Haberler

(görüntülü) doğa sevgisi orman yaptırdı


KOCAELİ'nin Gebze ilçesinde yaşayan Halil İbrahim Aktekin (62), 22 yıl önce satın aldığı kayalık araziye belirli aralıklarla diktiği ağaçlarla 64 dönümlük orman oluşturdu. Doğa sevgisiyle tanınan Aktekin, bu ormanda deve, geyik, ördek, keçi gibi yaklaşık 50 tür hayvanı da kendi elleriyle besleyip bakımını yapıyor.
Azerbaycan'da enerji kabloları üreten bir fabrikada 40 yıl çalışan Halil İbrahim Aktekin, 1997 yılında Gebze'de 9 dönümlük bir kayalık araziyi satın aldıktan sonra 2007 yılında hobi amaçlı fidan dikmeye başladı. İlerleyen dönemlerde işleri ilerleten Aktekin, 9 dönümlük arazinin geri kalan kısmını da satın alarak 64 dönümlük bir araziye ulaştı. Hobi olarak başladığı bu yolda diktiği yaklaşık 10 binin üzerinde ağaçla bir orman oluşturduğunu ifade eden Aktekin, "Doğa sevgim, sanayi sektörünü bıraktıktan sonra daha ağır bastı, hobi olarak başladığım bu yolda şimdi koca bir ormanın bakımını yapıyorum" dedi.
50 FARKLI TÜR HAYVANI BESLİYOR
Diktiği ağaçlarla oluşturduğu ormanda hayvan beslemeye başladığını ifade eden Halil İbrahim Aktekin, ilk olarak işlettiği restoranda artan yemeklerin çöpe atılmaması için kümes hayvanı aldığını daha sonra deve, geyik, ördek, keçi gibi yaklaşık 50 tür hayvanın bakımını üstlendiğini belirtti. Amacının ilk başta hobi olarak ağaç dikmek olduğunu belirten Aktekin, "1997 yılında Mollafenari Köyü'ne geldim. Burada enerji sektöründe kablo imalatı yapıyordum. Zaman içerisinde Azerbaycan'a gittim ve orada bir süre çalıştıktan sonra yeninden Türkiye'ye döndüm. Satın aldığım bu araziye 2007 yılında ağaç dikmeye başladım. Ağaç dikme olayı zamanla ilerledi ve ufak çapta bir ormanımız oldu. Daha sonra buraya küçük bir restoran açmaya karar verdim. Restorandan artan yemekler de çöpe gitmesin diye ormana birkaç tane kümes hayvanı aldım yemek artıklarını onlara verip değerlendiriyordum. Zamanla serüvenimiz ilerledi kazlar, ördekler derken atlar, geyikler getirerek buradaki hayvan sayısını çoğalttık" dedi.
"ARAZİNİN KAYALIK OLMASI BENİ ÇOK ZORLADI"
Satın aldığı arazinin kayalık bir alan olması nedeniyle ağaçlandırma konusunda büyük zorluklar yaşadığını söyleyen Aktekin, "Ağaçların sayısını giderek artırmak istedik. Dolayısıyla sürekli ağaç dikmeye devam ettim. Burası çıplak bir araziydi kayalık üzerine kurulmuş bir yerdi. Zor şartlar altında da olsa ağaç dikmeye devam ettim. Ne kadar ağaç diktiğimi hatırlamıyorum sonra bir baktım ki burası ormana dönüştü. Ormandaki ağaçlar büyüdüğü zaman çok mutlu oluyorum, bazen ağaçlarla sohbet ediyorum, onlar benim bir dünyam oldu" dedi.

- Kocaeli
Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Azerbaycan Gebze Haberler

Bakmadan Geçme

Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI! Seçmen kağıdı olmadan oy kullanılır mı? Seçmen kağıdı, oy kullanırken gerekli mi? Oy kullanırken gereken belgeler neler?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title