Haberler

"87 Gün Patates ve Ekmek Yedim"

Güncelleme:

Suriye'de 3 ay sonra serbest bırakılan gazeteci Cüneyt Ünal, "87 gün boyunca patates ve ekmek yedim" dedi.

3 aydır Suriye'de rehin tutulan gazeteci Cüneyt Ünal serbest bırakıldı. Serbest bırakılmasının ardından konuşan Cüneyt Ünal, Halep'te hayatını kaybeden Japon gazeteci Yamomoto ile beraber gezdiklerini ve öldürüldüğünü kanlı fotoğraf makinesini görünce anladığını anlattı.

Gazeteci Cüneyt Ünal'ın serbest bıkarılması için Şam'a giden CHP heyetinde bulunan Hatay Milletvekili Hasan Akgöl, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Hatay Milletvekilleri Mevlüt Dudu ve Refik Eryılmaz ile Ankara Milletvekili Levent Gök'ün de aralarında yer aldığı 9 kişilik heyetin Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esed ve diğer yetkililerle görüştüğünü ve görüşmelerin olumlu geçtiğini kaydetti.

"ÇOK MUTLUYUM"

Gazeteci Cüneyt Ünal, serbest bırakıldıktan sonra yaptığı ilk açıklamada, ''Şu an milletvekillerimizin yanındayım. İyiyim ve çok mutluyum'' diye konuştu.

"ŞİDDETE AĞLAMADIM"

CHP heyetiyle basın toplantısı düzenleyen Ünal, "87 gün boyunca Halep'te bir hapishanede kaldım. Herhangi bir şekilde şiddete uğramadım" dedi.

KADDUMİ AĞIR YARALANDI

Suriye halkının bayramı nasıl geçirdiğini haber yapmak için gazeteci arkadaşı Başar Fehmi Kaddumi ile Suriye'ye geldiklerini anlatan Ünal, 20 Ağustos akşamı Suriye askerleri ile muhalifler arasındaki çatışmanın ortasında kaldıklarını belirtti.

Çatışmada Kaddumi'nin vurulduğunu ve kendisinin yarasına müdahale ettiğini anlatan Ünal, Kaddumi'nin yarasının ağır olduğunu ve onun için yardım isterken rejim yanlıları tarafından etraflarının çevrildiğini kaydetti. Ünal, vücudundaki yaralanmaların da o sırada rejim yanlıları tarafından kendisine yapılan darptan kaynaklandığını, daha sonra yaralanmalarıyla ilgili herhangi bir tedavi görmediğini anlattı.

"MİLLETVEKİLLERİNİ GÖRÜNCE AĞLADIM"

Halep'teki hapishanede tek başına kaldığını, üç gün önce Şam'a getirildiğini belirten Ünal, milletvekillerini karşısında görünce ağladığını ifade etti. Bir an önce ailesine kavuşmak istediğini belirten Ünal "87 gün boyunca patates ve ekmek yedim" dedi.

TÜRKİYE'YE BUGÜN GİRİŞ YAPACAKLAR

AA muhabirinin telefonla görüştüğü CHP Hatay Milletvekili Hasan Akgöl, Suriye'de gazeteci Ünal'ı yanlarına alarak uçakla Şam'dan Lazkiye kentine geldiklerini bildirdi.

Türkiye'ye bugün giriş yapmayı planladıklarını ifade eden Akgöl, ''Cüneyt'in de bulunduğu heyetle birlikte uçakla Şam'dan Lazkiye'ye geldik. Güvenlik gerekçesiyle akşam saatlerinde Türkiye'ye girişimize izin verilmiyor. Muhtemelen sabah saatlerini bekleyip karayoluyla Yayladağı Gümrük Kapısı'ndan Türkiye'ye giriş yapacağız'' dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Hasan Akgöl Cüneyt Ünal Suriye Şam Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

NO Pelicans OKC Thunder NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 30 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Denver Nuggets LA Lakers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 30 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! 30 Nisan okullar tatil mi? Yarın okullar tatil mi? İstanbul, İzmir, Ankara okullar tatil mi? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kızıl Goncalar final mi yapıyor? Kızıl Goncalar bitiyor mu 2024? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ömer final mi yapıyor? Ömer bitiyor mu 2024? Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi final mi yapıyor? Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi bitiyor mu 2024? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Ankaraspor-Nazilli Belediyespor maçında şike mi yapıldı? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Ömer 54. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 29 Nisan Ömer yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi 23. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 29 Nisan Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title