Haberler

Aa Günün

Günün öne çıkan gelişmeleri saat 16.00 itibarıyla şöyle: 1- Paralel Devlet Yapılanması'nın iş dünyasını ve gazetecileri dinlediği ortaya çıktı.

Günün öne çıkan gelişmeleri saat 16.00 itibarıyla şöyle:

1- Paralel Devlet Yapılanması'nın iş dünyasını ve gazetecileri dinlediği ortaya çıktı. "Terör örgütü üyeliği, organize suç örgütü üyeliği" gibi suçlamalarla ve uydurma isimlerle dinlenen ünlüler arasında iş dünyasının önde gelen isimleri yer alıyor. Ayrıca ünlü gazeteciler ve bürokratların da uydurma suçlamalarla defalarca mahkeme kararı aldırılarak dinlendiği tespit edildi.

Dinlenen ünlü isimler arasında Caroline Nicole Koç, Vuslat Doğan Sabancı, Hüsamettin Kavi, Mustafa Süzer, Mehmet Emin Karamehmet, Erol Altaca, Doğan Holding yöneticileri, ressam Bedri Baykam, gazeteciler Mehmet Yakup Yılmaz, Yılmaz Özdil, Uğur Dündar, Zafer Mutlu, Ruhat Mengi, Aslı Aydıntaşbaş, Tufan Türenç, Mehmet Faraç, İsmail Küçükkaya, Ruşen Çakır, Murat Yetkin, Metin Yüksel, Selahattin Sadıkoğlu, Abbas Güçlü, Şirin Payzın Acet, Faruk Bildirici, Oylum Talu, Mirgün Cabas, Süleyman Serdar Çaloğlu, Engin Ardıç, İbrahim Yıldız gibi isimler yer aldı.

Siyasetçiler ve bürokratların da yer aldığı listede eski bakanlardan İlter Türkmen, CHP milletvekilleri Fatma Nur Serter, Muharrem İnce, Erdoğan Teziç ile Eski RTÜK Başkanı Zahid Akman ile bazı rektörlerin de bulunduğu belirlendi.

(11.35)

2- Başbakan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, kadroya alınacak taşeron işçi sayısının henüz belirlenmediğini söyledi. Yılmaz, "Rakamsal bir hedef yok, böyle bir hedef koymuş değiliz. Detaylar çalışılıyor. Sonuçta çıkacak liste bu rakamı tayin edecek" dedi.

(12.50)

3- İçişleri Bakanı Selami Altınok, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Fahri Kasırga, Antalya'da G20 Liderler Zirvesi'nin gerçekleştirileceği otelde incelemelerde bulundu.

(13.47) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- Eski başbakanlardan Bülent Ecevit, vefatının 9'uncu yıl dönümünde mezarı başında anıldı. Ecevit'in vefatının 9. yıl dönümü dolayısıyla Devlet Mezarlığı'nda düzenlenen törene, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, DSP Genel Başkanı Masum Türker ve beraberindekiler katıldı.

(12.32) (Fotoğraflı-Görüntülü)

5- 2010 KPSS'deki usulsüzlük iddialarına ilişkin soruşturma kapsamında, Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezinin (ÖSYM) soru hazırlama biriminde çalışan 3 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan biri kadın 3 ÖSYM çalışanının cemaat yöneticileriyle bağlantılı oldukları iddia edildi. Savcılığa gönderilen MASAK raporunda, şüphelilerden toplanan himmetin cemaat şirketlerine dağıtıldığı tespitine, bazı zanlıların 902 bin lira ve 763 bin liralık havale trafiğine yer verildiği belirtildi.

