Haberler

9. Paris Türk Film Festivali Başladı

Accor Türk Göçmen Derneği tarafından organize edilen 9.Paris Türk Film Festivali başladı.

Accor Türk Göçmen Derneği tarafından organize edilen 9. Paris Türk Film Festivali başladı. Paris Filmotheque du Quartier Latin salonlarında başlayan festival 8 Nisan'da sona erecek.

Serra Yılmaz ve JEAN Pierre Thorn, Müzik Sınır Tanımaz müzik grubu ile açılışı gerçekleşti. Film Festivaline yönetmenler ve sanatçılarda katılıyor.

Sinema Festival sorumlusu Zeynep Saygı, Festivalde bütünü ile Türk filmlerinin portresini çizmeye çalışıyoruz. Labirent gibi çok izlenmiş filmlerin yanı sıra 'Nar' gibi Türkiye'de çok fazla izlenme olanağı olmamış filmleri de gösteriyoruz. Fransız seyircisine Türk sinemasında ki çeşitliliği akatara bilmek. Belgesel ve uzun metrajlı filmlerde Özgür Candan'ın Antalya'da ödül kazanan belgeseli. Film gösteriminde Özgür Candan da bizlerle birlikte olacak. 'Yangın Var' filminin yönetmeni Murat Saraçoğu, Labirent'in yönetmeni Tolga Özbek, 'Geçmiş Mazi Olmadı mı'nın yönetmeni Özgür Candan, Avrupa'da Film yapan Türk kökenli genç yönetmen Kadir Balcı da bizlerle olacak dedi.

Açılışa katılan Paris Başkonsolosu Uğur Arıner, Paris Türk Filmleri Festivali'nin açılışında bulunmak güzel. Bu tür kültürel faaliyetlerin devamınını diliyorum. Mekan çok güzel seçilmiş. Film de çok güzeldi. Özellikle oyuncuların bulunması ayrı bir hava verdi dedi.

Paris Kültür Turizm Müşaviri Kalbiya Noyan, Festivali Kültür Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü'nce destekleniyor. Festival kapsamında gösterilecek filimler bakanlığımızca temin edilerek organizasyonu yapan kuruluşa iletildi. Sinema tüm insanları ortak bir noktada birleştiren çok önemli bir sanat dalı. Herkesin ortak şarkısı.D illerini bilmesek de insanları toplumları birbirine yaklaştıran belkide her kesin hem fikir olduğu bu sanatın Türk filmleri boyutuyla da Paris'te tanıtılması bizim için çok önemli dedi.

Paris Türk Hava Yolları Müdürü Erol Büyükçiçek, Festivale son üç yıldır THY ulaşım sponsoru olarak destek vermekte. Amacımız burada yaşayan Türklere Fransızlara Türk sinemasını sevdirmek, Türk kültürünü göstermek. Burada ki Türk lobisine destek vermek. THY olarak sanatçılarımızın her zaman yanında olmak,sosyal faaliyetlere katkıda bulunmak. Sosyal sorumluluk projesi kapsamında bu bilinci taşıyarak her zaman vatandaşlarımıza yardımcı olmak en büyük amacımız. Biz sadece yolcu getiren bir şirket olarak değil aynı zamanda sanatsal faaliyetlere destek veren bir şirket olarak anılmak isteriz. Sanatın ve sanatçının yanında olmaktan büyük gurur duyarız. Kurum olarak her zaman mümkün olduğunca sinema günlerine destek veriyoruz ve bundan büyük mutluluk duyuyoruz diye konuştu.

Festival de gösterilecek filmler Ümit Ünal'ın 'Nar', Pelin Esmer'in '11'e 10 kala', Tolga Örnek'in 'Labirent', Derviş Zaim'in 'Gölgeler ve Suretler', Şerif Gören'in 'Ay Büyürken Uyuyamam', Kadir Balcı'nın 'Turkuaz', Murat Saraçoğlu'nun 'Yangın Var', Cem Arlıel'in 'Türk Pasaportu', Pelin Esmer'in 'Oyun', Mehmet Özgür'ün 'Geçmiş mazi olmadı mı' filmleri.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

MGK sonrası 7 maddelik bildiri: Irak ve Suriye'de terör örgütleri tüm unsurlarıyla bertaraf edilecek

MGK sonrası 7 maddelik bildiri: Irak ve Suriye'de terör örgütleri tüm unsurlarıyla bertaraf edilecek

Olcay Kılavuz Bahçeli'nin danışmanlık görevinden alındı

Olcay Kılavuz Bahçeli'nin danışmanlık görevinden alındı

'7 çocuğum aç' deyip kendine zarar veren vatandaşın üzerine kayıtlı 6 araç çıktı

"7 çocuğum aç" deyip kendine zarar veren vatandaşın üzerine kayıtlı 6 araç çıktı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İmamoğlu'na 'Roma turu' tepkisi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İmamoğlu'na "Roma turu" tepkisi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title