Haberler

25. Elma Festivali Açıldı

Güncelleme:

Kardeş şehir Gladbeck'in 25. Elma Festivali kardeş şehirlerin katıldığı törenle şehir meydanında açıldı.

Belediye Başkanı Ulrich Roland'ın kardeş şehir delegasyonlarına hitaben yaptığı konuşmanın ardından Festival başladı. Roland meydandaki programda kardeş şehir delegasyonlarını selamladı, Alanya-Gladbeck kardeşliğinin 20. yılında da sımsıkı devam eden dostluk ilişkileri hakkında delegasyonlara ve Gladbeck halkına bilgi verdi. Daha sonra kutlamalara Belediye binasında devam edildi.

Gladbeck Belediye Başkanı Roland konuşmasında Gladbeck'de çok farklı ülkelerden insanların yaşadığını hatırlatarak müslümanlar için şehir meydanında Ramazan Bayramı kutlama programı yaptıklarını söyledi. Roland, 'ilk defa bu yıl Belediye binası önündeki şehir meydanında düzenlediğimiz Ramazan Bayramı etkinliği Gladbeck toplumunun büyük beğenisini kazandı. Çok güzel bir organizasyon oldu. Programa yüzlerce müslüman katıldı. Alanyada da Noel Pazarı kutlanıyor. Önemli olan insanların hangi millet veya hangi dilden olduğu değil, saygı ve hoşgörü çerçevesinde birbirlerini anlayabilmeleridir', dedi.

Gladbeck Belediye Başkanı'nın ardından kürsüye gelen Alanya Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu konuşmasında Gladbecklilerin değerli Belediye Başkanı Roland'a, diğer kardeş şehir Belediye Başkanlarına ve salondaki misafirlere hoş geldiniz diyerek sözlerine başladı. Başkan Sipahioğlu, '2014 yılında bazı belde belediyeleri Alanya ya bağlanacaklar. Bu da büyük bir ailenin kapısını sizlere açacak. Şu anda Oba Belediyesinin kardeş şehri Oer Erkenschwick Belediye Başkanı Bay Achim Menge'de aramızda bulunuyor. 20. Yıl kutlamalarına katılmak için buraya geldiler. Onlarda bizim kardeş şehrimiz', dedi. 55'den fazla ülke ve 30 bine yakın yerleşik yabancıyla birlikte yaşıyoruz. Alanya-Gladbeck birlikteliğinde emeği geçen herkese teşekkür eden Belediye Başkanı 20. yıl tebriklerini kabul etti.

Bu yıl 25. düzenlenen Elma Festivalinde Alanya Belediyesi 20. tanıtım standını açtı. 20 Yıldır Festivalde stand açan Alanyayı herkes tanıyor. Stand'da dostlar buluşuyor.

Geleneksel olan Festivalde Gladbeckli vatandaşlar Alanya standını ziyaret etmekten mutlu olduklarını ifade ederek, her yıl Alanya standını görmek istediklerini belirttiler.

Alanya standında çanta, takvim, Alanya kalemi gibi materyalların yanında geleneksel Alanya ipek kozasından yapılan süslerde sergilendi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Hasan Sipahioğlu Ramazan Bayramı Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title