Haberler

8 Eylül Olaylarının Davası Başladı

Kırşehir’de 8 Eylül tarihinde gerçekleşen olayların ardından Gülkitapevi’nin yakılmasıyla ilgili dava süreci başladı.

Kırşehir'de 8 Eylül tarihinde gerçekleşen olayların ardından Gülkitapevi'nin yakılmasıyla ilgili dava süreci başladı.

6'sı tutuklu olmak üzere 12 sanığın yargılandığı duruşma öncesinde bir gurupla adliye önüne gelen kitapevi işletmecileri içeri girmek isteyince polis engeliyle karşılaştı. Kitap evi işletmecilerinden Eşref Odabaşı, "Bu kadar polis vardı bu şehirde 8 Eylül'de neredeydiniz?" diye tepki gösterdi.

Duruşmanın bir bölümünü izleyen ve sonrasında duruşma salonundan çıkarak açıklamada bulunan CHP milletvekili Tufan Köse, "Burada şuna bakmak gerekiyor. Burada bu saldırıyı düzenleyenler ve provokatörlerin ötesinde bu saldırıdan yararlanan o dönemin koşullarından faydalanan mevcut iktidar olmuştur. Arzu ettikleri Türkiye'yi terörize etmektir. Türkiye'de tek başına iktidar olmazsa ülke kan gölüne döner terör hortlar inisiyatifini hayata geçirmek istiyorlardı. Bunda da gördüğümüz kadarı ile başarılı oldular. Tek başlarına yeniden iktidara geldiler. Terörde ağlayan anaların gözyaşları da durmadı ve sönmedi. Bizim dileğimiz ülkemiz mutlu insanların ülkesi olsun" dedi.

Köse, "Bizde içerideki sanıklar, asıl faillerin provokatörlerin organize ettiği işe sonradan katılan şahıslara benziyor. Hiç kimse yaptığı eylemi sahiplenmiyor. Yürüyüş ötesinde bir şey bilmediklerini söylüyorlar, işin asıl failleri burada değil" diye konuştu.

İddianamenin okunmasıyla başlayan mahkeme süreci, sanıkların ifadelerinin alınmasıyla devam ediyor. - KIRŞEHİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Tufan Köse Kırşehir Türkiye Eylül Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title