Haberler

4 Yaşındaki Sedef'in Ölümüne Neden Olan Şoföre İlk Duruşmada Tahliye

İzmir'de bir ay önce, yönetimindeki kamyonetle geri manevra yaparken, evinin önünde oynayan 4 yaşındaki Sedef Aktaş'ın ölümüne neden olmaktan 7 yıl hapis cezası istemiyle tutuklu yargılanan şoför Hüseyin Yavuz Değer, ilk duruşmada tahliye edildi.

İzmir'de bir ay önce, yönetimindeki kamyonetle geri manevra yaparken, evinin önünde oynayan 4 yaşındaki Sedef Aktaş'ın ölümüne neden olmaktan 7 yıl hapis cezası istemiyle tutuklu yargılanan şoför Hüseyin Yavuz Değer, ilk duruşmada tahliye edildi.

Kaza, geçen 25 Nisan'da Eskiizmir semtindeki Salih Omurtak Mahallesi 9670 Sokak 1 numara önünde meydana geldi. 44 yaşındaki Hüseyin Yavuz Değer, yönetimindeki 35 CCU 44 plakalı kamyonetiyle geri manevra yaparken, evinin önünde arkadaşları ile oyun oynayan Sedef Aktaş'ı fark etmedi. Kamyonetin altında kalarak ağır yaralanan Sedef Aktaş, kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi.

Diyarbakır'dan İzmir'e iş bulmak ve iyi bir hayat kurmak umuduyla gelen, sokakta kendine ait tezgahıyla midye satan iki çocuk babası 28 yaşındaki Ercan Aktaş ile ev kadını anne 24 yaşındaki Saadet Aktaş, küçük Sedef'in ölümüyle büyük acı yaşadı. Kazanın ardından gözaltına alınan gıda ürünleri pazarlamacısı Hüseyin Yavuz Değer tutuklandı, hakkında dava açıldı.

35 BİN LİRA KAN PARASI İDDİASI

İzmir 8'inci Asliye Ceza Mahkemesi'nde bugün yapılan ilk duruşmada, "taksirle ölüme neden olmak" suçundan 7 yıla kadar hapsi istenen tutuklu Hüseyin Yavuz Değer hazır bulundurulurken, avukatı da katıldı. Hakim, kazadan sonra memleketlerine dönen baba Ercan Aktaş ile anne Saadet Aktaş'ın Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'na verdiği "şikayetten vazgeçtiklerine" dair dilekçeyi okudu. Ailenin kızları için 35 bin lira kan parası aldıkları ve şikayetten bu nedenle vazgeçtikleri iddia edildi.

"KAÇMADIM, KARAKOLA SAĞINDIM"

Hüseyin Yavuz Değer ifadesinde olay yerinden kaçtığı yolunda iddialar bulunduğunu, bunların doğru olmadığını belirterek, "Araçla geri manevra yapıyordum. Her şeyi kontrol ettim. Çocuğun ne zaman oraya geldiğini görmedim. Ben olaydan sonra kaçmadım, karakola sığındım. Ben de böyle olmasını istemezdim. Tahliyemi istiyorum" dedi.

Değer'in avukatı da, ailenin şikayetçi olmadıklarına dair dilekçesinin olduğunu belirterek, müvekkilinin tahliyesini talep etti. Hakim, ailenin şikayetten vazgeçmesini de gözönünde bulundurarak, sanık Hüseyin Yavuz Değer'i tahliye etti, duruşmayı erteledi. - İzmir

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Hüseyin Yavuz Ercan Aktaş Diyarbakır İzmir Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ünal Aysal kimdir, daha önce GS başkanı oldu mu? Ünal Aysal zengin mi, serveti ne kadar? 2 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 2 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 2 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 2 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 2 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Sasa Obradovic Zeljko Obradovic kardeş mi? Sait Toktaş kimdir? Şehit Piyade Uzman Çavuş Sait nereli, kaç yaşında, memleketi neresi? Cenaze namazı nerede kılınacak? PSG Şampiyonlar Ligi kazandı mı? PSG Şampiyonlar Ligi kupası var mı? PSG - B.Dortmund kaç kaç, maç bitti mi? PSG – B.Dortmund ÖZET – GOLLER izleme linki var mı? Süheyl Batum kimdir? Süheyl Batum zengin mi, serveti ne kadar? FED faiz kararı ne oldu? FED faiz indirdi mi, artırdı mı 1 Mayıs 2024? Ankara'da yarın okullar tatil mi 2 Mayıs Perşembe? Fenerbahçe Beko Monaco maçı hangi kanalda, saat kaçta? EUROLİG Fenerbahçe Beko Monaco Basket maçı CANLI ŞİFRESİZ izleme linki var mı? Giresun Belediye Başkanı hangi partiden? Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse kimdir? Al Nassr Al Khaleej maçı ne zaman,sat kaçta? Al Nassr Al Khaleej CANLI izleme linki var mı, Ronaldo oynuyor mu? PSG - B.Dortmund CANLI izleme linki var mı? PSG - B.Dortmund ŞİFRESİZ yayın var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title