Haberler

Ailede şahsiyet terbiyesi nasıl olmalı?

Güncelleme:

KO-MEK Aile Okulu Projesinde 4. dönem eğitimlerinin 2. haftası başladı

12 yıllık tecrübesi ile Kocaeli'nde binlerce vatandaşa meslek ve sanat eğitimi kursu veren Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitimi Kursları (KO-MEK) sosyal projelerle de Kocaeli'de önemli hizmetlere imza atıyor. Toplam 5 hafta sürecek ve farklı kurs merkezlerinden kursiyerlerin katıldığı Aile Okulu'nun 2. hafta programında bu kez konuk sosyolog Yusuf Özkan Özburun oldu. İki ayrı oturumda katılımcılara konuşan Özburun, "Ailede şahsiyet terbiyesi" hakkında konferans verdi.

"ÇOCUKLARA SAĞLAM ŞAHSİYET BIRAKIN"

Fuar içindeki Leyla Atakan Kültür Merkezi Şefik Postalcıoğlu Konferans Salonu'nda düzenlenen ilk oturumda bayan katılımcılara seslenen Özburun, ''Bakış açınızı değiştirerek dünyaya bakın'' tavsiyesinde bulundu. Çocuklara neden niçin sorularının sorulmasını tavsiye eden Özburun, ''Sağlam şahsiyeti olan çocuğa mal mülk bırakmaya gerek yoktur, küçük düşünmelerinin önüne geçin'' dedi. ''Her şey iç içedir hiç bir şey göründüğünden ibaret değildir'' diyen Özburun, ''Her birimizin ayrı evrenleri, ayrı sırları var'' ifadesini kullandı.

ÖZBURUN: DEĞİŞMEK İÇİN İNANÇ VE NİYET GEREKLİ

Daha sonra Kocaeli Valiliği Uluslararası Gençlik Merkezi Konferans Salonu'nda evli çiftlerin katıldığı programda konuşan Yusuf Özkan Özburun, burada yoğun ilgiyle karşılandı. Özburun, ''Merhameti olan, muhabbeti olan insani özü gelişmiş insanlar yetiştirmeyi istiyoruz'' diyerek, engelleri olmayan çocuklar yetiştirilmesini tavsiye etti. Atasözleri üzerinden konuşmasına devam eden Özburun, değişmeye inancın ve niyetin olması gerektiğini ifade etti. Değişimin temel şartının sağlıklı gelişmek olduğunu belirten Özburun, ''Eğer bir insan çocukluğundan beri fiziksel, ruhsal ve bilimsel olarak gelişim göstermiyorsa o insan durmuş insandır'' dedi. Eskiyi yeniye kıyas etmemek gerektiğini ifade eden Özburun, ''Teknoloji çağında çocuklarda sağlam ilim ve sağlam şuur olması gerekir'' dedi. ''Sözde Peygamber Efendimizin yolunda ilerliyoruz ama aslı kimliğimizin çok uzağındayız'' diyen Özburun, aklımızın küçük şeylere takılarak problem ürettiğini anlattı. Kalp katılaşmasının felaket olduğunu ifade eden Özburun, ''Bu durumun çocuklara yansıması onların sağlam olmayan şahsiyetler üzerine yetişmesini sağlıyor'' dedi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Yusuf Özkan Özburun Leyla Atakan Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title