Haberler

Bakan Işıkhan: Bağ-Kur emekli prim gün sayısı 7200'e düşürülecek

Güncelleme:

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Bağ-Kur emekliliği hakkında açıklamada bulunarak prim gün sayısının 9 binden 7 bin 200'e düşürüleceğini söyledi. Işıkhan, konu hakkında "Onu Orta Vadeli Plan'da hayata geçireceğiz. Onda sıkıntı yok. O söz mutlaka yerine gelecek." dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, dün akşam Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleştirilen Kabine toplantısının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Bakan Işıkhan, Bağ-Kur prim gün sayısının 9 binden 7 bin 200'e düşürülmesiyle ilgili vaatlerini hatırlatılması üzerine, "Orta vadeli planda hayata geçireceğiz. Onda sıkıntı yok. O söz mutlaka yerine gelecek ama bütçe disiplininden de çok uzaklaşmamamız gerekiyor. Kadınlara prim desteğini de gündemimize alacağız" dedi.

5 YIL ERKEN EMEKLİ OLABİLECEKLER

Bağ-Kur'la ilgili düzenlemenin hayata geçmesiyle 5 yıl önce emeklilik hakkı ortaya çıkacak. Bakan Işıkhan ayrıca ev kadınlarının emekliliği için yapılacak prim desteğiyle ilgili de konuştu. "Ev kadınlarına prim desteğiyle ilgili takvim nasıl işler?" sorusuna Işıkhan, "Gündemimizde var, orta vadede. Madde madde ele alacağız inşallah" diye yanıt verdi.

BU YIL İÇİNDE OLUR MU?

Işıkhan, "Bu yıl içinde olur mu?" sorusuna ise "Tamamen bütçe disiplinine bağlı. Allah nasip ederse enflasyon hedefimizi tutturduk, refah artışını da gerçekleştirmiş olacağız. Refahta artış olduktan sonra her şey daha da iyi olacak" dedi.

Haberler.com / İsmail Elal - Güncel

Vedat Işıkhan Bağ Kur Güncel Haberler

500

Yorumlar (34)

Sezgin Avcı:

Tüm ülke vatandaşlarına eşit bir SGK sismeti istiyoruz ????????????

255
15
yanıtYanıtla
esrefpasali:

olurmu, herkes ne yapacagini bilir, pirimini guzel odersen emekliligin guzel olur, dunyada asgari ucretle calisan yuzdesi en yuksek olan ulkeyiz, cogu asgari ucretin ustunde maas aliyor isci ve isveren asgari ucrette anlasip devletten vergi kaciriyor, isci bollugundan is buldugundan kabul ediliyor emekli oldugunda iki goz cesme agliyor,, 15 milyon emekli var hakkinizi yiyene tekrar oy vermeyin...

yanıt50
yanıt22
Vedat Arman:

Turbo Levent: neslin Avrupa’dan gelmiştir zaten

yanıt8
yanıt12
Hasan Yandik:

Güle güle turbo, darısı bütün hainlere

yanıt0
yanıt0
why shy:

Abi bu ne perhiz ne lahana turşusu herkes emekli maaşından şikayet ediyor ama herkes erkenden emekli olmak istiyor.Ülkeyi toptan emekli edelim kimsede emekli maaşım düşük diye ağlamasın

96
65
yanıtYanıtla
Sezgin Avcı:

Sen emeklisin dimi seni gidi seni

yanıt20
yanıt10
why shy:

Emekli değilim daha 32 yaşında ülkenin menfaatini kendi menfaitinden önde tutan biriyim. ama bu sistem böyle devam ederse değil emeklilikte düşük maaş almak, maaş bile almayacağız.

yanıt17
yanıt3
Sezgin Avcı:

Bütün mağduriyetleri giderin bu ülkenin vatandaşı olarak eşitlik istiyoruz ????????????

78
9
yanıtYanıtla
Kurt Alperen:

Aynen,gelecek seçimde 28 yaşında emekliliği vadetmeyen partiye oy moy yok

yanıt14
yanıt10
Sezgin Avcı:

Kurt sen emeklisin dimi seni gidi seni

yanıt8
yanıt8
Tüm 34 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title