuşkunuz olmasın" dedi.

Akil İnsanlar Heyeti Doğu Anadolu Bölgesi Grubu Başkanı Can Paker, Başkanvekili Sibel Eraslan ve Sekreter Ayhan Ongan ile üyeler Mahmut Arslan, Abdurrahman Kurt, Zübeyde Teker, Abdurrahman Dilipak ve Mehmet Uçum, Kars Simer Otel'de, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşların çözüm sürecine ilişkin beklenti ve önerilerini dinledi.

STK'lar ve vatandaşların konuşmalarını dinleyen Paker, daha sonra tek tek vatandaşların sorularını cevapladı. Süreçle bir bölünme yaşanacağı endişelerine değinerek, bunun söz konusu olmadığını belirten Paker, "21. yüzyılda sınırlar önemini kaybediyor. Türkiye'nin güneyinde bir sınır geçecektir muhakkak ama göreceksiniz, özellikle ekonominin ilerlemesiyle böyle bir sınır önemini kaybedecek. Mallar ve hizmetler serbestçe gidip gelecek, insanlar serbestçe gidip gelecek" diye konuştu.

"BÖLÜNME İLE İLGİLİ HİÇ KİMSENİN BİR KUŞKUSU, RAHATSIZLIĞI OLMASIN. BÖYLE BİR TALEBİN DE OLMADIĞINI BİLİYORUM"

" 'Sınır var mı yok mu? Bölündük mü? Bölünmedik mi' suali ortada kalamayacak. Çünkü önemli olan yerelliktir" diyen Paker, özetle şunları söyledi:

"Kuzeydeki Kürt devletine Diyarbakır veya Kars, İstanbul'dan daha yakındır. Bu, coğrafi beraberliktir. Sınırlar, bundan önceki asırlara ait. Dolayısıyla bölünme ile ilgili hiç kimsenin bir kuşkusu, rahatsızlığı olmasın. Böyle bir talebin de olmadığını biliyorum. Özellikle Kürt vatandaşlarımızdan onu düşünenlere de benim vereceğim cevap bu. Bakın Avrupa'da Almanya ile Fransa arasında sınır var mı? Var, önemi var mı? Hiçbir önemi yok. Mallar, hizmetler ve insanlar istedikleri gibi gidip, geliyorlar." - KARS

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Doğu Anadolu Bölgesi Mahmut Arslan Sibel Eraslan Kars Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title