Haberler

Adliye'ye 47 Personel Alınacak

Adalet komisyonu üyelerinin çabaları sonuç verdi.

Gebze Adliyesi'ne çoğunluğu zabıt kâtibi olmak üzere çeşitli branşlarda 47 personel alınacağı açıklandı. Başarılı çalışmaları ile göz dolduran Gebze Adalet Komisyonu üyeleri personel sıkıntısının ortadan kaldırılması için başarılı bir çalışmaya imza attı. Adalet Bakanlığı Gebze'de yaşanan sorunun ortadan kaldırılması için Kocaeli genelinde alınacak 106 personelin 47'sini Gebze'ye tahsis etti. Bakanlığının bu kararı sevinçle karşılandı.

Çayırova, Darıca ve Dilovası'nın ilçe olması ile birlikte yükü daha da artan Gebze Adliyesi personel sıkıntısını ortadan kaldırıyor. Gebze Adliyesi'ne çeşitli branşlarda 47 personel alınacak.

SIKINTI ORTADAN KALKIYOR

Gebze Adliyesi'nde Adalet Komisyonu Başkanı olarak görev yapan Şerafettin Saka ve komisyon üyeleri personel açığının kapatılması amacı ile bir süreden bu yana Adalet Bakanlığı nezdinde girişimlerde bulunuyordu. Bu çabalar sonuç verdi ve Bakanlık Gebze Adliyesi'ne yeni kadro tahsisi yaptı. Gebze Adliyesinde sorunların çözüme kavuşturulması amacı ile önemli adımlar atan Adalet Komisyonu bir sorunu daha ortadan kaldırmış oldu.

Adliye'de yaşanan personel sıkıntısının ortadan kaldırılması yolunda başarılı çalışma yapan Adalet Komisyonu Başkanı Şerafettin Saka, Cumhuriyet Başsavcısı İbrahim Bağcı ve Hâkim Yüksel Aktaş'a kamuoyundan tebrik yağıyor. Kamuoyu bu çalışmayı takdirle karşılıyor. Adalet Bakanlığı Kocaeli genelinde ilçelerde dâhil 106 personel alımına müsaade ederken, Gebze'nin 106 personelden 47'sini alacak olması büyük bir başarı olarak yorumlandı.

HANGİ BRANŞLARDA ELEMAN ALINACAK

Gebze Adliyesi'nde Adalet Komisyonu Başkanı Şerafettin Saka'nın verdiği bilgilere göre Gebze Adliyesi'ne 30 zabıt kâtibi, 5 sözleşmeli mübaşir, 1 sözleşmeli kaloriferci, 1 sözleşmeli zabıt kâtibi, 1 sözleşmeli şoför, 2 erkek sağlık memuru, 5 sözleşmeli erkek infaz koruma memuru alınacak.

MÜRAC AAT VE SINAV TARİHLERİ

Sözleşmeli zabıt kâtibi sınavları l9 ve 26 Şubat tarihlerinde yazılı ve sözlü olarak gerçekleşecek. Sınava girmek isteyenler 23 Ocak-3 Şubat tarihleri arasında Adalet Komisyonuna müracaat edecekler. Sözleşmeli mübaşir, teknisyen ve kaloriferci için başvurular yine 23 Ocak-3 Şubat tarihleri arasında Adalet Komisyonuna yapılacak. Mübaşirler 28 Şubat, teknisyenler 29 Şubat, kaloriferci sınavları ise 1 Mart 2002 tarihinde yapılacak. Zabıt kâtibi ve şoför sınavı için müracaat 6 Şubat-17 Şubat tarihleri arasında yapılacak. Zabıt kâtibi adayları 7 Mart'ta yazılı 15 Mart tarihinde sözlü sınava tabi tutulacaklar. Şoför adaylarının sınavı 16 Mart Cuma günü yapılacak. Şoför adayları sınavdan bir gün önce uygulamalı sınava girecekler.

Erkek Sağlık Memuru olmak isteyenler 6-17 Şubat tarihleri arasında müracaat yapacaklar. Sözlü sınav 19 Mart 2012 tarihinde gerçekleşecek. İnfaz Koruma Memurluğu için müracaatlar 6-17 Şubat tarihleri arasında yapılacak. Sınavlara ise 12-13-14 Mart 2012 tarihlerinde girecekler. Müracaatlarda KPSS sınavlarında ki başarı oranları dikkate alınacak.

Sınavlara yoğun ilgi beklenirken, personel alımının tamamlanması ile birlikte Gebze Adliyesinin hizmet akışı hızlanacak.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Adalet Bakanlığı gebze adliyesi Gebze Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title