Haberler

2013 Genç Bilim İnsanı Ödülleri Sahiplerini Buldu

Güncelleme:

Bilim Kahramanları Derneği tarafından düzenlenen Genç Bilim İnsanı Ödülleri, ikinci kez sahiplerini buldu.

Ülkemizdeki genç bilim insanlarını yüreklendirmek amacıyla yapılan Genç Bilim İnsanı ödüllerine bu yıl, Kadir Has Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Aydın, Sabancı Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. A. Nihat Berker Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Yavuz Coşkun destek verdi.

"2013 Genç Bilim İnsanı Ödülleri" Bilim Kahramanları Derneği tarafından Temel Bilimler ve Mühendislik alanlarına katkılarda bulunmuş, ülkemizde bu alanların gelişmesi ve görünürlüğünün artırılmasında öncü olmuş, 38 yaşını doldurmamış bilim insanlarına teşekkür etmek üzere düzenleniyor. Yılın Genç Bilim İnsanı Ödülleri'ne, her yıl üç farklı üniversitenin rektörü destek veriyor.

"2013 Genç Bilim İnsanı Ödülleri" ikinci kez; 26 Mayıs 2014 tarihinde Sabancı Center Hacı Ömer Sabancı Konferans Salonu'nda; Kadir Has Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Aydın, Sabancı Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. A. Nihat Berker Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Yavuz Coşkun'u temsilen Dr.Metin Bedir ve Bilim Kahramanları Derneği'nin ev sahipliğinde gerçekleşti.

Altı şehir yedi üniversiteden sekiz bilim insanı ödüle layık bulundu

2013 Genç Bilim İnsanı Ödül Töreni süreci içinde yaklaşık 15.000 akademisyene erişen çağrı sonucu, 75 genç bilim insanı başvurdu. Seçici kurul tarafından yapılan değerlendirme sonucunda; Temel Bilimler ve Mühendislik dallarında 6 şehir 7 üniversiteden 8 bilim insanı bilime katkıları, bilimin yaygınlaşmasına katkıları ve bilimin toplum yararına kullanılmasına katkı kategorilerinde ödüle layık bulundular.

Seçici kurulun yaptığı değerlendirme sonucunda ödüle layık bulunan bilim insanları şunlar: Prof. Dr. Özgür Barış Akan-Koç Üniversitesi, (Mühendislik) Arş. Gör. Bekir Akgöz-Akdeniz Üniversitesi, (Mühendislik) Doç. Dr. Yusuf Baran- İYTE (Temel Bilimler), Doç. Dr. Engin Deligöz-Aksaray Üniversitesi (Temel Bilimler), Doç. Dr. Seda Keskin Avcı-Koç Üniversitesi (Mühendislik), Doç. Dr. Duygu Özel Demiralp- Ankara Üniversitesi (Temel Bilimler), Doç. Dr. Ramazan Solmaz-Bingöl Üniversitesi (Temel Bilimler), Doç. Dr. Hüsnü Emrah Ünalan-ODTÜ (Mühendislik).

Bilim Kahramanları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Habib, konuyla ilgili şunları söyledi:

"Çok değerli 3 rektörümüzle ortak ev sahipliğini yaptığımız bu etkinliğin amacı bir taraftan genç bilim insanlarına kamuoyu önünde teşekkür etmek, onları yüreklendirmek, geleceğin genç bilim insanına ilham vermek, diğer taraftan toplumun tüm paydaşlarına bilimin birleştirici gücünü göstermek. Bu süreci birlikte yürüdüğümüz rektörlere, Seçici Kurul üyelerine, güvenip başvuran akademisyenlere, bilim insanlarına destek olmaya karar verip, nice destekçiye örnek olabilecek UBS'e, bu akşama katkıları için katkıları için Sabancı Vakfı ve Sabancı Holding'e katkıları için ne kadar teşekkür etsek azdır."

Kaynak: Bültenler / Güncel

Gaziantep Üniversitesi Sabancı Üniversitesi Mustafa Aydın Nihat Berker Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

24 NİSAN TV YAYIN AKIŞI | Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV Hıdırellez ritüelleri nedir 2024? Hıdırellez ne zaman, hangi tarihte kutlanır? Hıdırellez dileği nasıl yapılır? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 24 Nisan Çarşamba Survivor yeni bölüm! Gelinim Mutfakta CANLI YAYIN | 24 NİSAN GELİNİM MUTFAKTA PUAN DURUMU! Gelinim Mutfakta yeni bölüm İZLE! MÜGE ANLI CANLI İZLE! 24 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? Şevket Çoruh Arka Sokaklar dizisinden neden ayrıldı? Mesut Komiser Arka Sokaklar'a dönecek mi? AZ ÖNCE DEPREM NEREDE OLDU SON DAKİKA! AFAD Kandilli Rasathanesi son depremler 24 Nisan! Resmi Gazete bugün (24 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 24 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? 24 NİSAN BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 24 Nisan dün gece deprem mi oldu? ZTK Ankaragücü- Beşiktaş maçı kaç kaç bitti? Maçı kim kazandı? Rövanş maçı ne zaman oynanacak? Serenay Sarıkaya ve Mert Demir sevgili mi? Açıklama yaptılar mı? Kameralara yakalanan çiftten açıklama geldi mi? DEM Parti kapatılacak mı? Bakan Tunç konu ile ilgili ne söyledi? İsmailağa Cemaati'nin yeni lideri kim oldu? Fikri Doğan kimdir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title