Haberler

Abhazların Ata Vatan Hasreti

Abhaz Dernekleri Fedarasyonu ile Demografya Bakanlığı Geri Dönüş Komite Başkanlığı, Abhaz Cumhuriyeti ile Türkiye’de yaşayan Abhazlar arasında köprü kurmak için çalışmalara devam ediyor.

Abhaz Dernekleri Fedarasyonu ile Demografya Bakanlığı Geri Dönüş Komite Başkanlığı, Abhaz Cumhuriyeti ile Türkiye'de yaşayan Abhazlar arasında köprü kurmak için çalışmalara devam ediyor.

Abhaz Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Cengiz Koç, Demografya Bakanlığı Geri Dönüş Komite Başkanlığı Diaspora İlişkileri Bölümü Başkanı Ravil Kolbaya, Demografya Bakanlığı Geri Dönüş Komitesi Başkanlığı Diaspora İlişkileri Bölümü Başkan Yardımcısı Cansuh Lazba ve Abhaz Dernekleri Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı Atilla Sağım ile birlikte İnegöl Abhaz Kültür Derneği'ni ziyaret etti. Atilla Sağım, "Bizler bu topraklara 150 yıl önce mecburi göç ettirilen insanlarız. Son günlerde ülkemizin gündeminde Abhazya meselesi var. Bir araya gelme çabalarımız, dernekler çatısı altında birleşme çabamız var. Bu toplantı da onlardan bir tanesidir. Aynı kültüre mensup olduğumuz insanlarımız var. Birbirimizi tanımak, ilişkilerimizi geliştirmek istiyoruz" dedi.

Cansuh Lazba da, "Kültürel ve sosyal araştırmalar yapmak üzere görevliyiz. Vatandaşlarımız ve derneklerimizle birebir görüşerek, görüş fikir bulunuyoruz. Dünyada bütün milletleri birleştiren yegane unsur, dildir. Türkiye'deki gençlerimizin Abhazya'ya gelip eğitim almalarını da isteriz. Türkiye'de yaşayan soydaşlarımızın geçerli olan iş kollarında çalıştıklarını ve iş yaptıklarını gördük. Bunlardan Abhazya'da nasıl yararlanabilirizi de öğrenmek istiyoruz. Abhazya'da yaşamak isteyen insanlara da yardımcı olmak istiyoruz. Soydaşlarımızın en yoğun yaşadığı insanlarla birebir görüşerek, bunların düşüncelerini, neler hissettiklerini anlamaya çalışıyoruz" dedi.

"BU TOPLUMUN BİR PARÇASIYIZ"

Abhaz Cengiz Koç ise, "Anadolu'ya ayak bastığımız yer olarak kabul edilen Kocaeli'de 18 Mayıs 2014 tarihinde bir toplantı yaptık. Her yıl bunu yapıyoruz. 150 yıldır gördüğünüz gibi biz bu toplumun içindeyiz. Bu toplumun bir parçasıyız. Hiçbir zaman farklı bir beklentimiz olmamıştır. Kendi dilimizi, geleneksel yapımızı belli ölçüde muhafaza edebildik. Hiç kimseden üstün değiliz. Hiç kimseden de aşağıda değiliz. Bize özgü olan şeylerin gelecek kuşaklara aktarılabilmesi için demokrasinin olmazsa olmaz unsuru olan STK'lar çatısı altında örgütleniyoruz. 24 ilde, 10 ilçe ve köyümüzde Abhaz dernekleri bulunmaktadır" diye konuştu.

ATA VATAN ÖZLEMİ

Koç, "Abhazya Cumhuriyeti ciddi anlamda gündeme geldi. Bizim mensubu olduğumuz toplumumuzun hasletlerine uygun şekilde olmadı. Çünkü algı biçimi farklı. Bunun darbe olmadığı net bir şekilde görülecektir. Bu ülkenin bir parçasıyız, ancak orada da bağımsız genç bir cumhuriyetimiz var. Yaşadığımız, ana vatan olarak kabul ettiğimiz Türkiye cumhuriyeti'nin orada bulunan ata vatanımızı tanıması en büyük dileğimizdir" dedi. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Cengiz Koç Türkiye İnegöl Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title