Haberler

Afyonkarahisar Atatürk Büstü ve Bayrak Direği Yapıldı

Afyonkarahisar'ın Sandıklı İlçesi'nde yeni açılan Atatürk İlkokulu'nda olmadığı gerekçesiyle tepkiye neden olan Atatürk büstü ve bayrak direği yapıldı.

Afyonkarahisar'ın Sandıklı İlçesi'nde yeni açılan Atatürk İlkokulu'nda olmadığı gerekçesiyle tepkiye neden olan Atatürk büstü ve bayrak direği yapıldı. Sandıklı merkezdeki Çakır Mahallesi Yalıncak Caddesi'ndeki binada hizmet veren Atatürk İlkokulu, geçen yılın ağustos ayında yapımına başlanarak, bu yıl temmuz ayı sonunda teslim edilen Menekşe Sokak'taki yeni binasına taşındı. Eski bina Yavuz Selim Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ne verilirken, Atatürk İlkokulu'nun yaklaşık 300 öğrencisi, 12 derslikli yeni binada bu eğitim öğretim döneminde dersbaşı yaptı. Eğitim öğretimin başladığı günlerde okulda Atatürk büstü ve Türk bayrağının çekileceği bayrak direğinin olmaması tepkiye neden oldu. Yapılan çalışmaların ardından okulun eksikleri giderilirken, Atatürk büstü ve bayrak direği de bahçedeki yerini aldı. Ayrıca velilerin şikayet ettiği diken ve otlar da temizlenerek çevre düzenlemesi yapıldı.

Türk Eğitim- Sen Afyonkarahisar Şube Başkanı Nizamettin Şenol, "Yetkililer okulumuza Atatürk büstünü ve bayrak direğini yaparak eksiklikleri giderdi. Çevre düzenlemesi kapsamında da okul içerisindeki diken ve otları temizlemişler. Ama çevre düzenlemesi hala bitmiş değil. Yetkililerden bunların da tamamlanmasını istiyoruz. Kaymakamlığımızın da göstermiş olduğu hassasiyetten ve eksikleri gidermesinden dolayı kendilerine teşekkür ediyoruz" dedi.

Kaymakam Faik Arıcan da ilçede yeni yapılan okul binalarındaki incelemesi kapsamında Atatürk İlkokulu'nu ziyaret ederek, okul hakkında yetkililerden bilgi aldı ve öğrencilerle sohbet etti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Yalıncak Sandıklı Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title