Haberler

3 Yeni Üniversite Geldi, 5 Üniversitenin Adı Değişti

Güncelleme:

Torba yasaya ihdas edilen maddelerle İstanbul'da Beykoz Üniversitesi ile İzmir'de İzmir Bakırçay ve İzmir Demokrasi üniversiteleri kurulurken, 5 üniversitenin de adı değişti.

Meclis'te kabul edilen torba yasayla 3 yeni üniversite kuruldu, 5 üniversitenin de adı değiştirildi.

3 YENİ ÜNİVERSİTE KURULDU

Danışma Kurulunun görüşü doğrultusunda, tasarıda yeni madde ihdası yapıldı. Buna göre, İstanbul'da Beykoz Üniversitesi, İzmir'de ise İzmir Bakırçay ve İzmir Demokrasi üniversiteleri kuruldu.

5 ÜNİVERSİTENİN ADI DEĞİŞTİ

Ayrıca Niğde Üniversitesi'nin adı Ömer Halisdemir Üniversitesi, Celal Bayar Üniversitesi'nin adı Manisa Celal Bayar Üniversitesi, Tunceli Üniversitesi'nin adı Munzur Üniversitesi, Yeni Yüzyıl Üniversitesi'nin adı İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi, Yıldırım Beyazıt Üniversitesi'nin adı ise Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi olarak değiştirildi.

"HAYIRLI OLSUN" DİLEĞİNDE BULUNDULAR

Madde ihdasının ardından söz alan MHP Osmaniye Milletvekili Ruhi Ersoy, HDP Mardin Milletvekili Mithat Sancar, CHP İzmir Milletvekili Musa Çam ve AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, kurulan yeni üniversitelerin hayırlı olması dileğinde bulundu.

TBMM Başkanvekili Ayşe Nur Bahçekapılı, tasarının kabul edilmesinin ardından 1 Ekim Cumartesi günü saat 15.00'te yeniden toplanmak üzere birleşimi kapattı.

Tasarının yasalaşmasından sonra milletvekilleri birbirleriyle vedalaştı.

Kaynak: AA / Güncel

İstanbul Beykoz İzmir Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title