Haberler

Gülnur Aybet kimdir? Birleşmiş Milletler Daimi Temsilciliğine atanan Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Gülnur Aybet kimdir, görevi nedir?

Güncelleme:

Barış Pınarı Harekatı' tüm hızıyla devam ederken Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Gülnur Aybet uluslararası basında önemli açıklamalarıyla gündeme gelmişti. 20 Kasım 2021 tarihinde yapılan atamlarda yer alan isim hakkında merak edilen konuları sizler için derledik. Cesur açıklamaları ile dikkat çeken Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Gülnur Aybet Kimdir? Gülnur Aybet kimdir?

Gülnur Aybet kimdir? sorusunun yanıtı merak ediliyor. Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Gülnur Aybet'in uluslararası basın yayın kuruluşlarında verdiği röportajlarıyla gündeme bomba gibi oturdu. Barış Pınarı Harekatı ile ilgili yanlış algıları ortadan kaldıracak açıklamaları ile dünyayı aydınlatan Gülnur Aybet kimdir? Gülnur Aybet biyografi Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Gülnur Aybet Kimdir?

GÜLNUR AYBET NE DEDİ?

Moderatör, "Başkaları ise sizin bu koridora teröristleri gönderdiğiniz söylüyor, çünkü, DAEŞ militanları serbest bırakılıyor. Yıllardır Suriye'de terörizmi desteklediniz" diyerek Gülnur Aybet'e yüklendi.
Gülnur Aybet,"Bunların hepsi yalan, DAEŞ teröründen en çok zarar gören ve DAEŞ terörünü Kuzey Irak'tan koalisyondaki ülkeler arasında tek başına en fazla temizleyen ülke biziz. DAEŞ saldırılarına, koalisyondaki ülkelerin hepsinden daha çok maruz kaldık." ifadelerini kullandı.
Aybet, "DAEŞ militanlarını gönderdiniz şeklindeki bir yalanı ciddi ciddi dile getirmeniz haksızlık. Bu yaptığınız gerçekten çok ayıp Türkiye'de DAEŞ terörü yüzünden ölen insanlara biraz saygınız olsun. Suriye'de DAEŞ'e karşı savaşırken hayatını kaybeden askerlerimize biraz saygınız olsun. Bu söylediğiniz korkunç bir yalan." ifadelerini kullandı.

GÜLNUR AYBET KİMDİR ?

NATO ve AB kapsamında transatlantik ilişkiler konusunda uzmanlaşan Gülnur Aybet'in, ayrıca Türk dış politikası ve Balkanlarda savaş sonrası yapılanma ve devlet inşası konuları da uzmanlık ve ilgi alanlarındandır.

Gülnur Aybet kimdir? Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Gülnur Aybet Kimdir?Gülnur Aybet

OXFORD ÜNİVERSİTESİNDE KIDEMLİ UZMAN

Aybet, önce Southampton Üniversitesi'nde Uluslararası İlişkiler alanında yüksek lisans daha sonra Londra King's College'da Savaş Bilimleri alanında ikinci bir yüksek lisans yaptı. Devam eden akademik kariyerine Nottingham Üniversitesi'nde Uluslararası İlişkiler doktorasını ekleyen Gülnur Aybet 2005 yılından bu yana İngiltere'de Oxford Üniversitesi'nde St. Antony's College'da Kıdemli Uzman olarak üyedir.

İNGİLİZ AKADEMİSİ ARAŞTIRMA BURSU KAZANDI

Davetli olarak Washington'da Johns Hopkins Üniversitesi'nin School of Advanced International Studies'de bulunan Transatlantik İlişkiler Merkezi'nde görev yapan sosyal bilimci, 2007-2009 yılları arasında İngiliz Akademisi'nden araştırma bursu kazandı.Bursunun proje direktörlüğün yapmış ve bu proje kapsamında NATO ve AB'nin Bosna Hersek'teki devlet yapılanma rollerini incelemiştir.

