Haberler

007 Ekibi Milyonluk Dolandırıcılığı Çözdü

Antalya'nın Alanya ilçesinde denize sıfır konumdaki 7 milyon TL'lik araziyi sahte vekaletle akli dengesi yerinde olmayan bir şahsın üzerine geçiren ve 1 ay sonra da araziyi bir turizmciye 2 milyon TL'ye satan zanlılar, Alanya Kaçakçılık ve...

Antalya'nın Alanya ilçesinde denize sıfır konumdaki 7 milyon TL'lik araziyi sahte vekaletle akli dengesi yerinde olmayan bir şahsın üzerine geçiren ve 1 ay sonra da araziyi bir turizmciye 2 milyon TL'ye satan zanlılar, Alanya Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Grup Amirliği bünyesinde kurulan "007" ekibi tarafından yakalandı.

Edinilen bilgiye göre, eğitim için gittiği Almanya'da uzun yıllar doktorluk yapan 75 yaşındaki Yıldırım Kaplancı, tüm birikimini Türkiye'de değerlendirmek istedi. Bunun için 40 yıl önce Alanya'da denize sıfır bir arazi satın aldı. Kaplancı'nın satın aldığı 11 bin metrekarelik arazi, çevresinde yükselen 5 yıldızlı oteller sayesinde yıllar içerisinde değerine değer kattı. Turizmcilerin satın almak için adeta sıraya girdiği arazinin değerini keşfeden dolandırıcılar A.İ.K. ve B.T. ise akıl almaz bir plan yaptı. Yıldırım Kaplancı'nın ve İstanbul'da yaşayan 28 yaşındaki yeğeni Mustafa Mahir Kaplancı'nın kimlik bilgilerini ele geçiren şebeke üyelerinden B.T. ve A.İ.K., kendi fotoğraflarıyla sahte kimlikler hazırladı. Bu kimliklerle Muğla 2. Noteri'ne giden şebeke üyeleri, gerçek Yıldırım Kaplancı'ymış gibi Antalya'da bulunan milyonluk arazinin satışını yapabilmesi için yeğenine vekalet çıkarttı. Kimlik bilgilerine göre 28 yaşında olan Mustafa Kaplancı üzerine, 45 yaşlarında B.T. adlı şebeke üyesinin fotoğrafıyla ibraz edilen kimlikle vekaletname çıkarıldı. İşlemi gerçekleştiren noter yapılan sahteciliği fark edemezken, 75 yaşındaki Yıldırım Kaplancı'dan vekalet ve satış işlemleri sırasında yaşından dolayı istenmesi gereken sağlık raporu da istenmedi. Vekaletnameyi alan sahte Mustafa Kaplancı, Antalya'nın Alanya ilçesine giderek milyonluk araziyi 24 bin TL'ye Hatay'da yaşayan akli dengesi bozuk K.Ç'nin kimlik bilgilerini kullanan şebeke üyesi A.İ.K'ya sattı. Bir ay bekleyen sahte kimlik şebekesi, arsanın ikinci satışını ise Alanya'da 5 yıldızlı otel sahibi Mustafa Dinler'e yaptı. Alanya ve Ürgüp'te birçok 5 yıldızlı otelin sahibi olan Dinler, 7 milyon TL değerindeki araziyi 2 milyon TL'ye satın aldı. Ancak iş adamının keyfi kısa sürdü. Milyonluk araziyi dörtte bir fiyatına satan şebekenin kullandığı K.Ç. kimliğinin, Hatay Dörtyol'da yaşayan adli dengesi yerinde olmayan bir şahsa ait olduğu ortaya çıktı. Alanya Tapu Müdürlüğü'nde gerçekleşen satış işlemi sırasında arsanın parasının ödendiği belirtilerek, iş adamı Mustafa Dinler ve sahte K.Ç. tarafından karşılıklı imzalar atıldı. Ancak arsa bedeli 15 gün sonra ödendi. İş adamı Dinler, satın aldığı arazi karşılığında Alanya'da bir bankadan 2 milyon 750 bin euro kredi çekti. Bu parayla satın aldığı arazinin 2 milyon TL olan bedelini K.Ç. adına ödedi. Dinler'in krediden geri kalan para ile de araziye yapacağı otel inşaatına başlayacağı öğrenildi. Ancak arazinin gerçek sahibi Yıldırım Kaplancı'nın açtığı tapu iptal davası sonrası iş adamının sevinci yarım kaldı.

Arazinin gerçek sahibinin kimlik bilgileri üzerinden sahte vekalet düzenleyen şebeke üyeleri A.İ.K. ve B.T., Alanya Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Grup Amirliği bünyesinde kurulan 3 kişilik "007" ekibi tarafından takibe alındı. 4 ay süren teknik ve fiziki takibin ardından Hatay'da yaşayan akli dengesi yerinde olmayan K.Ç'nin üzerinde yoğunlaşan ekip, K.Ç'nin kimlik bilgilerini kullanan kişilerin A.İ.K. ve B.T. olduğunu belirledi. Zanlıların Burdur'da bağlantıları olduğunun tespit edilmesi üzerine Hatay'dan yola çıkan ekip, Burdur'da B.T'yi geçtiğimiz hafta yakalayarak gözaltına aldı. Operasyon kapsamında aranmasına devam edilen A.İ.K'nın ise işlediği bir suç nedeniyle Burdur Cezaevi'nde tutuklu bulunduğu tespit edildi. Zanlılar, iki ayrı otomobille Alanya'ya getirildi. Özel ekip tarafından Alanya'ya getirilen B.T. ve bir başka suçtan tutuklu bulunan A.İ.K., "zincirlime resmi evrakta sahtecilik ve nitelikli dolandırıcılık" suçlarından tutuklanarak cezaevine konuldu.

Operasyonu sürdüren ekibin bir sonraki adresi ise İstanbul oldu. Onlarca kişinin ifadelerine başvuran ekip, olaya karıştıkları belirlenen A.K. adlı kadın ve beraberindeki M.S.Ü., Ş.A. ve Y.K'yı gözaltına aldı. Suça iştirak ettikleri belirlenen zanlılar, çıkarıldıkları mahkemece yurt dışı yasağı konularak, adli kontrol cezasına çarptırıldılar. - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Mustafa Dinler Antalya Alanya Politika Güncel Haberler

Namaz çıkışı Özel'i kızdıran sözler: Bayram sabahı ne konuştuğunu bil

Namaz çıkışı Özel'i kızdıran sözler: Bayram sabahı ne konuştuğunu bil

Bayram günü infial yaratan olay! Atatürk anıtına baltalarla saldırdılar

Bayram günü infial yaratan olay! Atatürk anıtına baltalarla saldırdılar

Rusya'da rehine krizi! DEAŞ'lı 6 mahkumun öldürüldüğü operasyonun görüntüleri ortaya çıktı

Rusya'da rehine krizi! DEAŞ'lı 6 mahkumun öldürüldüğü operasyonun görüntüleri ortaya çıktı

Bayram günü verip veriştirdi! İbrahim Tatlıses, kendisine kötülük yapan 3 arkadaşını afişe etti

Bayram günü verip veriştirdi! İbrahim Tatlıses, kendisine kötülük yapan 3 arkadaşını afişe etti

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title