Haberler

Gökdere Köprü Barajı Davasının İlk Duruşması Yapıldı

Güncelleme:

Gökdere Köprü Barajı derivasyon tünel kapağının patlaması sonucu 5 işçinin ölümüne, 5 işçinin kaybolmasına neden olan faciayla ilgili davanın ilk duruşması yapıldı.

Kozan ilçesinde, Gökdere Köprü Barajı derivasyon tünel kapağının patlaması sonucu 5 işçinin ölümüne, 5 işçinin kaybolmasına neden olan baraj faciasıyla ilgili olarak açılan davanın ilk duruşması yapıldı.

Kozan Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın ilk duruşmasında, tutuksuz yargılanan 17 sanıktan Hasan Yıldırım, Bülent Küçük, Ali Maraş, İbrahim Atay, Bora Alpago, Servet Yıldırım, Ekrem Ekin Ulaş, Öncü Polat, Ahmet Fuat Üstün ve Hüseyin Korkmaz ile ölen ve kaybolan işçilerin yakınları ve sanık avukatları hazır bulundu.

Yapılan kimlik tespinin ardından, cumhuriyet savcısının, sanıklar hakkında 2 yıldan 15 yıla kadar hapis istemiyle cezalandırmasını öngören "taksirle birden çok kişinin ölümüne sebebiyet vermek" suçlamasıyla hazırladığı iddianame okundu.

İddianamede, sanıkların, 5 işçinin taksirle ölümü, kayıp 5 işçinin de olayın üzerinden geçen zaman dikkate alındığında ölmüş olabilecekleri dikkate alınarak, toplam 10 işçinin ölümü ve 2 işçinin yaralanmasına sebebiyet vermek suçlarından cezalandırılması istendi.

Mahkeme heyeti, daha sonra duruşmada hazır bulunan sanıklar Bora Alpago, Bülent Küçük, Ekrem Ekin Ulaş ve Servet Eğilmez'in savunmalarını dinledi.

Mahkemede, sanıklara, hazırlanan bilirkişi raporlarında yer alan bilgiler hatırlatılarak, 9 Şubat'tan itibaren barajda su tutulmasını sağlayan her biri 9 metre uzunluğunda 1 metre genişliğinde ve 2 metre yüksekliğindeki 4 parçalı, 27 ton ağırlığındaki kapağı tutan yapının yerinden kopmasına sebep olabilecek gelişmeler soruldu, proje yürütülürken üstlendikleri sorumlulukları hakkında bilgi vermeleri istendi.

4 sanığın savunmalarının tamamlanmasının ardından duruşma 16 Kasım'a ertelendi.

-Olay-

Kozan'da 24 Şubat'ta Gökdere Köprü Barajı derivasyon tünelinin kapağının patlaması sonucu 2 işçi yaralanmış, 10 işçi akıntıya kapılarak kaybolmuştu.

Askeri helikopter ve 300 kişiden oluşan arama kurtarma ekibinin katıldığı çalışmalarda, Eyüp Altıntaş, Cumali Değirmenci, Erkan Yiğen, Erdal Demirelli ve Veli Damaksız'a ait olduğu belirtilen cesetlere ulaşılmış, olayla ilgili şantiye şefi Öncü Polat, proje müdürü Erdal Nakkas ve mühendis Bora Alpago bir süre tutuklu kaldıktan sonra serbest bırakılmışlardı.

Soruşturmasının tamamlanmasının ardından olayla ilgisi oldukları gerekçesiyle baraj inşaatını gerçekleştiren iş sahibi, ana yüklenici ve taşeron şirketlerin barajda görevli mühendis ve yetkilileri olan Hasan Yıldırım, Bülent Küçük, Ferda Alkan, Ali Maraş, Kadir Doğan, Fatih Ardıç, İbrahim Atay, Hüseyin Korkmaz, Servet Eğilmez, Ekrem Ekin Ulaş, Cengiz Ulucan, Ahmet Fuat Üstündağ, Emine Nur Aşık ve Ali Seçer hakkında da taksirle birden kişinin ölümüne sebep oldukları gerekçesiyle dava açılmıştı.

Muhabir: Volkan Varan / Zuhal Uzundere Kocalar

Yayıncı: Tarkan Demir - ADANA

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title