Haberler

Gümüşhane'de 23 Nisan Kutlamaları

Gümüşhane'de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı düzenlenen törenlerle kutlandı.

İlk olarak Hükümet Konağı önündeki Atatürk Anıtına çelenk sunulmasıyla başlayan program Gümüşhane Kültür Merkezinde devam etti.

Dumlupınar İlkokulu Ortaokulu tarafından hazırlanan resim sergisinin açılışı ve gezilmesiyle başlayan programda konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Seydi Doğan,Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılışının 98. yıldönümünü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı milletçe büyük bir gurur, coşku ve heyecanla kutladıklarını belirterek, "23 Nisan, Çocuk Bayramı olmanın yanı sıra, milli hafızamızda özenle saklanan hakimiyetin 'bilakayd u şart' millete ait olduğunun tescil edildiği tarihtir. Çocuklarımızın, bu bayram vesilesiyle içselleştirdikleri bağımsızlık ülküsüne, demokratik ve insani değerlere ve milli iradeye saygı ilkesine hayatları boyunca sahip çıkacaklarına; milletimizi ve devletimizi çok daha iyi yerlere taşımak için yurtsever bireyler olarak gayret göstereceklerine inancımız tamdır" dedi.

Dünyanın ancak her köşesinde çocukların gülüp oynadığı zaman yeryüzünün cenneti olacağını kaydeden Doğan, "Millet olarak çocukların oyunlarla, oyuncaklarla, ellerde, kucaklarda mutlu günler geçirmesini, dünyanın hiçbir yerinde korkmamasını, ağlamamasını temenni ederek, milletçe barış içerisinde ve kardeşçe yaşamasını istiyoruz" diye konuştu.

Okul müdürü İsa Aslan'ın da günün anlamıyla ilgili konuşma yaptığı programda daha sonra okul öğrencileri tarafından hazırlanan 'Geçmişten günümüze 23 Nisan' adlı tiyatro gösterisi sahnelendi.

23 Nisan nedeniyle düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin protokol üyeleri tarafından verilmesinin ardından halk oyunları gösterisi ve okul öğrencilerinden oluşan koronun seslendirdiği türkülerle program son buldu.

Öğrenci ve öğretmenleri tek tek tebrik eden Vali Mamiş, yöresel oyunları sergileyen halk oyunları ekibini tebrik ederek, "23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramınızı başta çocuklar olmak üzere tebrik ediyorum. Bu bayramı çocuklara armağan eden başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere şehitlerimizi saygı ve minnetle anıyorum" dedi.

Koltuklar çocuklara emanet

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle Valilik ve Belediye Başkanlığı makamları da geçici süreyle çocuklara devredildi.

Atatürk Anıtındaki törenin ardından makamında öğrencileri misafir eden Vali Memiş, bir süreliğine makamını 4. sınıf öğrencisi Şevval Aras'a, Belediye Başkanı Ercan Çimen de Işıl Sema Doğan İlkokulu 4. Sınıf öğrencileri Elif Betül Yağlıdere ve Abdullah Bilal Bora'ya temsili olarak devretti. - GÜMÜŞHANE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Seydi Doğan Gümüşhane 23 Nisan Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

26 Mart 2024 Avusturya- Türkiye maçı kaç kaç bitti? Maçta neler oldu, kim kazandı? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 27 Mart Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 27 Mart Müge Anlı canlı izleme linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? 27 MART BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU YAYINLANDI: Bu hafta neler var? Bu hafta BİM'e hangi ürünler geldi? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 27 Mart 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 27 Mart 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Mart AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Mart Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Resmi Gazete bugün (27 Mart) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Bilal Korkmaz kimdir? İYİ Parti Zonguldak Kozlu Belediye Başkan adayı Bilal Korkmaz kimdir? Hayrettin Ünlütürk kimdir? İYİ Parti Zonguldak Çaycuma Belediye Başkan adayı Hayrettin Ünlütürk kimdir? Mesut Şalvarcıoğlu kimdir? İYİ Parti Zonguldak Kilimli Belediye Başkan adayı Mesut Şalvarcıoğlu kimdir? Murat Sesli kimdir? İYİ Parti Zonguldak Ereğli Belediye Başkan adayı Murat Sesli kimdir? Satılmış Aydemir kimdir? İYİ Parti Zonguldak Gökçebey Belediye Başkan adayı Satılmış Aydemir kimdir? Orhan Küçükkaya kimdir? İYİ Parti Zonguldak Devrek Belediye Başkan adayı Orhan Küçükkaya kimdir? Serdar Akyol kimdir? İYİ Parti Zonguldak Alaplı Belediye Başkan adayı Serdar Akyol kimdir?
title