Haberler

Açılışı Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu Yaptı

Güncelleme:

Eyüplüler, muhteşem bir Nikah Salonu/Kültür Merkezi'ne kavuştu.

EYÜPLÜLER, MUHTEŞEM BİR NİKAH SALONU/KÜLTÜR MERKEZİ'NE KAVUŞTU

Ünlü mimar Emre Arolat'ın ödüllü projesinin açılışı bugün Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu tarafından gerçekleştirildi.

Eyüp Belediye Başkanı İsmail Kavuncu'nun evsahipliğinde gerçekleşen açılışa, Eyüp protokolünün yanısıra Ak Parti Eyüp Belediye Başkan Adayı Remzi Aydın, Eyüp'teki STK, dernek ve vakıf yöneticileriyle Eyüplüler katıldı. Açılışta bir konuşma yapan Eyüp Belediye Başkanı İsmail Kavuncu, "Eyüp'ümüz bugün çok güzel bir Nikah Salonu/Kültür Merkezi'ne kavuşuyor. Hayırlı uğurlu olsun. Nikah Salonumuzda zaten uzun süredir düğünler, nikahlar gerçekleşiyordu. Bugün açacağımız Kültür Merkezimizde de tiyatro gösterileri, konferanslar, paneller düzenlenecek. Tüm Eyüplüleri bu güzel kültür merkezimizdeki etkinliklere davet ediyoruz" dedi.

Ak Parti Eyüp Belediye Başkan Adayı Remzi Aydın da , Nikah Salonu/Kültür Merkezi'nin tüm Eyüplülere hayırlı uğurlu olmasını diledi. Açılış kurdelesi Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Başkan İsmail Kavuncu ve Başkan Adayı Remzi Aydın'la birlikte kesildi. Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "Bu güzel eseri Eyüp'e kazandıran Eyüp Belediye Başkanımız İsmail Kavuncu 'ya ekip arkadaşlarına teşekkür ediyorum. Tüm Eyüp'e hayırlı uğurlu olsun" diye konuştu.

Eyüp Belediyesi'nin en önemli vizyon projelerinden Eyüp Belediyesi Nikah Salonu/Kültür Merkezi'nde, 500 kişilik nikah, 350 kişilik konferans salonu, çeşitli sanat etkinliklerinin yapılabileceği 500 kişilik çok amaçlı salonun yanısıra satış üniteleri, restoranlar ve kafeteryalar yer alıyor. İhalesi 28 Aralık 2010 tarihinde yapılan projenin Nikah Salonu bölümü yaklaşık iki yıldır Eyüplülerin hizmetinde bulunuyor. Bugün açılacak Kültür Merkezi'ndeki 500 kişilik salonda ise tiyatro gösterileri, konferanslar, paneller, açıkoturumlar vb. yapılacak.

Eyüp Belediyesi Nikah Salonu/Kültür Merkezi projesi Cityspace Dubai Awards ve Dünya Mimarlık Festivali'nde ödül kazandı. Yurtdışında ve yurtiçinde pekçok mimari ödülün sahibi olan Emre Arolat tarafından tasarlanıp uygulamaya konulan projenin yatırım maliyeti 10 milyon tl.
17 bin 500 metrekarelik peyzaja ve 1350 metrekarelik bir havuza sahip olan tesiste şimdiden birbirinden renkli etkinlikler düzenlenmeye başlandı. Tesis, Eyüp'ün kültür ve sanat hayatında çok büyük bir eksikliği giderecek.

EMRE AROLAT: "EYÜP, PRESTİJLİ BİR YAPIYA SAHİP"

İstanbul'un en güzel ilçelerinden biri olan Eyüp'te böyle önemli bir projeye imza attığı için çok mutlu olduğunu belirten Emre Arolat, "Bu projenin hayata geçmesiyle birlikte Eyüp daha da göz kamaştırıcı oldu" dedi. Arolat projeyi şöyle anlattı:

"Eyüp Nikah Sarayı/Kültür Merkezi, kentin en eski yerleşim alanlarından biri olan Eyüp'ün Haliç kıyısında yaya yolu ile deniz arasındaki seviye farkını bir gezinti rampasıyla birleştiren bir tür yapısal peyzaj elemanı olarak ele alındı. Proje, farklı seviyelerdeki platformlar arasına yerleştirilen yapısının yanısıra içerdiği ihtiyaç programından ötürü gerçekleştirdiğimiz kamusal yapılar arasında özel bir yere sahip. Eyüp, bu anlamda prestijli bir yapıya sahip"

Bir mimar gözüyle Eyüp'e baktığında Başkan İsmail Kavuncu'nun döneminde yapılan çalışmaların çok önemli olduğunu vurgulayan Arolat, "İstanbul'un tarihi havasını ortadan kaldırmadan ve Eyüp'te hem mistik hem de modern soluğu birleştiren, fiziksel teması yüksek yapılar ortaya çıkarıldı. Bu durum, bir belde için oldukça önemlidir" dedi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Mehmet Müezzinoğlu İsmail Kavuncu Emre Arolat Eyüp Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title