Haberler

27 Demokratik Kitle Örgütünden Sağlıkçıların Beyaz Mitingine Katılım ve Dayanışma Çağrısı

Güncelleme:

Dernek, sendika, meslek odası, federasyon ve siyasi partilerin yer aldığı 27 demokratik kitle örgütü, sağlık emekçilerinin hak talebine yönelik 29 Mayıs Pazar günü Ankara Anıtpark’ta gerçekleştirilecek “Beyaz Miting” için çağrı yaptı. Açıklamada, “Tüm halkımızı, canımızı emanet ettiğimiz sağlık emekçilerinin özlük haklarının alınması ve tüm demokratik taleplerin karşılanması ‘Emek Bizim Söz Bizim, Sağlık Hepimizin’ beyaz mitingde yan yana olmaya, dayanışmayı büyütmeye çağırıyoruz” denildi.

Dernek, sendika, meslek odası, federasyon ve siyasi partilerin yer aldığı 27 demokratik kitle örgütü, sağlık emekçilerinin hak talebine yönelik 29 Mayıs Pazar günü Ankara Anıtpark'ta gerçekleştirilecek "Beyaz Miting" için çağrı yaptı. Açıklamada, "Tüm halkımızı, canımızı emanet ettiğimiz sağlık emekçilerinin özlük haklarının alınması ve tüm demokratik taleplerin karşılanması 'Emek Bizim Söz Bizim, Sağlık Hepimizin' beyaz mitingde yan yana olmaya, dayanışmayı büyütmeye çağırıyoruz" denildi.

Aralarında dernek, sendika ve federasyonun da bulunduğu 27 demokratik kitle örgütü, sağlık emekçilerinin hak talebi için düzenleyeceği 'Beyaz Miting'e çağrıda bulundu. 27 örgütün ortak açıklamasında, şöyle dendi:

"ANKARA VALİLİĞİ'Nİ İKTİDARIN DEĞİL HALKIN VALİSİ OLMAYA DAVET EDİYORUZ"

"Sağlığımızın ve geleceğimizin koruyucuları sağlık emekçileri özlük ve demokratik hakları ve herkesin nitelikli sağlık hakkına erişebilmesi için 29 Mayıs'ta 'Beyaz Miting'de Ankara'da buluşuyor. Demokratik haklarını kullanmak isteyen emek ve meslek örgütlerinin anayasal haklarını kullandırtmamaya yönelik baskıları, talep edilen miting alanı olarak Kolej Meydanı'nın verilmemesi, sağlık emekçilerinin yürüyüş haklarının engellenmesini kınıyor ve Ankara Valiliği'ni iktidarın değil halkın valisi olmaya davet ediyoruz.

BEYAZ MİTİNGE KATILIM VE DAYANIŞMA ÇAĞRISI

Tüm halkımızı, canımızı emanet ettiğimiz sağlık emekçilerinin özlük haklarının alınması ve tüm demokratik taleplerin karşılanması için 29 Mayıs Pazar günü saat 12: 00 de Anıtpark'ta, 'Emek Bizim Söz Bizim, Sağlık Hepimizin' beyaz mitingde yan yana olmaya dayanışmayı büyütmeye çağırıyoruz."

Açıklamada imzası bulunan demokratik kitle örgütleri şunlar:

"2021 Tüm Emekli Sen, 29 Ekim Kadınları Derneği, Ankara CUMOK, Ankara Dayanışma Derneği, Ankara Tiyatro Yapımcıları Derneği, Ankara Dersimliler Derneği, Ankara Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası, Batıkent İlkyerleşim Mahalle Meclisi, Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası, Bilim Sanat Edebiyat Derneği, CHP Altındağ İlçe Örgütü, CHP Ankara İl Örgütü, Çağdaş Gazeteciler Derneği, DAD Ankara Şubesi Ana Fatma Cemevi, Devrimci 78'liler Federasyonu, Hacıbektaş Eğitim Kültür Derneği, Karantina TV, Kızılırmak Yerel Dernekler Federasyonu, Kültür Sanat Eğitimciler Derneği, Mali Müşavirler Muhasebeciler Birliği Derneği Ankara Şubesi, Mülkiyeliler Birliği Genel Merkezi, Pir Sultan Abdal 2 Temmuz Kültür ve Eğitim Vakfı, Sosyal Demokrat Avukatlar Derneği, Türkiye İnsan Hakları Kurumu, TMMOB Mimarlar Odası Ankara Şubesi, Uğur Mumcu Araştırmacı Gazetecilik Vakfı, Varto Dernekler Federasyonu"

Kaynak: ANKA / Güncel

Sendika Ankara Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye geri mi dönüyor? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye mi gelecek? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY MAÇI CANLI İZLE Adana Demirspor- Galatasaray maçı canlı (HD) izleme linki! Cuma namazı kaçta bitiyor? Cuma namazı ne zaman biter, saat kaçta bitiyor? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY maçı ne zaman? #9917 Maç saat kaçta, hangi kanalda? Survivor Nefise kaza mı geçirdi, ne oldu? Survivor Nefise'nin son durumu ne? 23 Nisan'daki Dilan Polat gösterisine soruşturma başlatıldı mı? Dilan Polat taklidi için bakanlık harekete geçti!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title