Haberler

Gto, Denizbank'la Olan Kredi Protokolünü Yeniledi

Gaziantep Ticaret Odası (Gto) ile Denizbank Arasında Gto Üyelerinin Uygun Vade ve Faiz Oranlarıyla Kredi Kullanımlarına Olanak Sağlamak Üzere Protokol İmzalandı.

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) ile Denizbank arasında GTO üyelerinin uygun vade ve faiz oranlarıyla kredi kullanımlarına olanak sağlamak üzere protokol imzalandı.

GTO toplantı salonunda yapılan imza törenine GTO Başkanı Mehmet Aslan, Denizbank Finansal Hizmetler A.Ş. İşletme Bankacılığı Şatış Müdürü Tayfur Arslan, Denizbank Şahinbey Şube Müdürü Ali Rıza, Denizbank Gaziantep Şube Müdürü Okşan Arık, Denizbank İşletme Bankacılığı Portföy Yöneticisi Erkan Mutlu ile GTO üyeleri katıldı.

GTO Başkanı Mehmet Aslan konuşmasında, GTO ile bankalar arasında GTO üyelerinin finansman ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla bu güne kadar 15'e yakın banka ile anlaşma yaptıklarını belirterek, Denizbank'ın da anlaşma yaptıkları bankalar arasında olduğunu söyledi.

Denizbank'la değişik kredileri de içeren yeni bir sözleşme yaptıklarını ifade eden Aslan, "Piyasaların durgun olduğu bir süreçte KOBİ'lerin finansman ihtiyacını karşılamanın ve işletme kredisine kavuşmasının yollarını kolaylaştırmanın çok önemli olduğunu düşünüyoruz. Çünkü bizim KOBİ'lerimizin tüm gayretlerimize rağmen finansman kaynakları ile buluşmada ciddi sıkıntıları var. Piyasalarda ciddi bir durgunluk var. Bu durgunluktan kaynaklanan işletmelerin işletme finansmanı konusunda talepleri oluyor. Hem ucuz hem uzun vadeli hem de mümkün olduğu kadar piyasa koşullarından daha ucuz kredi temini anlamında Denizbank ile yaptığımız kredi görüşmelerimiz olumlu netice verdi. 6 aydan 84 aya kadar uzanan değişik işletme, makine, ihracat, teknoloji kredilerini içeren değişik bir paketle yeni bir anlaşma yaptık" şeklinde konuştu.

Firmalara da çağrıda bulunan Aslan, "Yaptığımız anlaşma çerçevesini genel sekreterliğimizden ve internet sitemizden temin edebilirler. Çok kısa süre içerisinde odamızın da referansı ile çok daha süratli bir şekilde finansman kaynaklarına kavuşabilirler. Piyasaların açılması ve durgunluğun giderilmesi için çalışmalarımız devam edecek. Ama özellikle stokta olan veya vadeli mal satmak durumunda kalan KOBİ'lerimiz en azından ihtiyaçlarını görecek kadar finansman kaynağına ulaşmalarını sağlamak amacıyla bu çalışmaları yapıyoruz" diye konuştu.

Denizbank Finansal Hizmetler A.Ş. İşletme Bankacılığı Şatış Müdürü Tayfur Arslan ise, konuşmasında "Vadelerin uzadığı kar marjlarının azaldığı, sermayelerin eridiği bir dönemde KOBİ'lerin yanında olduğumuzu göstermek amacıyla GTO ile olan mevcut protokolümüz yeniledik" dedi.

KOBİ'lerin sermaye ihtiyaçlarını çıkardıkları bir ürünle karşılamak istediklerini belirten Arslan, "Bu çerçevede sermayede destek kredisi ile 3 aydan 72 aya kadar firmalarımızın finansman ihtiyaçlarını karşılamak için Denizbank olarak aracılık etmek istiyoruz. Uzayan vadelerle birlikte işletmelerin kar marjları azaldı ve bununla birlikte sermayeleri eridi. Bu çerçevede işletmeler sermayelerini güçlendirmek amacıyla gayri menkullerini satmaya başladılar. Sermayenizi biz güçlendirelim. Bu amaçla da sermaye destek kredisini çıkardık" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Denizbank Finansal Hizmetler A.Ş. İşletme Bankacılığı Şatış Müdürü Tayfur Arslan ile GTO Başkanı Mehmet Aslan anasında protokol imzalandı.

(SMR-OÇ-E) 10.06.2008 17:43 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title