AVRUPA VE AMERİKA'DA BİRÇOK MAKALESİ YAYINLANDI

Avrupa Güvenliği ve Türk Dış Politikası hakkında "Security Dialogue", "International Journal", "Problems of Post Communism" ve "Europe Asia Studies" gibi bilimsel dergilerde bir çok makalesi yazan Gülnur Aybet, Türkiye, Amerika ve İngiltere gazeteleri için yazılar yayınlamaktadır.

Gülnur Aybet kimdir? Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Gülnur Aybet Kimdir?Gülnur Aybet

İNGİLTERE'DEKİ EN GÜÇLÜ 20 MÜSLÜMAN KADINDAN BİRİ SEÇİLDİ

İngiltere ve Türkiye Hükümetleri'nin desteklediği siyasetçi, bilim insanı ve sanatçılar arasındaki diyaloğu geliştirmek için kurulan İngiliz-Türk Tatlıdil Forumu'nun üyelerinden olan Aybet, Ditchley Park,Wilton Park ve Atlantic Council gibi üst düzey siyasi planlamacıların katıldığı forumlara sıklıkla davetli konuşmacı olarak katılmaktadır. Uluslararası medya için sıklıkla güncel güvenlik konularını yorumlayan ve analiz eden Gülnur Aybet, 2009'da The Times Gazetesi tarafından İngiltere'deki en güçlü 20 Müslüman kadınından biri seçilmiştir.

CUMHURBAŞKANI BAŞDANIŞMANI OLDU

Gülnur Aybet, 2014-2016 yılları arasında Bahçeşehir Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü Başkanlığı ve BAUCESS Güvenlik Araştırmaları Merkezi Kurucu Direktörlüğü görevlerini yürüttü. Aybet, 2013'te İstanbul Özyeğin Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Kürsü'sünü kurdu. Mart 2017'de Cumhurbaşkanı Başdanışmanı oldu.

Osman Demir
Haberler.com - Gündem

Barış Pınarı Harekatı Barış Pınarı Harekatı Gülnur Aybet Gülnur Aybet Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500

Yorumlar (6)

Sami düz:

Ülkemizde, uluslararasi ilişkiler ve siyaset konusunda kendini bu denli yetişirmiş uzmanlara ihtiyacımız var.bu ablamız Dün BBC nin küstah modaratörünü yerin dibine soktu. Ayakta alkışlıyorum Ablamı

31
0
yanıtYanıtla
VER COŞKUYU:

Ver Coşkuyu. Hamasetle dünyada var olunmaz. Bilimsel ve akılcı çalışmalarla, planlamalarla lider olunabilir. Dedikleri hoşumuza gidebilir; ama hepsi bu kadar. Siz geleceği planlayanların peşinden koşup, yaptıkları büyük/ana planları göremiyorsanız. Kaybedilen an budur. . .

yanıt0
yanıt3
Nurettin boca:

Gulnur aybekin bbc ye konusmasindan Dolayi takdir ederim memleketin Boyle insanlara cesur politikacilara Ihtiyaci var

1
0
yanıtYanıtla
vatandaş:

Bu kadın gibi çok az kişi var cb nin yanında çoğu yüzde beş devlete yüzde 95 kendine faydalı millete zaten faydası olmayan kişiler.

0
0
yanıtYanıtla
Sami düz:

Bayım "Ver coşkuyu" Ülkenin sizin gibi süslü cümleler dışında bir icraatı olmayıp hiçbirşeyi beğenmeyip herşeye muhalif olanlara da ihtiyacı var. Memleketini seven insanların daha çok çalışmasını ve onların daha da güçlü olmasını sağlıyorsunuz.

0
0
yanıtYanıtla
almanya:

Gülnur Aybet hanim yolun acik olsun Senin gibi degerli Insanimizi Allah korusun Basarilar

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title