Haberler

Gornji Vakuf'a Yaptırılan Spor Salonu Törenle Açıldı

Gornji Vakuf'a yaptırılan Spor Salonu törenle açıldı

Bosna Hersek Başbakanı Denis Zvizdic Burada başarılı sporcuların yetişeceğine inanıyorum

Sancaktepe Belediye Başkanı Erdem Türkiye'nin her platformda kardeş ülke Bosna Hersek'e destek vermeye devam edeceğiz

Sancaktepe Belediyesi ve Türk İşbirliği ve Kalkınma İdaresi (TİKA) işbirliği ile Bosna Hersek'te bulunan Gornji Vakuf şehrine yaptırılan 1500 kişilik çok amaçlı kapalı spor salonu ve Türkçe sınıfı açılışı Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem ve Bosna Hersek Başbakanı Denis Zvizdic'in katıldığı törenle hizmete açıldı. Törende

Bosna Hersek Büyükelçisi Haldun Koç, Bosna Hersek Başbakanı Denis Zvizdic, Federal Bosna Hersek Başkanı Melika Mahmutbegovic, Tika Balkanlar ve Doğu Avrupa Daire Başkanı Mahmut Çevik Sancaktepe Kaymakamı Adnan Çakıroğlu ve çok sayıda davetli yer aldı.

Mehter takımı gösterisi ile başlayan törende daha sonra halk korosu tarafından izleyicilere şarkılar söylendi. Türkiye ve Bosna Hersek arasındaki tarihi, kültürel ve sosyal bağların son dönemde yapılan çalışmalarla daha da güçlendiğini belirten Başkan Erdem; Kardeş şehir çalışmalarının Türkiye ve Bosna Hersek arasındaki ilişkilerin artmasına katkı sağladığını belirtti. Türkiye'nin her platformda kardeş ülke Bosna Hersek'e destek vermeye devam ettiğini vurgulayan Erdem Bizler de yerel idareciler olarak bu ilişkileri taçlandırmak amacıyla Gornji Vakuf Belediyesi ile 2013 yılında kardeş şehir protokolü imzaladık. Sancaktepe Belediyesi meclis'nin aldığı karar ile birlikte bugün burada açılışını gerçekleştireceğimiz 1500 kişi kapasiteli kapalı spor salonunun yapımını üstlenip,kendi bütçemizle bu güzide eseri Bosna Hersek'li kardeşlerimizin hizmetine sunduk.Yapmış olduğumuz dostluk ve kardeşlik anlaşması bundan sonra da devam edecek.Açılışını yapmış olduğumuz Türkçe sınıfının ve spor salonunun ilerde Bosna Hersek adına şampiyon sporcuların yetişmesine vesile olması dileğiyle hayırlı uğurlu olmasını diliyorum şeklinde konuştu.

Bosna Hersek Başbakanı Denis Zvizdic ise konuşmasında Türkiye ve Bosna Hersek'in güçlü tarih ve kültür birliğine sahip olduğunu ifade ederek "Bu işbirliklerinin ilerleyen süreçte daha da güçlü bir şekilde devam edeceğine inanıyorum. Bugün gerçekleştirilen bu proje bu işbirliğinin göstergesidir. Bu projeden dolayı TİKA'ya, Sancaktepe Belediye Başkanı Sayın İsmail Erdem'e bir kez daha teşekkür ediyorum. Spor salonun hizmete girmesiyle Gornji Vakuf bölgesinde başarılı sporcuların yetişeceğine inanıyorum" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Tahsin Erdem Sancaktepe Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

29 Mart Cuma Hutbesi yayınlandı! 29 Mart Cuma Hutbesi tam metni! Diyanet 29 Mart Cuma Hutbesi! Survivor kim kazandı? 28 Mart Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? Survivor kim elendi? 28 Mart Perşembe Survivor'da kim elendi? İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title