Haberler

6 İlde İhaleye Fesat Operasyonu; 13 Gözaltı

Edirne'de devlet hastanelerinin 2 yıllık ortopedi tıbbi sarf malzeme ihtiyacı için açılan yaklaşık 2.5 milyon liralık 3 farklı ihaleye fesat karıştırıldığı iddiasıyla 6 ay önce başlatılan soruşturma kapsamında, 4'ü kadın 13 kişi, 6 şehirdeki eş...

Edirne'de devlet hastanelerinin 2 yıllık ortopedi tıbbi sarf malzeme ihtiyacı için açılan yaklaşık 2.5 milyon liralık 3 farklı ihaleye fesat karıştırıldığı iddiasıyla 6 ay önce başlatılan soruşturma kapsamında, 4'ü kadın 13 kişi, 6 şehirdeki eş zamanlı operasyonla gözaltına alındı. Şüphelilerin girdikleri ihalelerden önce kendi aralarında anlaştıkları ve ihale teklif zarflarının tek elden hazırlandığı ortaya çıkarken, Edirne'de gözaltına alınan 3 kişi tutuklandı.

Edirne Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şubesi ekipleri, 6 ay önce medikal firmaların girdiği ortopedi ihalelerine fesat karıştırıldığı iddiaları üzerine soruşturma başlattı. Bu kapsamda Edirne Devlet Hastanesi, Uzunköprü Devlet Hastanesi ve Keşan Devlet Hastanesi'nin 2 yıllık ortopedi tıbbi sarf malzeme ihtiyacını karşılamak için 24 Nisan 2012, 2 Ağustos 2012 ve 9 Ağustos 2012 tarihlerinde açılan ihalelere Edirne, Ankara, İzmir, İstanbul, Antalya ve Kocaeli de bulunan medikal firmasının teklif verdiği belirlendi. Firmaları takibe alan polis ekipleri, şirketlerin ihale öncesinde kendi aralarında anlaşarak fiyat verdiklerini ve tekliflerini beraber hazırladıklarını saptadı.

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri operasyon için dün düğmeye bastı. Eş zamanlı yapılan operasyonda Edirne'deki medikal firma yetkilileri Y.Ö., N.D. ve Ş.Ö., Ankara'da N.A., İzmir'de T.B. ve S.B., İstanbul'da F.K., Ş.U., N.R.B., Y.K., Kocaeli'nde O.A., Antalya'da Y.K. gözaltına alındı. 4'ü kadın 13 şüphelinin işyerlerinde yapılan aramalarda farklı firmalara ait bir çok kaşe ve belgeler ele geçirilerek ihale dosyalarına el konuldu.

3 KİŞİ TUTUKLANDI

Edirne'de gözaltına alınan ortopedi medikal firma yetkilileri Y.Ö., Ş.Ö. ve çalışan N.D., emniyetteki işlemlerinin ardından Selimiye Devlet Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildi. Daha sonra polis ekiplerince adliyeye sevk edilen 3 kişi çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak Edirne Kapalı Cezaevi'ne konuldu.

2.5 MİLYONLUK İHALE

Edirne Devlet Hastanesi, Uzunköprü Devlet Hastanesi ve Keşan Devlet Hastanesi'nin 2 yıllık ortopedi tıbbi sarf malzeme ihtiyacını karşılamak açılan yaklaşık 2.5 milyon lira bedelli ihalelerin henüz sonuçlanmadığı kaydedildi. Soruşturma sürüyor. - Edirne

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Uzunköprü Devlet Hastanesi Edirne Emniyet Müdürlüğü Keşan Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title