(12.12-13.18)

6- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başbakanlığı döneminde, çalışma ofisine dinleme cihazı konulmasıyla bağlantılı soruşturma sırasında "sahte rapor" düzenledikleri iddiasıyla eski TÜBİTAK Başkan Yardımcısı ve BİLGEM Başkanı Hasan Palaz'ın da arasında bulunduğu 3 tutuksuz sanığın yargılanmasına devam edildi

(13.37)

7- Koza İpek Medya bünyesinde faaliyet gösteren görsel şirketlere kayyum olarak atanan Ümit Önal, gizli ajandası olmayan, markalar için ter döken tüm personelle çalışmaya devam edeceklerini belirterek, "Ancak meseleyi kriminal hale getiren, direniş çağrısı yapan, gizli ajandası olan ve personelin işini yapmasını engelleyenlerle çalışamayız" dedi.

(11.51) (Fotoğraflı-Görüntülü)

8- Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde tespit edilen hedeflere düzenlenen hava harekatıyla 16 terörist daha etkisiz hale getirildi.

(11.34)

9- Diyarbakır'ın Dicle ilçesindeki 20 mahallede, Elazığ'ın Arıcak ilçesine bağlı bazı yerlerde de sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

(09.01-06.05)

10- Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcılığı, HDP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Ayhan hakkında, "terör örgütü propagandası yaptığı" iddiasıyla dokunulmazlığının kaldırılması için fezleke hazırladı.

(10.00)

11- MHP, seçim sonuçlarını değerlendirmek üzere 14 Kasım'da Merkez Yönetim Kurulu (MYK) üyelerini toplayacak.

(14.51)

12- Anadolu Ajansı'nın (AA) seçim sonuçlarını aktarmadaki hızı, aboneleri tarafından takdir edildi. AA, seçim yayınında bir rekora imza atarak, seçim sonuçlarını en hızlı şekilde abonelerine aktaran ajans oldu. Yayımlanan seçim verileri, televizyon ekranlarının yanı sıra ulusal ve yerel gazetelerle internet sitelerinde yer alırken, AA'nın seçim sonuçlarını siyasi partiler de yakından takip etti.

(14.35)

13- Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, yerli otomobille ilgili çalışmaların "tüm hızıyla" sürdüğünü, hedefin 2020 yılından önce seri üretimi olan bir markayı dünya pazarına çıkarmak olduğunu söyledi.

(00.41)

14- Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Erdem Başçı, açıklanan yapısal reformların uygulamaya geçirilmesinin, büyüme potansiyelini önemli ölçüde artırabileceğini belirterek, enflasyon görünümünde belirgin bir iyileşme sağlanana kadar para politikasındaki sıkı duruşun süreceğini bildirdi.

(10.45)

15- Avrupa Komisyonu, Türkiye'nin 2015 yılında yüzde 3, 2016'da yüzde 3,2, 2017'de yüzde 3,4 oranında büyüyeceği tahmininde bulundu.

(15.45)

16- Bu yılın ikinci çeyreğinde yurt içinde ikamet eden 10 milyon 272 bin kişi seyahate çıktı. Yurt içindeki toplam seyahat harcamaları, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 6,7 gerileyerek 4 milyar 376 milyon 320 bin liraya düştü.

(10.32)

17- Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumundan (BTK), IMT Hizmet ve Altyapılarına İlişkin Yetkilendirme İhalesi'ni (4,5G ihalesi) kazanan üç işletmeci ile daha önce yapılan imtiyaz sözleşmelerinde değişiklik öngören taslak metinlerin imzalandığı bildirildi.

(15.07)

18- Karayolları Trafik Yönetmeliği'nde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmeliğin 1 Ocak 2016'da uygulanmaya başlanmasıyla bu tarihten sonra sınıfına göre ehliyet alacaklara deneyim şartı getiriyor.

(11.31)

19- Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tanju Bilgiç, Bakan Feridun Sinirlioğlu'nun Erbil ziyaretinde bir soruya verdiği yanıtta spesifik olarak "kara harekatı" ifadesini kullanmadığını belirterek "Tabiatıyla terör örgütlerine karşı siyasi iradenin alacağı her türlü tedbir ve karar uygulanır. Bu kararlar çerçevesinde tüm opsiyonlar da gündeme gelebilir" dedi.

