Haberler

Adana'da 11. Türkçe Olimpiyatları Irak Finali

11.Türkçe Olimpiyatları Dil ve Kültür Şöleni Irak finali Adana'da gerçekleştirildi.

11. Türkçe Olimpiyatları Dil ve Kültür Şöleni Irak finali Adana'da gerçekleştirildi. Iraklı öğrenciler, spor yorumcusu Ertem Şener'in sunduğu gecede Türkçe seslendirdikleri şarkı ve şiirlerle katılımcıları duygulandırdı.

11. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları'nda Irak'ı temsil edecek yarışmacıyı seçmek için Menderes Spor Salonu'nda yarışma düzenlendi. Finale Irak'ta 1994'ten beri eğitim faaliyetleri gerçekleştiren Fezalar Eğitim Kurumları'nın öğrencileri katıldı. Sevilen spor yorumcusu Ertem Şener'in sunduğu gecede, Iraklı öğrenciler, Türkçe okudukları şarkı ve şiirlerle, oynadıkları yöresel oyunlarla katılımcıları duygulandırdı.

Gecenin sunucusu Şener, programın başında 9. Türkçe Olimpiyatları'nda Irak 1'incisi ve Dünya 3'üncüsü olan Saya Latif Abdullah'ı sahneye çağırdı. Adanaspor ve Adana Demirspor atkısı takan Şener, Saya Latif Abdullah'tan Emel Sayın ile birlikte seslendirdiği 'Mavi Boncuk' şarkısını tekrar seslendirmesini istedi. Şarkıyı seslendiren Abdullah, geceye katılanlardan büyük alkış aldı.

Yarışmada jüri oylarıyla, Kerkük Çağ Kız Lisesi Öğrencisi Zeynep Haydar Zeynelabidin 'Siyah Gözlerine Beni de Götür' adlı şiiriyle, Süleymaniye Kız Lisesi'nden Lalan Latif de 'Dava İnsanlık Davası' adlı şiiriyle birinci oldu. Şarkı dalında ise Erbil Işık Ortaokulu öğrencisi Geylan Tahir Anver, İbrahim Tatlıses'in unutulmaz eseri 'Urfalıyam Ezelden' adlı şarkısıyla, Kerkük Çağ Erkek Lisesi'nden Mustafa Suphi Nurettin ise 'Şevko' adlı şarkı dalında dereceye girerek, Irak'ı temsil etme hakkı kazandı. - ADANA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Ertem Şener Menderes Kerkük Irak Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title