Haberler

Abdullah Ağar'ın 'Işid ve Irak' Kitabı Dağ 2 Filmine İlham Oldu

Güvenlik uzmanı Abdullah Ağar’ın ’IŞİD ve Irak’ kitabının sinamaseverlerin yoğun ilgisini kazan Dağ 2 filmine ilham oldu.

Güvenlik uzmanı Abdullah Ağar'ın 'IŞİD ve Irak' kitabının sinamaseverlerin yoğun ilgisini kazan Dağ 2 filmine ilham oldu.

Güvenlik uzmanı Abdullah Ağar, filmi izledikten sonra Dağ 2 filminin yönetmeni Alper Çağlar ile konuştuğunu belirterek, "Öncelikle milletin ruhuna ve moraline katkı sağlayan böyle bir filmin altına imza attığı için kendisine teşekkür ediyor, başarılarının devamını diliyorum" dedi.

Ağar, Alper'in kendisine ilk kurduğu ilk cümlenin, "Irak ve IŞİD kitabınıza olan aşkım tarif edilemez" olduğunu kaydetti. Ağar, "Konunun iyi anlaşılması için başta kendisi tüm oyuncular kitabı okumuşlar. Bölgedeki güç dinamiklerinden sahada kullanılan teknik ve taktiklere, yaşama, araçlara ve metotlara kadar" ifadesini kullandı.

Yönetmenin kitabın kendilerine ışık tuttuğunu söylediğini belirten Ağar, filmin de halka ışık tutacağını konuştuklarını belirterek, "Kitabın ismi olan "IŞİD ve Irak - Beled el-nifak vel Şikak (İkiyüzlülüğün ve düşmanca ayrılığın diyarı)" repliği başta olmak üzere kitaptan alınan pek çok cümle filmde replik olarak kullanılmış. En çok da şu hoşuma gitti. Filmin kahramanı yarbay; 'Ankaralıyım. Hayatımda Ankara'dan sonra en çok kaldığım şehir Şırnak. Şırnak'ın içini de on gün bile görmedim. Hep dağlardaydım' gibi bir cümle sarf ediyor. Bu kitapta yazdığım, benim yaşamıma ait bir cümle, Elbette bu fedakarlık sadece bana ait değil. Dağlarda görev yapan bizler, yıllarımızı gençliğimizi dağlara gömdük. Kimimiz de oralarda kaldık. Filmin ithafında Ömer Halisdemir Başçavuşumla birlikte adı geçen Şehit Teğmen Harun Kılınç benim kardeşim, devre arkadaşım. Cudi'de şehit düştü. Gönüllü torbasından komando kurası çekmiştik. O Cudi'ye gitti ben Gabar'a. Sonra Harun timinin başında kahramanca çarpışarak Dijivar'da şehit oldu. Sonra ben Irak'ın kuzeyinde belimden vuruldum. Arada nice canlarımız silah arkadaşlarımız gitti. Filmin onları anması da vefamız, kadir bilirliğimiz adına çok önemli. Çünkü biz, onların sayesinde vatanımızda yaşayabiliyoruz" değerlendirmesini yaptı.

DAĞ 2 filminin Facebook sayfasında ise, "Filmin her aşamasında, gerek ben, gerek işini ciddiye alan oyuncular araştırma yapmamız gerekiyordu. Gerçek dünya bilgileri ile rehber olması açısından Sn. Abdullah Ağar'ın muhteşem kitabını tavsiye ederim. Bizzat barut koklamış bir yazarın, içeriğini askeri birikim, araştırma ve verilere dayandıran, bölgenin acımasız gerçekleri hakkında halkımıza kılavuz olacak bir eser. Saygılarımla, Alper" ifadeleri yer aldı. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Alper Çağlar Cudi Irak Politika Güncel Haberler

title