Haberler

Husilere saldırı emrini tedavi gördüğü hastaneden vermiş! ABD dün gece bir kez daha vurdu

Güncelleme:

Yemen'de Husilere ait bazı hedeflerin vurulması emrini, ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin'in tedavi gördüğü hastaneden verdiği belirtildi. Öte yandan ABD, gece saatlerinde bir saldırı daha gerçekleştirdi. Yemen'de Husilere ait radar tesisi Tomahawk füzeleriyle vuruldu.

ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin'in, Yemen'de Husilere ait bazı hedeflerin vurulması kararını tedavi gördüğü hastanede verdiği bildirildi.

YEMEN'DE ORTAK SALDIRI

ABD ve İngiltere; Avustralya, Bahreyn, Kanada ve Hollanda'nın da desteğiyle Kızıldeniz'de İsrail ile bağlantılı ticari gemileri hedef alan Yemen'deki Husilere dün saldırılar gerçekleştirmişti. Saldırılarda İran destekli Husilerin kontrolünde olan başkent Sana, Hudeyde, Saada, Zamar ve Taiz şehrindeki askeri noktalar hedef alınmış; 5 Husi mensubunun öldüğü, 6'sının da yaralandığı açıklanmıştı.

Husilere saldırı emrini tedavi gördüğü hastaneden verdi! ABD dün gece bir kez daha vurduABD Savunma Bakanı Lloyd Austin

EMRİ, HASTANEDE TEDAVİ GÖREN SAVUNMA BAKANI VERMİŞ

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), Yemen'de Husilere ait bazı hedeflerin vurulmasına ilişkin açıklama yaptı. Açıklamada, söz konusu kararın ABD Savunma Bakanı Austin tarafından, tedavi gördüğü "Walter Reed Ulusal Askeri Hastanesinden" verildiği kaydedildi. Prostat kanseri tedavisi gören Savunma Bakanı'nın ne zaman taburcu edileceği bilinmiyor.

ABD'DEN BİR SALDIRI DAHA

Öte yandan; ABD, Yemen'deki Husilere gece saatlerinde bir saldırı daha gerçekleştirdi. Husilere ait radar tesisine Tomahawk füzeleri kullanılarak saldırı düzenlendi.

Husilere saldırı emrini tedavi gördüğü hastaneden verdi! ABD dün gece bir kez daha vurdu

"SALDIRI BU KEZ TEK TARAFLI GERÇEKLEŞTİRİLDİ"

ABD'nin Yemen'e son saldırısının 20'den fazla ülkenin katıldığı ortak koalisyon olan Refah Muhafızı Operasyonu ile ilgisi olmadığı, saldırıyı tek taraflı gerçekleştirdiği kaydedildi. Husilere bağlı Al-Masirah kanalı ise ABD ve İngiltere'nin Yemen'in başkenti Sana'yı hedef aldığını aktardı.

KIZILDENİZ'DEKİ GERİLİM

Husiler, İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarına karşılık olarak Kızıldeniz'de İsrail ile bağlantılı ticari gemileri hedef almaya başlamıştı. Kızıldeniz'deki gemileri İsrail'e doğru gitmemeleri konusunda uyaran Husiler, ticari gemilere füze ve dron saldırıları düzenlemiş, çok sayıda gemicilik şirketi Kızıldeniz'deki seferlerini durdurmuştu. Washington yönetimi Aralık ayında Husilerin Kızıldeniz'de uluslararası gemilere yönelik artan saldırılarına karşı "Refah Muhafızı Operasyonu" adıyla çok uluslu bir koalisyon kurulduğunu duyurmuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Lloyd Austin Yemen Savunma Hastane Uluslararası İlişkiler Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (23)

Ali Kara:

Yattığı yerden kalkamasın, tez zamanda zebanilerle buluşsun inşallah...

644
46
yanıtYanıtla
mehmet türkel:

altta olumsuz yanıtına basanlarda aynı zebanilerle buluşsun inşallah alçak pkk lılar.

yanıt400
yanıt40
sade vatandaş:

ALLAH BU ZALİMLERE HASTANEDEN AYAKTA ÇIKMAYI NASİP ETMEZ İNŞALLAH

454
35
yanıtYanıtla
onder zengin:

Ediyor belli ki Allah onları tutuyor acı ama gerçek. Hep onlar galip geliyor.

yanıt19
yanıt81
Demir Acer :

kara kopek

388
27
yanıtYanıtla
Ahmet Say:

Amerika eninde sonunda Erdoğan'a diz çökeceksin

191
94
yanıtYanıtla
onder zengin:

Aklınla mı söyledin

yanıt6
yanıt5
ERKAN :

ahmet farklı bir dünyada yaşıyor bu dünyadan değil arkadaşlar bizim medyada atıp tutulanı gerçek sanıyor daha parasını ödediğimiz uçakları alamıyoruz ama abd nin diz çökeceğini sanıyor. Ayakları yere basmayan politikalarla ancak böyle bir kitle oluşuyor

yanıt16
yanıt10
anti mizantropist:

kesinlikle katılıyoruz ama gülmekten!

yanıt0
yanıt1
Kenan Kenan:

umarım ariel şaron amcan gibi ömrün hastane köşelerinde geçer

199
18
yanıtYanıtla
Tüm 23 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title