Haberler

ABD'den İsrail Savunma Bakanı'nın Sözlerine Sert Tepki

ABD yönetimi, İsrailli Bakan Yalon'un bir İsrail gazetesinde çıkan, Kerry için "saplantılı, Mesih gibi hareket ediyor, Nobel ödülü alsa da bizi rahat bıraksa" yönündeki sözlerine sert tepki gösterdi Beyaz Saray Sözcüsü Carney: "Eğer doğruysa, İsrail Savunma Bakanı'nın sözleri rencide edici ve uygunsuz"

ABD yönetimi, İsrail Savunma Bakanı Moşe Yalon'un, bir İsrail gazetesinde çıkan, ABD Dışişleri Bakanı John Kerry'nin İsrail-Filistin barışı çabalarını ağır ifadelerle eleştirdiği ve alaya aldığı sözlerine sert tepki gösterdi.

İsrail'de yayımlanan Yedioth Ahronoth gazetesi, Yalon'un kapalı bir toplantıda Kerry için, "Anlaşılmaz bir saplantıyla ve bir Mesih duygusuyla hareket eden Dışişleri Bakanı Kerry, Filistinlilerle ihtilaf konusunda bana bir şey öğretemez. Güvenlik düzenlemelerine dair bize gösterilen Amerikan planının, üzerine yazıldığı kağıt kadar değeri yok. Bizi kurtarabilecek tek şey, John Kerry'nin Nobel Ödülü alması ve bizi rahat bırakması" yönünde sözler sarf ettiğini yazdı.

Haberde yer alan sözlere ABD'nin tepkisi ise sert oldu.

Beyaz Saray Sözcüsü Jay Carney, "İsrail Savunma Bakanı'nın sözleri, eğer doğruysa, rencide edici ve uygunsuz, özellikle de ABD'nin İsrail'in güvenlik ihtiyaçlarını desteklemek için tüm yaptıkları göz önüne alındığında" diye konuştu.

Carney, Kerry ve ekibinin, ABD'nin İsrail'in geleceği ve İsrail halkına olan derin bağlılığı nedeniyle İsrail için güvenli bir barışın ilerletilmesi amacıyla durmak bilmez bir çaba gösterdiğini belirterek, "Bakan Kerry'nin güdülerini sorgulamak ve onun tekliflerini çarpıtmak, yakın bir müttefikin savunma bakanından bekleyeceğimiz bir şey değil, eğer bu sözlerin söylendiği doğruysa" dedi.

ABD Dışişleri Bakanlığı'ndan isminin açıklanmasını istemeyen üst düzey bir yetkili de İsrail'deki ABD Büyükelçiliği'nin haberde geçen sözlere dair şikayetini İsrail hükümetiyle paylaştığı bilgisini verdi. - Washington DC

Kaynak: AA / Güncel

Beyaz Saray Jay Carney John Kerry İsrail Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

8 Mayıs Boğa Yeniayının Burçlara Etkisi: Yeni Başlangıçlar, Fırsatlar ve Yenilenme Zamanı FED faiz kararı toplantısı ne zaman, saat kaçta açıklanacak 2024? FED faiz kararı ne olur? 10 Mayıs hangi burç? 10 Mayıs'da doğanlar hangi burç oluyor? 10 Mayıs tarihi hangi burç olur? 18 Mayıs tatil mi? 18 Mayıs'ta okullar tatil olacak mı? 18 Mayıs hangi güne denk geliyor? GALATASARAY, ZAHA'YI GÖNDERİYOR MU? Okan Buruk kararını verdi: ZAHA TRANSFER Mİ OLUYOR? #9917 Amasya Belediyesi hangi parti? Amasya Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? Bekçilik alımı ne zaman 2024? 1. Dönem bekçilik alım başvuru şartları nedir, başvuru tarihi belli oldu mu? TRABZONSPOR İLK 11'LERDE KİM VAR? Trabzonspor, Fatih Karagümrük maçında ilk 11'ler kim? #9917 TRABZONSPOR - FATİH KARAGÜMRÜK MAÇI SAAT KAÇTA? #9917 Trabzonspor Fatih Karagümrük maçı HANGİ KANALDA? CANLI İZLE! AÖF SINAV GİRİŞ BELGESİ açıklandı mı? #128204 AÖF final sınavları ne zaman? Talasemi nedir? Talasemi hastalığı tedavisi nedir? Antalyaspor'un yeni teknik direktörü kim oldu? Alex de Souza ile anlaştılar mı? İnci Taneleri hangi gün? İnci Taneleri dizisi ne zaman, hangi kanalda yayınlanıyor? İnci Taneleri yayın bilgileri! Buse Varol kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Buse Varol kaç yaşında, nereli? Buse Varol biyografisi! Fenerbahçe en son ne zaman şampiyon oldu? Fenerbahçe en son şampiyon olduğunda altın ne kadardı? Dolar ve euro kaç TL'ydi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title