Haberler

Gün Batımını İzlemek İçin Kızılçukur'a Akın Ediyorlar

Türkiye'nin, peribacaları, doğal kaya oluşumları, sıcak hava balonculuğu ve mağara otelleri ile ünlü Kapadokya bölgesinde gün batımının en iyi izlendiği nokta olarak bilinen Kızılçukur Vadisi, her gün yüzlerce yerli ve yabancı turisti ağırlıyor.

BEHÇET ALKAN - Türkiye'nin, peribacaları, doğal kaya oluşumları, sıcak hava balonculuğu ve mağara otelleri ile ünlü Kapadokya bölgesinde gün batımının en iyi izlendiği nokta olarak bilinen Kızılçukur Vadisi, her gün yüzlerce yerli ve yabancı turisti ağırlıyor.

Ürgüp ilçesine bağlı Ortahisar beldesindeki vadi girişinde toplanan turistler, güneşin peribacaları ve kaya oluşumlarına yansıyan son renklerini izleyerek günü tamamlıyor.

Erciyes ve Hasan Dağı'nın püskürttüğü lavların zamanla erozyona uğrayarak çeşitli şekillere büründüğü bölgede, masallara konu olacak türde görüntüler oluşmasını sağlayan güneşin son ışıklarını belediye tarafından yerleştirilen koltuklar ve seyir alanından izleyen turistler, bol bol da hatıra fotoğrafı çekiyor.

Kapadokya'daki tarihi ve turistik merkezler arasında en çok ziyaret edilen alanlardan olan Kızılçukur Vadisi, bölgedeki diğer peribacalarının aksine kırmızıya yakın renkteki kaya oluşumları nedeniyle bu adla anılıyor.

Ortahisar Belediye Başkanı İsmail Genç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, her yıl Kapadokya bölgesine gelen yaklaşık 2 milyon turistin yüzde 80'ine yakınının vadiyi ziyaret ederek gün batımını izlediğini söyledi.

MOBESE ile izleniyor

Vadinin MOBESE aracılığıyla 24 saat takip edildiğini, güvenli bir alan olduğunu belirten Genç, ayrıca vadi içindeki güzergahlarda bisiklet ve at turuna katılan turistlerin kayadan oyma tarihi kiliseler ve peribacaları arasında gezinti yapabildiğini aktardı. Genç, "Kapadokya bölgesine gelen turistlerin yüzde 80'i burayı ziyaret ediyor. Vadi içinde at ve bisikletle gezinti yapılabiliyor. Akşam üzeri gün batımında turistler, çayını, kahvesini yudumlayarak güneşin batışını izliyor. Biz de belediye olarak çevre düzeni ve temizliğine dikkat ediyoruz. Burası, Kapadokya'ya gelen turistlerin görmeden gitmemesi gereken bir yer." şeklinde konuştu.

Genç, gelin ve damatların gün batımında objektif karşısına geçtiği popüler mekanlar arasında yer almaya başladığını da kaydetti.

Bölgedeki tarihi ve turistik mekanları gezmek için Bursa'dan geldiğini aktaran Mehmet Çakıcı, ilk defa geldiğini, gün batımının en güzel haliyle izlendiği vadiyi herkesin mutlaka görmesi gerektiğini dile getirerek, "Burası gün batımının en güzel izlendiği yerlerden birisi, vadinin yapısı nedeniyle güneşin batışını uzun süre izliyoruz. Gayet güzel bir ortam, herkese burayı görmesini tavsiye ederim." dedi.

Gün batımını izlemek için Kapadokya'ya gelenlerden Şaziye Gül ise Kapadokya'daki tüm mekanların ayrı bir güzelliğe sahip olduğuna işaret ederek, "Güneş renk cümbüşleri arasında batıyor. Ben, başka ülkelerde yeniden uyanacak olan güneşin Kapadokya'da uykuya dalmaya başladığını düşünüyorum." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA / Güncel

Kapadokya Ortahisar Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title