Haberler

AK Parti Sakarya Milletvekili Üstün - Sakarya

AK Parti Sakarya Milletvekili Ayhan Sefer Üstün, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin, "Önceki yıllarda memleketin başında asker düdüğünü çaldığında, şapkasını alıp giden liderler vardı ama şu anda şapkasını alıp giden bir lider değil, kefenini giymiş ve bunlarla mücadele eden her türlü tehlikeye karşı göğsünü siper eden bir liderimiz var." dedi.

AK Parti Sakarya Milletvekili Ayhan Sefer Üstün, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin, "Önceki yıllarda memleketin başında asker düdüğünü çaldığında, şapkasını alıp giden liderler vardı ama şu anda şapkasını alıp giden bir lider değil, kefenini giymiş ve bunlarla mücadele eden her türlü tehlikeye karşı göğsünü siper eden bir liderimiz var." dedi.

Üstün, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye Cumhuriyeti devletinin, darbe girişimi sırasında milletiyle büyük bir badire atlattığını belirterek, bu darbe girişimini gerçekleştiren hainlerin kökünün dışarıda olduğunu bildiklerini ifade etti.

Ayhan Sefer Üstün, "Bunlar eskiden kendilerini adanmış ruhlar olarak tanımlardı. Bunlar ancak satılmış ruhlar olabilir. Bu satılmış ruhların ülkemize karşı ihanetiyle karşı karşıya kaldık. Adeta bir intihar saldırısı yaptılar. Bunlar, işgal kuvvetleri gibi vatandaşlarımızın üzerine mermiler yağdırdılar, milletin temsilcilerini tutuklamaya kalktılar." diye konuştu.

Üstün, bu tür bir ihaneti daha önce hiçbir örgütün ve kurum çalışanın yapmadığı, tarihteki en büyük ihaneti FETÖ'nün yaptığını aktardı.

"Bundan sonra devleti yapılandırma zamanı"

Milletin direnci, ferasetiyle bu sürecin atlatıldığını ifade eden Üstün, şunları söyledi:

"Darbeciler iki şeyi hesap edemediler. Bunlardan bir tanesi milletimizin değiştiğini, kendine bir özgüven geldiğini, böyle bir olayda artık evlerine kapanmayacağı ve meydanlara çıkıp milli iradeyi savunacağını hesap edemediler. İkinci yanlışları da önceki yıllarda memleketin başında asker düdüğünü çaldığında, şapkasını alıp giden liderler vardı ama şu anda şapkasını alıp giden bir lider değil, kefenini giymiş ve bunlarla mücadele eden her türlü tehlikeye karşı göğsünü siper eden bir liderimiz var. İşte bunu hesap edemediler. Bu yanlış hesaplar onların zelil olmasına, mağlup olmasına sebebiyet verdi."

Üstün, her krizden sonra yapılması gerekenlerin bulunduğunu, bu süreçlerin iyi yönetilip fırsata dönüştürülebilirse devlette yeniden yapılanma imkanına sahip olucağını kaydetti.

Bu süreci çok önemsediklerini vurgulayan Üstün, "Evet, OHAL ilan edildi. Bu ancak çetecilere, darbecilere karşı olağanüstü bir haldir. Milletimize karşı devletimiz son derece sevecen bir şekilde davranacaktır. Bundan sonra devleti yapılandırma zamanı. Bunların adımlarını görüyoruz. Atılan tüm adımları, devletin yeniden yapılanmasına ve sivilleşmesine yönelik olarak görüyoruz. Askeri okulların kapatılması bunlardan bir tanesi. Çocuklar 12 yaşında anne babalarının yanından ayrılarak kapalı bir fanus içinde beyinleri yıkanıyor. Liseler ve harp okulları kapandı. Bunun yerine bir üniversite sistemi çerçevesinde askeri eğitim yapılacak. Bunun yanında birçok demokrasi adımı peş peşe gelecek." diye konuştu.

"Bu darbenin en büyük mağdurlarından biri de milletvekilleridir"

Süratle, FETÖ'cü darbecilerin kurumların içerisinden ayıklanması gerektiğine işaret eden Üstün, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Yargıya burada çok önemli iş düşüyor. Yargı adeta kılı kırk yararak herhangi bir haksızlığı mahal vermeden, FETÖ'cüleri jiletle kazır gibi devletin ve kurumların içerisinden kazıması gerekir. Bu çerçevede bizlerde üzerimize düşen görevi yapmaya çalışıyoruz. Bu darbenin en büyük mağdurlarından biri milletvekilleri olarak bizleriz."

Darbe girişimi gecesi Sakarya'da bulunduğunu belirten Üstün, şunları anlattı:

"Derhal Kent Meydanı'na çıkarak direnişi örgütlemeye başladık. O direnişte darbeciler Sakaryalı vatandaşlara ateş açtı. Bu insanların haklarını savunmak ve darbeye maruz kaldığımızdan dolayı Cumhuriyet Başsavcılığına bireysel olarak suç duyurusunda bulundum. Bu suç duyurusunun manevi bir özelliği var. Bu davaların takipçisi olacağız. FETÖ'cüler hak ettikleri cezaları alana kadar bu davaları takip edeceğiz."

Kaynak: AA / Güncel

Ayhan Sefer Üstün AK Parti Sakarya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Demet Akalın ve kiracı olayı ne? DEMET AKALIN kiracısı ile kriz mi yaşadı? Demet Akalın, evini ne kadara kiraladı, olay ne? Sevda Türküsev kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Sevda Türküsev kaç yaşında, nereli? Sevda Türküsev biyografisi! Kilis Belediyesi hangi parti? Kilis Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? FAİZ ARTTI MI? Merkez Bankası Nisan ayı faiz kararı ne oldu? Gönül Dağı setinde taciz mi yaşandı? İki kadın arasında taciz şoku! Davada ne karar çıktı? Survivor yeni bölüm tanıtımı yayınlandı mı? Mavi takıma hangi yarışmacı geçecek? Arka Sokaklar'ın Mesut Komiser'i yeniden dizide! ŞEVKET ÇORUH Arka Sokaklar'a döndü mü? FRAGMAN CANLI İZLE Mehmet Tolga Akalın kimdir? NOW Çalar Saat konuğu Mehmet Tolga Akalın kaç yaşında, nereli? Mehmet Tolga Akalın biyografisi! Ateş Kuşları dizisi final mi yapıyor? Ateş Kuşları dizisi bitiyor mu? SURVİVOR BERNA KİMDİR? Berna Canbeldek kaç yaşında, nereli, elendi mi? Nisan ayı faiz kararı açıklandı mı? 25 Nisan Merkez Bankası faiz kararı ne olacak? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 25 Nisan Çarşamba Survivor yeni bölüm! Merkez Bankası faiz kararı ne olur? Nisan ayı faiz kararı yüzde kaç? Ekonomistler ne diyor? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 25 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Merkez Bankası faiz kararı ne zaman, saat kaçta açıklanacak? TCMB faiz kararı ne olacak?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title