Haberler

50 Suriyeliyi kaçak çalıştırdığını itiraf eden esnaftan olay sözler: Haftalık bin lira veriyorum, aç oldukları için mecbur çalışıyorlar

Güncelleme:

Sokak röportajında yanında kaçak şekilde 50 Suriyeli çalıştırdığını açıkça söyleyen bir tekstilci sosyal medyada gündem oldu. "Peki neden Suriyeliler? Daha mı iyi biliyorlar işi?" sorusuna yanıt veren şahıs, Türklerin fazla para istediğini ve bu nedenle Suriyeli çalıştırdığını belirterek, "Bunlara haftalık bin lira veriyorum. Aç oldukları için, mecburiyetten çalışıyorlar. 'Yarın işe gelme' desem ağlarlar mesela. Türkler aç değil." dedi.

Ankara'da yapılan bir sokak röportajındaki diyalog sosyal medyada gündem oldu. Esnaf olduğunu belirten bir şahıs, kameralar karşısında kaçak şekilde 50 kadar Suriyeli çalıştırdığını söyledi.

"HAFTALIK BİN LİRAYA ÇALIŞIYORLAR"

Türklerin haftalık bin 500 TL ve sigorta istediğini belirten tekstilci, "Türkler çalışmıyor. İşi bilmediği halde bin 500 TL istiyorlar. Aylığa baktığında kaç para yapıyor. Ama ben bunlara haftalık bin lira veriyorum. Sabah 8'den akşam 19.00'a kadar çalışıyorlar. Cumartesi yarım gün." dedi.

"YARIN 'İŞE GELME' DESEM AĞLARLAR"

Muhabirin "Peki neden Suriyeliler? Daha mı iyi biliyorlar işi?" sorusuna ise "Aç oldukları için, mecburiyetten. 'Yarın işe gelme' desem ağlarlar mesela. Türkler aç değil." yanıtını verdi.

ÇEVRESİNDEKİ TÜRKLERLE TARTIŞTI

Çevrede kendisine tepki gösterenlerle de tartışan işletmeci, o şahıslardan birinin lüks telefonunun fiyatını sordu. Telefonun fiyatını öğrenen şahıs daha sonra o kişinin sigara paketini alarak en iyi markayı satın aldığını belirtti. Tartışma etraftakilerin araya girmesiyle son buldu.

TEPKİ ÇEKTİ

Öte yandan videonun gündem olmasının ardından sosyal medyadaki birçok kullanıcı tekstilcinin kaçak işçi çalıştırmasına ve bunu açıkça belirtmesine tepki gösterdi.

Gözde Nur Bayar
Haberler.com - Güncel

Türkiye Ankara Haberler

500

Yorumlar (23)

Zamanla Akıllanan Adam:

ee hani bu Suriyelilere her şey bedavaydı. bedava ekmek, bedava barınma, sınavsız üniversite. neden karın tokluğuna çalışıyorlar hayret. suriyeliler ekmeğimizi elimizden almadı. biz kendimizin ekmeğini kestik. dürüst olsak devletten vergi kaçırmasak. daha güzel günler görebiliriz.

206
261
yanıtYanıtla
Onder Yildiz:

zamanla akıllanmamıssın sen ,git çalış haftalık 1000 tlye atıp tutması burdan yazması kolay tabi.

yanıt1
yanıt2
Cum Ün:

İşte işsizliğin sebebi

394
47
yanıtYanıtla
Aykut Kalanoğlu:

Ülkemizdeki aşırı zamların enflasyonun sebebi de onlar

yanıt4
yanıt2
Güray Dilli :

Ne ala memleket. Sgk maaş vermek için prim ödenmesini bekler. İşsizlik fonu prim bekler , maliye vergi bekler. Aç oldukları için ucuza çalıştırıyormuş . Gözlerim yaşardı ,suriyeliler sağlık,eğitim,barınma,vb yapılan yardımlardan yararlanmaları cabası bir de enflasyonun yükselmesi vs

340
43
yanıtYanıtla
millet yorumu:

adam haklı turkler iş begenmiyor

68
256
yanıtYanıtla
Burak Bayhan:

Bence sen suriyeli çalıştır dostum. Sen onların yanında çalışmaya başladığında gözlerini açarsın dünyaya. Türk'ler aptalmı senin vereceğin 3-5 kuruşa çalışsın. Daha iyi kazanmak için çıkıp gider tabi akşama kadar türk'ü hamal gibi kullanamazsın.

175
25
yanıtYanıtla
Burak Bayhan:

Biz Türk milleti olarak akıllanmaya başladık. Hayatın gerçeklerini biliyoruz.Kpek gibi çalışıp sırtımıza semer vurdurtmuyoruz mesele iş beğenmiyor demek ise demeye devam edin biz ekmeğimizin peşindeyiz.

137
29
yanıtYanıtla
Sadık:

Türkiye almanya olmuş ,eskiden babalarımız ,almanların yapmadıgı işi yaparlarlardı ,şimdi Türkiyede aynısı .

69
49
yanıtYanıtla
taner ipek:

Hangi türkler hangi işleri beğenmiyor

yanıt53
yanıt25
Tüm 23 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title