Haberler

Ağrı'da oyların yeniden sayılması -

İl Seçim Kurulu Başkanlığının kararı üzerine Ağrı'da dün başlayan oy sayımına devam ediliyor.

İl Seçim Kurulu Başkanlığının kararı üzerine Ağrı'da dün başlayan oy sayımına devam ediliyor.

AK Parti Ağrı Milletvekili Ekrem Çelebi, BDP Genel Başkan Yardımcısı ve Muş Milletvekili Demir Çelik, BDP Ağrı Milletvekili Halil Aksoy, AK Parti Ağrı Belediye Başkan adayı Hasan Arslan, Adalet Sarayı önünde gazetecilere açıklama yaptı.

Çelebi, sayımların yapıldığı esnada kent merkezinde gerginliklerin çıktığı yönünde sosyal medya ve paylaşım sitelerinde çıkan haberlerin asılsız olduğunu söyledi.

Sayımlarda her hangi bir sıkıntı olmadığını belirten Çelebi, şöyle konuştu:

"Zannediyorum basında olan bir açıklama var. Torbaların yırtılmasıyla alakalı. Torbalar taşındığı esnada, gelip paketleme yapıldığı zaman da bu olabilir. Dünyanın her tarafında olan bir şey olabilir ama bunu kamuoyunda ajite etmenin bir anlamı yok. Bu torbalarda hem AK Parti'nin, Saadet Partisi, hem MHP, CHP'nin hem BDP'nin oyları var. İlçe Seçim Kurulu bunu tutanak altına aldı. Yani normaldir bu tür hadiselerin olması. Herhangi bir kişinin, partinin bir oy kaybı yok. Bunu kamuoyuna deklare etmek isterim. Kent merkezinde de sıkıntı yok, burası huzurlu. Ağrılı kardeşlerimiz de insanlarımız da iyi ve herkes seçim sonuçlarını bekliyor. BDP'li milletvekilleri de burada ve sayım da gayet güzel bir şekilde devam ediyor. Onun için herkes sandıktan, torbadan ne çıkarsa demokrasinin usulü gereği herkesin saygı duyacağı bir sonuç olacaktır. Tekrar belirtmek isterim Ağrı kent merkezinde herhangi bir olay yok."

Çelik de 3 gündür yaptıkları gözlemlerde oyların bulunduğu torbalarda yırtıkların olduğunu tespit ettiklerini dile getirdi.

Bir torbada 13 santimetre uzunluğunda, 7 santimetre genişliğinde yırtığın olduğunu ifade eden Çelik, şunları kaydetti:

"Torbaların, sandığın çok güvenlikli bir ortamda saklanmadığı müdahaleye çok açık bir durumla karşı karşıya olunduğu gerçektir. Bu anlamıyla da bu seçimin meşrutiyeti yoktur. Bu seçim meşrutiyetini yitirmiştir. Sandıklara müdahale olduğunun da en son 1125 nolu sandık seçmen pusulasının bulunduğu torbanın yırtıklığından ortaya çıkmıştır. 13 santim uzunluğunda 7 santim genişliğinde bir yırtığın olduğu sandıkta BDP'nin önceki sandık kurulunda tutanak altına alınmış oylarından 4'ü eksiliyor. AKP'nin 4'ü fazlalaşıyor. Ve bağımsız belediye başkan adayı kişinin aldığı 4 oy buharlaşıyor. Ortada yok. Demek ki müdahale edilmiş. Önceki tutanakta sandık kurulunun üyelerinin imza altına aldığı 4 oy nereye gitti, kime yazıldı? Bu manada seçimi kim kazanırsa kazansın meşrutiyetini yitirmiştir."

Çelik, demokratik siyasetin harekete geçirilmesi için çalıştıklarını ve meşru demokratik zemini sonuna zorlayarak halkın iradesi için üzerlerine düşeni yerine getireceklerini söyledi.

Gelinen noktayı bir tiyatro oyununa benzeten Çelik, şöyle devam etti:

"Sandığa güvenilmeyecekse buna rağmen de demokratik siyaset harekete geçirilip devreye konulmayacak ise demokratik çözümün anlamı ne? Bizim zaten yıllardır devletten, sistemden çektiğimiz bu dışlanmışlık, ötekileştirme değil midir? Halk iradesini dikkate almayacaksın, süs diye sandığı kuracaksın ona da güvenmeyeceksin, içine girip sandığı değiştireceksin. Biz bu tiyatro oyununun figüranları olmak istemiyoruz. Ama buna rağmen de halkımıza olan saygımızdan, halk iradesine olan saygımızdan dolayı, seçimin mevcut var olan yeniden sayım sürecinin parçası hak arayışı noktasındayız. Bunu da sürdüreceğiz. Ama mevcut hukuksuzluğu da tutanak altına alıp gerekirse önümüzdeki zaman diliminde ilçeden ile, ilden YSK'ya hak arayışımız da sürecektir. Meşru demokratik zeminleri sonuna kadar zorlayarak halkın iradesinin yeniden tescili ve tecili noktasında üzerimize düşen görevi yerine getireceğiz."

Aksoy ise seçimin yapıldığı günden beri gerginliğin yaşandığını, olabilecek bir gerginlikte herkesin sorumlu olacağını söyledi.

Oy sayımındaki yanlışlar nedeniyle seçimin yeniden yapılmasına delil olduğunu dile getiren Aksoy, şunları kaydetti:

"Mesela bir torbanın yırtılmış olması ve 4 bizden düşmesi, 4 onlardan artması, 4'ünün de kayıp yani 12 oyun birilerinin yararına işletilmiş olması elbette herkesi tedirgin ediyor. Bu da seçin iptaline veyahutta yenilenmesine delil olacak en önemli şeydir. Başka şeyler çıkabilir mi çıkar? Öncesinde var mı? Mesela 1068 nolu sandıkta sonucu değiştirecek 6 oy var. İmza sayısı 212, oy sayısı 218 ve 6 fazla pusula var. Birileri eliyle almış koymuş. Yani öyle gelip oraya girmez. Birileri oraya koymuş. Besbelli ki, bu da seçim sonucunu bire bir etkileyebilecek bir olaydır. Bu tür halkın iradesine karşı işletilecek durumların halk tarafından kabul edilmesi de mümkün değildir."

AK Parti Belediye Başkan adayı Arslan da kent merkezinde mahalle baskısı oluşturulmaya çalışıldığını dile getirdi.

Şehir merkezinde ciddi manada bir olayın olmadığını vurgulayan Arslan, "Kim olursa olsun. Halkımız, gerek biz olalım, gerek BDP olsun. Sandıktaki haksızlığın giderilmesi noktasında merakla beklemektedirler. Kentte şu anda ciddi belirgin bir olay yok, aslada olmayacak. Dışarıya karşı görüntüyü vahim hale getirmeye çalışan bazı zihniyetler var. Biz de BDP de sandıktaki yanlışlığın giderilmesi noktasında mücadele veriyoruz. İnşallah hak yerini bulacaktır" diye konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Demir Çelik Halil Aksoy Ak Parti Ağrı Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title