Haberler

Turhan: Gazze'deki Kardeşlerimizin Sıkıntılarıyla Hemhal Olmak Gerek

Güncelleme:

Anadolu Gençlik Derneği Başkanı Turhan, İsrail'in Gazze'ye düzenlediği saldırılara ilişkin, "Gazze'deki kardeşlerimizin sıkıntılarıyla hemhal olmak gerekiyor." dedi.

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Genel Başkanı Salih Turhan, İsrail'in Gazze'ye düzenlediği saldırılara ilişkin, "Gazze'deki kardeşlerimizin sıkıntılarıyla hemhal olmak gerekiyor. Onların dertleriyle dertlenmek, gecemizi gündüzümüze katarak, bu sıkıntılardan kurtarmak için hep birlikte koşturmamız lazım" dedi.

AGD Aksaray Şubesi'nce, Büyük Bölcek Mahallesi'ndeki bir tesiste düzenlenen iftar yemeğine katılan Turhan, çok rahat bir ortamda, çok güzel bir iftar yaptıklarını söyledi.

İsrail'in Filistin'e düzenlediği saldırılarda çekilen bir fotoğraf karesinde, bir annenin evladının yere düşen kanıyla iftarını açtığını vurgulayan Turhan, "Bu ne kadar acı bir şeydir. Oradaki annemiz, şehit kanıyla iftarını açtı. Efendimiz Hadis-i Şerifinde, 'Müslüman Müslümanın kardeşidir. Kim bir kardeşinin ihtiyacını giderirse, Allah da onun ihtiyacını giderir' diye buyuruyor. Şu anda bizim evladımız bir sıkıntı yaşamıyor" şeklinde konuştu.

Turhan, "Gazze'deki Müslümanlar başının çaresine baksın" şeklinde yorum yapılmaması gerektiğini belirterek, her ramazan ayında bir İslam ülkesinin sıkıntıyla karşılaştığını ifade etti.

Turhan, şunları söyledi:

"Mısır'da geçtiğimiz yıl 5 bin şehidimizi konuştuk. Arakan'da ondan önce diri diri ateşe atılan 50 bin çocuğumuzu konuştuk. Ondan önce Afrika'da açlıktan ölen insanlarımızı konuştuk. Her İslam ülkesinde, her ramazan ayından bir coğrafyayı ne yazık ki görmek durumunda kaldık. Doğu Türkistan'da 18 yaşın altındaki yüzlerce şehidi konuştuk. Bunları iftar vaktimizi zehire çevireyim diye değil, Allah rızası için birbirimize mesuliyetlerimizi hatırlatmak için anlatıyorum. Gençlerimizi ve çocuklarımızı, Ümmet-i Muhammed'in birlikteliği, İslam birliği ve yeni bir dünya ideali ile yetiştirmemiz gerekiyor."

Kaynak: AA / Güncel

Anadolu Gençlik Derneği Salih Turhan İsrail Gazze Politika Güncel Haberler

title