Haberler

Afganistan'da 6.4 büyüklüğünde deprem! Sarsıntı komşu ülkelerde de hissedildi

Güncelleme:

Afganistan'ın kuzeydoğusundaki Badahşan vilayetinde 6.4 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Depremin merkez üssü Badahşan'ın Curm ilçesi olarak belirlendi ve deprem yerin 206 kilometre derinliğinde gerçekleşti. Deprem, başkent Kabil ve komşu ülkelerde de hissedildi.

Afganistan'ın kuzeydoğusundaki Badahşan vilayetinde 6.4 büyüklüğünde deprem meydana geldi.Depremin merkez üssü Badahşan'ın Curm ilçesi olarak belirlendi ve deprem yerin 206 kilometre derinliğinde gerçekleşti.

6.4 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM

ABD Jeolojik Araştırmalar Merkezi (USGS), yerel saatle 13.52'te meydana gelen 6.4 büyüklüğündeki depremin merkez üssünün Badahşan'ın Curm ilçesi olduğunu açıkladı. Depremin yerin 206 kilometre derinliğinde gerçekleştiği duyuruldu.

Afganistan'da 6,4 büyüklüğünde deprem! Sarsıntı çevre ülkelerde de hissedildi

HASARA İLİŞKİN AÇIKLAMA YAPILMADI

Deprem, başkent Kabil ve Afganistan'ın kuzey vilayetleri ile komşu ülkeler Özbekistan, Tacikistan ve Pakistan'dan da hissedilirken hasara ilişkin Taliban yönetiminden henüz açıklama yapılmadı.

Afganistan'da 6,4 büyüklüğünde deprem! Sarsıntı çevre ülkelerde de hissedildiArşiv

2 BİN 500 KİŞİ HAYATINI KAYBETMİŞTİ

Afganistan'ın kuzeydoğusundaki Hindikuş Dağları üzerinde bulunan Badahşan'da sık sık depremler meydana geliyor. Geçen ekim ayında Afganistan'ın kuzeybatısındaki Herat vilayetinde meydana gelen ve büyüklükleri 5 ila 6,5 olan depremler sonucu 2 bin 500 kişinin yaşamını yitirdiği açıklanmıştı. Öte yandan, Afganistan'da Haziran 2022'de Pakistan sınırında bulunan Paktika vilayetinde meydana gelen 5,9 büyüklündeki depremde 1200 kişi yaşamını yitirmişti.

Afganistan'da 6,4 büyüklüğünde deprem! Sarsıntı çevre ülkelerde de hissedildi

Kaynak: AA / Güncel

Afganistan Deprem Kabil Doğal Afetler Uluslararası İlişkiler Dünya Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title