Haberler

Guatemala Uzman Doktor Heyetine Kolposkopi Eğitimi Verildi

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) ve Sağlık Bakanlığı işbirliğinde, Guatemala’nın ikinci büyük şehri Quetzaltenango’daki tek devlet hastanesi olan San Juan De Dios Batı Bölge Hastanesinden 4 uzman doktora Ankara’da kolposkopi eğitimi düzenlendi.

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) ve Sağlık Bakanlığı işbirliğinde, Guatemala'nın ikinci büyük şehri Quetzaltenango'daki tek devlet hastanesi olan San Juan de Dios Batı Bölge Hastanesinden 4 uzman doktora Ankara'da kolposkopi eğitimi düzenlendi.

TİKA, faaliyet gösterdiği coğrafyalarda gerçekleştirdiği projelere yenilerini eklemeye devam ediyor. Faaliyet coğrafyasında özellikle sağlık alanında mesleki eğitim projelerine desten veren TİKA tarafından Sağlık Bakanlığı işbirliğinde Quetzaltenango'daki tek devlet hastanesi olan San Juan de Dios Batı Bölge Hastanesinden 4 uzman doktora Ankara Zekai Tahir Burak Kadın Sağlığı Eğitim ve Araştırma Hastanesinde kolposkopi alanında 1 hafta süreli eğitim verildi.

Eğitimde, Türkiye'nin kolposkopi alanında bilgi, tecrübe ve kapasitesi Guatemalalı uzman doktor heyeti ile paylaşıldı. Eğitim programı kapsamında ayrıca Türk Kolposkopi ve Servikal Patolojiler Derneği Başkanı Prof. Dr. Kunter Yüce de Guatemala uzman doktor heyetine seminer verdi.

Program sonunda katılımcılar TİKA ve Sağlık Bakanlığına teşekkür ederek, Türkiye ve Guatemala arasında bilhassa sağlık alanındaki proje ve faaliyetlerin artarak devam etmesini arzu ettiklerini ifade etti.

Guatemala

Guatemala, Latin Amerika'nın en yoksul 10 ülkesinden biri ve nüfusunun yüzde 32'si günde 2 ABD dolarından az bir miktarla geçimini sürdürüyor. Ülke ekonomisinde yaşanan sıkıntılar sebebiyle devlet tarafından sunulan sağlık hizmetleri dünya standartlarının çok gerisinde kalıyor ve bu durum ülkede ihtiyacı karşılayacak doktor ve tıbbi ekipmanın olmamasından dolayı daha da kötü bir hal alıyor. TİKA ve Sağlık Bakanlığı işbirliğiyle gerçekleştirilen proje ile kadın anne sağlığının iyileştirilmesi konusunda maddi ve insani kaynakları kısıtlı Guatemala'ya destek olundu. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Sağlık Bakanlığı San Juan Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Mourinho Fenerbahçe'ye gelecek mi? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu, kaç kere şampiyon oldu? Galatasaray kaç şampiyonluğu var? Ligin bitmesine kaç hafta kaldı 2024? Survivor 3. eleme adayı kim oldu? 7Mayıs Survivor potada kimler var? Fenerbahçe başkanlık seçimi ne zaman 2024? 7 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 7 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 7 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Rasim Ozan Beyaz Futbol'da neden yok, Beyaz TV'den ayrıldı mı? 7 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 7 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 7 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 7 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 7 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title