Haberler

15 İhtiyaç Sahibi Aile Ev Sahibi Oldu

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Törenden detay görüntü- Vali Yardımcısı Meral Demirbaş'ın konuşması - Kura çekiminden detay görüntü 15 ihtiyaç sahibi aile ev sahibi oldu- TOKİ'nin dar gelirli aileler için yaptığı 15 konut, kura ile sahiplerine teslim edildi Çankırı'da 15 dar gelirli aile, ev sahibi oldu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Törenden detay görüntü- Vali Yardımcısı Meral Demirbaş'ın konuşması - Kura çekiminden detay görüntü 15 ihtiyaç sahibi aile ev sahibi oldu- TOKİ'nin dar gelirli aileler için yaptığı 15 konut, kura ile sahiplerine teslim edildi Çankırı'da 15 dar gelirli aile, ev sahibi oldu.Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından dar gelirli ailelere verildikten sonra çeşitli sebeplerle boşalan 15 konut, Rehberlik Araştırma Merkezi'nde 71 kişi arasında çekilen kura ile yeni sahiplerine teslim edildi. Vali Yardımcısı Meral Demirbaş, kura töreninde yaptığı konuşmada, devletin her zaman ihtiyaç sahiplerinin yanında olduğunu söyledi.Sosyal devlet anlayışının bir örneğini bugünkü kurada bir kez daha gördüklerini dile getiren Demirbaş, şöyle konuştu: "15 ailemizin mutluluğunu ve heyecanını paylaşmak için buradayız. Türkiye Cumhuriyeti sosyal bir devlet ve sosyal devlet olmanın birçok gereği, sorumluluğu var. Bugün Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü ile Toplu Konut idaresi arasındaki işbirliği ile ekonomik olarak zor durumdaki vatandaşlarımıza noter huzurunda kura ile evlerini teslim edeceğiz. Bugün burada sosyal devletin güzel bir örneğini görüyoruz. Vatandaşlarımızı ilerleyen zamanlarda daha çok proje ile ev sahibi yapmayı hedefliyoruz." Projenin arkasında sayısı az ama yüreği büyük insanlarla çalıştıklarını vurgulayan Demirbaş, sosyal imkanları adil ve eşit şekilde ulaştırmak için zorlu bir çalışma içinde olduklarını kaydetti.Çankırı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Mehmet Akkaya da Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü ile TOKİ işbirliğinde inşa edilen ve her biri 45 metrekareden oluşan 384 konutu hak sahiplerine önceki yıllarda teslim ettiklerini ifade etti.Boşalan 15 konut için 71 geçerli başvuru geldiğini bildiren Akkaya, "Kura çekimi sonunda 15 aile konut sahibi olacak. Yedek olarak da 8 kişi yine kura ile belirlenecek" dedi.Konuşmaların ardından 15 asil ve 8 yedek isim için noter huzurunda kura çekimi gerçekleştirildi. Kura sonucunda ev sahibi olanların oldukça mutlu oldukları gözlendi.

Kaynak: AA / Güncel

Mehmet Akkaya Çankırı Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title