Haberler

Adana'da Nevruz Kutlamasına İzin Yok -1

Adana'nın Ceyhan İlçesi'nde PKK terör örgütü yandaşı bir grup, izinsiz nevruz kutlaması yapmak istedi.

Adana'nın Ceyhan İlçesi'nde PKK terör örgütü yandaşı bir grup, izinsiz nevruz kutlaması yapmak istedi. Küçükkırım Mahallesi Orhan Kemal Bulvarı üzerinde bulunan HDP Ceyhan İlçe Başkanlığı önüne yürüyen kalabalık burada kutlama yapmak isteyince polis ve partililer arasında gerginlik yaşandı. HDP İlçe Başkanı Tahir Özdemir, polisi insanların huzurunu bozmakla suçladı. Bir komiserle tartışan Özdemir, "Buraya gelmenizin nedeni bizi korumak ise bizi dinleyeceksiniz. Siz güçlerinizi çekin, biz orada tekrar toplanarak kutlama yapacak, vekilimiz geldiğinde tekrar parti önüne çıkacağız" dedi.

Bunun üzerine komiser, güvenlik güçlerinin hiçbir yere gitmeyeceğini belirterek, "Böyle bir kutlama şekli var mı? Kafasını gözünü kapatarak polise taş atıyorlar. Madem benim müdahale etmemi istemiyorsunuz çocuklarınızı engelleyin o zaman. Biz kargaşa olsun istemiyoruz. Biz konuşurken bak taş atıyorlar bu taşlama niye? Bana bunu bir açıklayın" sözleriyle Tahir Özdemir'i dağılmaları yönünde uyardı.

7 GÖZALTI

PKK yandaşları tüm uyarılarına rağmen dağılmayarak polise molotof kokteyli ve taşla saldırdı. Bunun üzerine polis gruba TOMA ve biber gazıyla müdahale etti. Ara sokaklara kaçmaya çalışan yüzleri maskeli gruptan 7'si gözaltına alındı. Bir süre sonra HDP Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş, partisinin ilçe teşkilatına geldi. Burada bir açıklama yapan Beştaş, "Biz bu uygulamaları bu tutumu reddediyoruz, protesto ediyoruz ve bunun karşısında asla teslim olmayacağız. Asla bizim diz çöktüğümüzü, onlardan bir şey istediğimizi göremeyecekler" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Tahir Özdemir Ceyhan Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title