(15.28)

20- Mısır'da Rus yolcu uçağının düşmesi

ABD istihbarat kaynakları, Rus havayolu şirketi Kogalımavia'ya ait Airbus-321 tipi yolcu uçağının Mısır'da düşmesinin "büyük olasılıkla" DAEŞ veya bağlı grupların uçağa önceden yerleştirdikleri bombanın patlaması sonucu gerçekleştiğini öne sürdü.

(00.44)

- Kremlin Basın Sözcüsü Dmitriy Peskov, uçağın düşmesinin, bombadan kaynaklandığına dair açıklamaları, "teyit edilmemiş bilgi ve spekülasyon" olarak nitelendirdi.

(13.27)

21- Rusya Hava Kuvvetleri Komutanı Viktor Bondarev, Rusya'ya ait savaş uçağının, kendisine kilitlenen bir savunma sisteminden kurtulmak için manevra yaptığı esnada Türk hava sahasını ihlal ettiğini söyledi. Güvenlik kaynakları, "Rus savaş uçağının Türkiye hava sahasını ihlali" iddialarının gerçek dışı olduğunu, uçağın Türkiye sınırına 10 kilometre mesafeden geçiş yaptığını bildirdi.

(11.14-12.23)

22- Rusya'nın Doğu Akdeniz'deki varlığını artırmasına karşın, ABD de Türkiye'nin savunmasına takviye amacıyla bölgedeki askeri kapasitesini artırıyor. İncirlik'e gelen ABD'ye ait A-10 savaş uçaklarından sonra şimdi de balistik füze savunması yeteneğine sahip "Aegis" gemileri gönderiliyor.

(15.33)

23- Rus ordusuna ait savaş uçaklarının, Halep'in güneyindeki Hadır ve Ays beldelerine düzenlediği saldırılarda hastane ve bir ilaç fabrikasının da hedef alındığı bildirildi.

(12.47)

24- Suriyeli muhalifler, Şam-Hama-Halep bağlantısı üzerinde bulunan stratejik Morik ilçesinin kontrolünü ele geçirdi.  Morik, Şam-Hama-Halep bağlantısı üzerinde bulunması, rejime ait Hama Askeri Havaalanı'na ve kışlalara yakın olması nedeniyle stratejik önem taşıyor.

(14.35)

25- Gazze'deki Filistinli gruplar, Batı Şeria ve Kudüs'teki "İntifada"ya destek verdiklerini bildirdi.

(00.57)

26- İngiltere'nin başkenti Londra'da resmi temaslarda bulunan Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi protesto edildi.

(15.28)

27- Fransa'da aşırı sağcı Ulusal Cephe'nin Onursal Başkanı Jean-Marie Le Pen'in evinde, vergi kaçırdığı şüphesiyle arama yapıldı.

(00.37)

28- Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği (FIFA) dünya klasmanında Türkiye, rekor puan artışıyla 19 basamak yükselerek, 18. sıraya yerleşti.

(14.03)

29- Türkiye Basketbol Federasyonu Yönetim Kurulu, Ekrem Memnun'dan boşalan A Milli Kadın Takımı başantrenörlüğüne Aziz Akkaya'yı getirme kararı aldı.

(15.35)

30- Sezon başında Borusssia Dortmund'dan Galatasaray'a transfer edilen Kevin Grosskreutz, Almanya'da bir kadını darbettiği yönündeki iddialara ilişkin "Koşu yaptığım sırada annem ile bir kadın arasında kavga yaşandığını fark ettim. Bunun üzerine toplam 6 kişinin karıştığı kavgayı sonlandırmak için tabii ki araya girdim" dedi.

(02.11)

31- Olympique Lyon'da oynayan Mathieu Valbuena'ya şantaj yaptığı suçlamasıyla dün gözaltına alınan Real Madrid'in Fransız milli futbolcusu Karim Benzema mahkemeye sevk edildi.

(12.09)

Kaynak: AA / Güncel

Amerika Birleşik Devletleri Rusya Federasyonu Vuslat Sabancı Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title