Haberler

Aile Baskısına Direnen Kadına, Kadınlardan Destek

İzmir'de eşinden boşanmak isteyen 3 çocuk annesi kardeşleri B.S.'yi dövmekle suçlanan F.A., M.A., H.A. ve M.A.,'başkasını intihara yönlendirme, yardım etme, tehdit' suçlarından yargılanmaya başlandı.

İzmir'de eşinden boşanmak isteyen 3 çocuk annesi kardeşleri B.S.'yi dövmekle suçlanan F.A., M.A., H.A. ve M.A.,'başkasını intihara yönlendirme, yardım etme, tehdit' suçlarından yargılanmaya başlandı. Devlet koruması altında olan B.S.'ye kadın örgütleri sahip çıktı.

Bayraklı İlçesi Yamanlar Semti'nde oturan üç çocuk annesi B.S., eşinden boşanmak isteyince iddiaya göre ağabeyleri tarafından dövüldü. B.S., karakola gidip ağabeylerinden şikayetçi oldu. Can güvenliği olmadığı için de koruma istedi. Genç kadın devlet koruması altına alındı. Olayı soruşturan Cumhuriyet Savcısı, 4 kişi hakkında 23. Asliye Ceza Mahkemesi'nde 'başkasını intihara yönlendirme, yardım etme, tehdit' suçlamasıyla dava açtı. Bugün görülen duruşmaya, tutuksuz yargılanan sanıklar F.A., M.A., H.A. ve M.A. katılmazken, B.S., avukatı Seda Ayaz Aksoy ile geldi. Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu da gözlemci olarak duruşmayı izledi. Hakim, eksik evrak ve başka mahkemelerde görülen dava dosyaların getirilip incelenmesi için duruşmayı Mart ayına erteledi.

Duruşma sonrası Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Adliye C-Kapısı önünde basın açıklaması yaptı. Açıklamaya şikayetçi B.S. ile avukatı Seda Ayaz Aksoy da katıldı. Grup adına basın açıklamasını okuyan Emine Sözüdoğru, erken yaşta evliliğe zorlanan ve davası süren kadın arkadaşları için adalet istediğini, başka kadınların ölmesini istemediklerini ifade etti. Sözüdoğru, "Bugün, ailesi tarafından intihara zorlanan kadın kardeşimiz B.S.'nin, yanında olduğumuzu ifade etmek üzere buradayız. Erken yaşta evliliğe zorlanan kadın kardeşimiz, kocasından boşanmak istediği için kendi ailesi tarafından intihara zorlandı. Ailesinin yargılandığı davada adalet sağlansın, başka kadın kardeşlerimiz için örnek olsun diye buradayız. Ailesi tarafından intihara zorlanan kadın kardeşimizin davasında adalet sağlanana dek mücadelemiz sürecek. Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu olarak, yaşam hakkımız ve özgürlüğümüz için direnmek ve kadın cinayetlerini durdurmak üzere tüm kadınları mücadelemize katılmaya çağırıyoruz" dedi.

Geçtiğimiz gün lise öğrencisi Cansel'in öğretmeni tarafından cinsel saldırıya uğrayınca intihar ettiğini hatırlatan Sözüdoğru, "2015 yılında 303, 2016 Ocak ayında ise 36 kadın kardeşimiz öldürüldü. Kadın cinayetlerinde öldürülen kadınların yüzde 78'i kendi hayatına dair karar vermek istediği için öldürüldü. Kadın cinayetlerinin, cinsel saldırıların, kadına yönelik şiddetin önünü açan; verilen ceza indirimleridir. Savaş ortamı, artan şiddettir. Diyanetin kadın ve çocuk istismarına onay veren, IŞİD'i aratmayan fetvalarıdır" diye konuştu. - İzmir

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Asliye Ceza Mahkemesi Emine Sözüdoğru Bayraklı İzmir Politika Güncel Haberler

Bayram günü infial yaratan olay! Atatürk anıtına baltalarla saldırdılar

Bayram günü infial yaratan olay! Atatürk anıtına baltalarla saldırdılar

Atatürk Anıtı'na baltayla saldırı! Provokatörlerden 'Neden' sorusuna 'Sadece Allah rızası için' yanıtı

Atatürk Anıtı'na baltayla saldırı! Provokatörlerden "Neden" sorusuna "Sadece Allah rızası için" yanıtı

Namaz çıkışı Özel'i kızdıran sözler: Bayram sabahı ne konuştuğunu bil

Namaz çıkışı Özel'i kızdıran sözler: Bayram sabahı ne konuştuğunu bil

IShowSpeed'in Türk döneriyle imtihanı! 'Bismillah' diyerek ilk ısırığı aldı, ortalığı birbirine kattı

IShowSpeed'in Türk döneriyle imtihanı! "Bismillah" diyerek ilk ısırığı aldı, ortalığı birbirine kattı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title